Ако бях отменил вота, щеше да има невиждан хаос!

Случаят с бюлетините да бъде разнищен докрай, призова Плевнелиев
Обновена: 15 май 2013 21:52 | 15 май 2013 15:41, Камелия Цветанова
222
Ако бях отменил вота, щеше да има невиждан хаос!
Снимка: архив, Impact Press Group

Очаквам случилото се в деня на размисъл да бъде разнищено до края, но за съжаление имиджът на България бе силно накърнен. Така президентът Росен Плевнелиев коментира скандала с откритите 350 000 бюлетини в склад на печатница в Костинброд.

Според него обаче след като бюлетините не са тръгнали към страната, няма манипулация на изборите.
 
По този казус се показа бърза реакция на компетентните институции и очаквам прокуратурата, ЦИК и ДАНС да излязат с решение  по случая, каза още държавният глава.
 
Той обаче не смята, че има каквото и да било основание за касиране на изборите и припомни, че такова е и становището на международните наблюдатели, както и на прокуратурата.

Още по темата
Плевнелиев призна, че с главния прокурор Сотир Цацаров в нощта  на изборите са имали чисто експертен разговор.
 
"Нацията и държавата щяха да минат в невиждан хаос, ако тогава бях отменил изборите и бях свикал Консултативния съвет за национална сигурност.

Нямаше и никакво основание за това. Щях да допусна стратегическа грешка, а аз съм много търпелив и меря 7 пъти, преди да отрежа и големият аргумент е на базата на какво драматизираме толкова”, заключи той. 

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в петък, 10 май, късно вечерта, се е обадил на президента Росен Плевнелиев, за да го информира за акцията в Костинброд.

Цацаров обясни, че още при разговора си с държавния глава е споменал, че според него информацията за печатницата не бива да се разгласява, преди да приключат изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
19
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
На миналите избори - с чували.На сегашните - с палети. По един за Варна, Бургас ... и т.н.т.То Бойко си каза, че тези 10 тона бюлетини му отнели, тоест щяха да му донесат тъй нужните още 6 % гласове.
64
1
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
На миналите избори - с чували.На сегашните - с палети. По един за Варна, Бургас ... и т.н.т.То Бойко си каза, че тези 10 тона бюлетини му отнели, тоест щяха да му донесат тъй нужните още 6 % гласове.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙНямаше бюлетини за чужбина, имаше обаче за "Външно министерство" :) нали се сещаш че нямаше да хоят никъде, а щяха да чакат във Външно
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може да има такива *** които вярват в гроб ,познавам много интелигентни хора ,които не гласуваха за гроб, това е партия на простака бойко , никой не харесва мутрите и простаците,и най вече заради безпардонната наглост на мутрата бойко. А ЗА ВСИЧКИ КОИТО СМЯТАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГРОБ ПАК ЩЕ ИМ КАЖА ЗВУЧНО - *** OFF, нима забравихте как се подигра с пенсионерите и студентите цървула бойко.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E DRUGARY , PLEVNEVLIEV I KATO NE OTMENI IZBORITE DO KADE E DOKARA . PAK MAZALO . PAK PO KOMUNISTI4ESKI PROBA - GRE6KA . ONIA SAVETNI4ETA KOMUNISTI4ESKI DETO SI GI SABRAL OKOLO TEB DO KADE SMQTA6 4E 6TE TE ZAKARAT . SLED BOKO , CECU , MIRO IDVA I TVOQ RED . 6TE SI ZAMAJAT DALAVERKITE PO GRABEJITE OT EREPETATA , BDJ , VAN6NI DALGOVE I 6TE TE HVARLQT NA CACATA . TOI I SERGEI E VE4E NA TIGANA AMA O6TE NE ZNAE I KURNELIA NINOVA I OV4AR4ETO 6TE IZGARMQT V IMETO NA PARTIATA MAIKA . GOLQM POJAR I REV
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко и Съселът ,да седнат на една кръгла маса, с народните представители ,водачи на ПРОТЕСТИТЕ !Да се гласува НОВА КОНСТИТУЦИЯ ,КАКТО БЕШЕ---1989г.!ТОВА Е ПЪРВОТО КОЕТО ТРЯБВА ,ВСИЧКО ДРУГО Е СЛЕД ТОВА !
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До конспиртолог350,000 фалшиви бюлетини, надписани по градове са "щяло и нещяло" така ли?
58
5
 
4
 
! Отговори
ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ преди 11 години
НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ,БЮЛЕТИНИТЕ КОИТО ВИДЯХМЕ ЗА ЧУЖБИНА ,КАК ЩЯХА ДА СТИГНАТ В ДЕНА НА ИЗБОРИТЕ ДО СЕКЦИИТЕ ,СЛЕД КАТО ГИ НАМЕРИХА НА 11.МАЙ
57
3
 
4
 
! Отговори
cik преди 11 години
Само нови избори до дупка.
56
1
 
3
 
! Отговори
заминаващ преди 11 години
Какво значение има дали ще има хаус сега или в бъдеще .Така или иначе се подиграхте на младите хора ,така или иначе пак им доказахте че нищо не зависи от тях,пак същите крадци и международни мошенници. Така или иначе не ни оставяте друг избор освен ДА ИЗБЯГАМЕ ОТ ТОЯ РАЗЛОЖЕН ТРУП НА НЯКОГАШНА БЪЛГАРИЯ КОЯТО ВИЕ ВСИЧКИ СЪС ВСЕ СИЛИ И ДРУЖНО УБИХТЕ. Има живот и след смърта но за нас за вас оставаме щастието обградени от нищастие .Не че на някои вече му пука ,но ми олекна да го споделя.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП/Мая Манолова /,е изпратила БАРЕКъТ НА МЯСТО /ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ПОЛИЦИЯТА /!От тук започва сценарият ,след което са ПОДГОТВЕНИ ОПОЗИЦИОННИТЕ ПОЛИТИЧ. ПАРТИИ ,ЗА ---БРИФИНГ,С/У БОЦИ,----СЛЕДВАТ РЕЙСОВЕ ДОШЛИ ,.....ОТ ПЕРНИК,КЮСТЕНДИЛ,САНДАНСКИ ,....ОТ ''ПОТРЕСЕНИ'' ГРАЖДАНИ !--БарекЪТ каза ,че предишната вечер ДАНС са иззели ---10 палети с бюлетини /а същите палети са си били в склада/....????????
54
5
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Интересно че бюлетините от печатницата са за тези градове където Герб губи???Май другите пратки са стигнали до местоназначението...
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЮЛЕТИНИТЕ НЕ СА ЦЕННИ КНИЖА ,НЯМАТ УНИКАЛЕН НОМЕР ПО СЕБЕ СИ .ЗАТОВА СОБСТВЕНИКА МОЖЕ ДА СИ ПЕЧАТА КОЛКОТО ИСКА ,И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ,НЕ ВКАРВАЙТЕ ДЪРЖАВАТА ОТНОВО ДА ПЛАЩА ГЛОБИ НА СТРАСБУРГ ,АКО СОБСТВЕНИКА СТИГНЕ ДО ТАМ
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 66.Пич споко не съм дори гласувал ,живея и работя в чужбина от доста години избягах защото простотията и дивотията вБГ натделяха над всичко човешко у българина, дори тук в чужбина си правим нашенски номерца и си подливаме вода ...работя и вземам доста добра заплата живея спокойно ...но ми е странно колко лесно подлевите на дресировка от политиците , а те това го умеят ...23 години го практикуват ...не съм герберче както каза, макар че тяхното правителство направиха все нещо..а предходните...
51
1
 
6
 
! Отговори
Вероятното преди 11 години
"Цацаров обясни, че още при разговора си с държавния глава е споменал, че според него информацията за печатницата не бива да се разгласява, преди да приключат изборите" Е да ама това не стана така и сега първо хвърляме бомбата и после ще разнищтваме това бомба ли е било или само кьорфишек!
50
0
 
8
 
! Отговори
пенко преди 11 години
"ще ми се някой умник да ми каве , как се попълват 350 000 бюлетини и се вкарват в урните за пребряване, как ще стане незабелевимо". А на мен ми се иска някой *** като теб да ми каже кой е тоя *** които си печати 350000 бюлетини без цел, хей така да си ги има и да си ги гледка. И президента да каже от къдзе знае, че само тези бюлетини са били напечатени незаконно и няма други тръгнали към съответните области. Извадете от 28 области тези, за които са били предназначени хванатите и ще ...
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само хартията в едно пале струва не по малко от 3-3500 лв. което означава че само хартията на тия 22 палета е за минимум 70 хил. лв. :))) а има мастило работа и т.н. и т.н.Наистина ли си мислите, че някое часто предприятие е така ще похаби суровини за над 70 хил. ???
48
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Сега очаквам покушение над Бареков или бомбе пред ТВ7. Слушайте ми думата! Гарантирано от Трактора! Той Борисов е толкова ***, че сам ще си вкара автогол и ще печата бюлетини, да бе да ...
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пич - да не си Пи*дал-а?
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64От Мая МАНОЛОВА !Всичко е подготвен сценарий ,който трябва да се изпълни ,.....ДО КРАЙ ,ОТ ---ДПС/БСП !ЗАТОВА И ТЕЗИ ПАРТИИ ЩЕ СА ВЕЧНО В ОПОЗИЦИЯ !НЯМА ДА ГИ ДОПУСНЕМ НА ВЛАСТ С ----КИРЛИВИТЕ 13%