"За седми път ги побеждаваме, те пак са победители"

ГЕРБ не искат властта на всяка цена, отсече Московски
Обновена: 13 май 2013 13:23 | 13 май 2013 10:00,
546
"За седми път ги побеждаваме, те пак са победители"
Ивайло Московски Снимка: Булфото

За седми път ги побеждаваме на изборите, те пак са победители. Така Ивайло Московски от ГЕРБ коментира изборните резултатите от вчерашния ден пред Нова телевизия. Досегашните резултати на ЦИК показват, че в 42-то НС влизат четири партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и “Атака“, като предишните управляващи водят с 4 на сто пред левицата. Московски запази тона на партията на Бойко Борисов от снощи, като неколкократно подчерта, че партията му е първата, която се преизбира, след като е управлявала. Той категорично отказа да коментира вариантите за правителство. Единственото, което подчерта бе, че коалиция с БСП е невъзможна. По думите на ексминистъра левицата е заложила само на компромати и са отвратили хората.

Той за пореден път обясни, че ГЕРБ ще изчака официалните резултати от ЦИК, ще направи анализ и тогава ще се говори по-подробно.

Факт е обаче, че паднаха няколко мита през тези избори, действително бяха важни да се състоят. Падна митът, че ГЕРБ иска на всяка цена властта. Падна митът, че Бойко Борисов е диктатор. Падна митът, че ГЕРБ е съсипало в последните четири години държавата, тъй като хората подкрепиха, въпреки че управлявахме държавата с малцинство в парламента, заяви Московски. Той не отговори на въпроса кога лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще направи изявление, а отново повтори, че се чакат официалните резултати.

Московски застъпи тезата, че следващия кабинет ще има нужда от широка обществена подкрепа. По негови думи какъвто и формат да е следващото правителство без широка обществена подкрепа няма как този кабинет да е стабилен.

Правителството на безотговорността – така Московски определи лансираните идеи на останалите партии идея за програмно правителство.

„Вярно е обаче, че управлението ни с правителство на малцинството в най-тежката финансова и икономическа криза изхаби партията и нейните членове”, призна обаче Московски.

Засега той отхвърли възможността за коалиция с “Атака“, макар че тепърва предстояли консултации и разговори.
По негови думи програмата на националистите в голяма степен била неизпълнима и щяла да прати страната в изолация.

Той нееднократно повтори, че за ГЕРБ властта не е самоцел.

Московски застъпи за пореден път тезата, че протестите са били организирани от БСП и маргинални общности, след които наркотрафиканти, “със заловени тонове“ наркотици. По думите на Московски протестиращите били маргинални.

По негови думи въпреки усилията на тези маргинали и енергийната мафия хората пак са избрали ГЕРБ, защото виждали какво е направило правителството на Бойко Борисов.

Вие ползвате ли метрото, попита Московски в ефир и допълни, че то било изградено по време на управлението на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
8
 
32
 
! Отговори
емигрант преди 11 години
До СтефанНе знам на колко си години ,но по изказването виждам ,че си млад.Сега ще ти разясня.От край време се подслушва,тъй като съм работил в телефонните компании .Такива линии и практика е въведена още от Тодор Живков.Съществува във всички държавни учреждения.Никой не ги е махнал от онова време.От 10- тина години вече не живея в България.,но имам колеги ,които все още работят по централите и казват ,че всичко си седи.
381
8
 
43
 
! Отговори
Маги преди 11 години
ГЕРБ, да си вечно ти на власт,да властваш като Бог над нас,ГЕРБ,да бъдеш нашата опора,да нямаш ти никога умора!!!
380
9
 
42
 
! Отговори
Маги преди 11 години
Нека ГЕРБ на света те има,да царуваш ти век-година,да ни управляваш сито до Аминаи със слава всеки те спомина!!!
379
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Супер коментар! Браво! Един умен българин най-после! Омръзна ми от *** и ограничени хора без елементарна култура и морал да коментират , че дори и неграмотно пишат!
378
9
 
55
 
! Отговори
не е задължително преди 11 години
Един самозабравил се политикан, като Станишев, се опитва да доведе България до гражданска война, заради егото си и заради болните си амбиции да управлява. 40 партии работиха срещу ГЕРБ, 4 телевизии ( собственост на една) още двама ерудити като Слави и Бареков, които използваха неограничените възможности на националният ефир за лични отмъщения и пак не успяха да победят Герб. Представете си тогава при една нормална и цивилизована предизборна кампания каква щеше да е победата на ГЕРБ.
377
8
 
48
 
! Отговори
Петър Белоречки преди 11 години
Там където хване Бате Бойко БСП, там за койли път ще им го натресе! Ей не разбраха тия ***, че точно човек излязъл из тези среди... само той мож ги срази! Колко пъти да ги бие. Ама бит и е.бан, не признават! ЗАТОВА Бий ги бат Бойко...Бий ги за пореден път. Спри им тока като ЧЕЗ и им докажи на ТЕЗ/БСП/ и ПЕС!!!
376
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ко
375
11
 
54
 
! Отговори
р преди 11 години
Целенасочена политика водена от БСП, да емигрират нормалните и умни българи, и да останат бедни, манипулируеми, възрастни хора.
374
10
 
49
 
! Отговори
ко преди 11 години
протестите не бяха срещу ГЕРБ, а срещу монопола, създаден от овчарката на станишев. Ако монопола беше в държавата, щеше да има инструмент за регулация. При положение че имаме частна компания която си търси рентабилността, едва ли някой ще посмее да се меси там. Дори и станишев няма да посмее, каквото и да ви обещава сега. Защото ако ги направи, никоя чужда компания няма да инвестира тук. Така че протестирайте срещу тези които приватизираха НЕК, аз помня, а ВИе...........
373
10
 
53
 
! Отговори
сус преди 11 години
винаги сме били бедни и мизерни, обаче Станишев умее да ви създава илюзията че като ви дигне пенсиите с 10 лв, сте по-богати хахаха
372
30
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Московски, от вашите победи народът все по-беден става.
371
25
 
37
 
! Отговори
до 411 преди 11 години
все с печатани бюлетини-нали така
370
22
 
36
 
! Отговори
до 413 преди 11 години
ало атанасова -на зла круша-зъл прът и аз съм възпитан и образован ,но като видя метрата ми причернява,що ги изтрепаха ония момчета-братята илиеви или иво карамански -те поне бяха готини ,а не като тоя вашия вожд-темерут
369
15
 
49
 
! Отговори
Атанасова преди 11 години
Олеле , колко неграмотни и ограничени хора има в тази държава! Забележете , всички които пишат против ГЕРБ , са толкова вулгарни и неграмотно пишат понякога , че един нормален и достатъчно интелигентен човек сам може да си направи изводите. А искам да отговоря и на Кратун , че съгласие не може да има , защото при толкова мръсотия, помия излята върху ГЕРБ и аз да бях нямаше да се съглася , защото този глупав народ въобще не защити ГЕРБ. А в края на краищата всети си има поне малко достойнство.
368
9
 
37
 
! Отговори
Hekiminov преди 11 години
Uha, mnogo patienti imam pak v bg.
367
20
 
59
 
! Отговори
Мариянка Станева преди 11 години
ГЕРБ печелят важни избори не за 7-ми, а за 11-ити пореден път!2005 г. - ЧМИ - Борисов става кмет на София;2007 г. - ЕИ - ГЕРБ печели 5 мандата;2007 г. - МИ - кмет на София /Борисов/;2007 г. - МИ - мнозинство в СОС;2009 г. - ЕИ - 5 мандата за ГЕРБ;2009 г. - НС - 117 мандата за ГЕРБ;2009 г. - ЧМИ - Й. Фандъкова става кмет на София;2011 г. - ПИ - Р. Плевнелиев става президент;2011 г. - МИ - кмет на София от ГЕРБ /Фандъкова/;2011 г. - МИ - мнозинство в СОС;2013 г. - НС - Пак сме първи!
366
28
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само трепане за герберите,по-бедни и мизерни никога не сме били!
365
22
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРАВ Е МОСКОВСКИ,АКО БЕХМЕ ОСТАВИЛИ НА СЕР ГЕЙ ОЩЕ ЩЯХМЕ ДА СЕ ВОЗИМ ДО "КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ" НА МЕТРОТО И ДА ХОДИ ЗА 8-9 ЧАСА ДО БУРГАС И ВАРНА, ДА ПОКАЖЕ СЕР ГЕЙ КАКВО ДОВЪРШИ И КАКВО НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОСВЕН КРЕДИТИ И ДАЛАВЕРИ С РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ
364
22
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А НЯКОЙ ОТ ТИЯ КОИТО ПЛЮЯТ ГЕРБ ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СЕ Е, ЧЕ ВИНАГИ ВЪВ ВАЖНИ ПОЛИТИЧЕСКИ МОМЕНТИ ИМА СЕРИОЗНИ КОМПРОМАТИ СРЕЩУ ЛИДЕРИ НА СИЛНИТЕ ЗА МОМЕНТА ПАРТИИ И НИКОГА АМА НИКОГА СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ!!! Е И, Я СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КОЙ ГИ СПРЕТВА И ПРОМИВА МОЗЪКА НА ПРОСТИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!
363
40
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Олеее, тези добри хора от ГЕРБ, ама те въобще не искат власт, те само така като Олимпийците - участват заради спорта, пък и имат някой излишен лев от нашия джоб! Аде ЧАУУУУУ спортисти!