Няма допирни точки между партиите за съставяне на правителство

Всички участници в програмния кабинет ще се готвят за нови избори, смята Александър Маринов
17 май 2013 21:40, Красимир Ангелов
15
Няма допирни точки между партиите за съставяне на правителство
Снимка: БТА

"Не съществуват допирни точки между отделните партии, така че да бъде съставено програмно правителство. Въпросите, които изкараха през зимата хората на улиците, все още не са решени. Бъдещите управници трябва да са наясно, че няма да им бъде простено, ако скоро не се предприемат действия в тази насока“, заяви политологът Александър Маринов в предаването Денят ON AIR на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него не бива да се пренебрегва и фактът, че около 25% от избирателите нямат да имат свои представители в парламента.

"Очаквам, че в началната работа на един програмен кабинет ще има сериозна демонстрация на усилия, но това ще бъде прелюдия към нещо друго. Иронията е, че „Атака“ държи ключа, но при всички положения ще се мине през фасадата на програмното правителство. Всички участници в него обаче ще се готвят за нови избори и ще се опитват да си осигурят по-изгодни позиции в ключови за вота институции“, обясни още Маринов.

Според политолога, политическият ефект от касирането на изборите, е необясним.

"Съгласно чл. 66 от Конституцията законността на изборите може да се оспори пред Конституционния съд“, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR и бившият конституционен съдия Георги Марков. Той обясни още, че главният прокурор, президентът, Министерският съвет, Върховният административен съд, както и Върховният касационен съд имат право по свое усмотрение да сезират Конституционния съд по въпроса за законността на изборите и по други въпроси, ако преценят.

"Когато обаче става дума за проверка на законността на изборите и има жалба, съответният орган няма право на преценка, а само препраща жалбата до Конституционния съд. Това е негово законово и конституционно задължение", поясни Марков.

По думите му срокът за сезиране е 15 дни от обявяване на решението с резултатите от ЦИК. „Той вече тече, но не виждам опасност да бъде изпуснат“, посочи бившият конституционен съдия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: избори 2013Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
Когато чуя или прочета "политолог" първото, което искам да разбера е кой му плаща. На този изглежда му плаща ГЕРБ.
11
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
Когато чуя или прочета "политолог" първото, което искам да разбера е кой му плаща. На този изглежда му плаща ГЕРБ.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен предаде България и сложи фес затова избирам НФСБ
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ветеринар`Vsicki`KOMUNISTI,TURZI,ZIGANI`vun`ot`Bulgaria.Bulgaria`e`na`Bulgarite
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички изглежда че искате дави оградят със телени мрежи отново,подъряйте мафиотите от бсп и дсп,отново щеви затрият,после ще ревете но щее късно.В БГ нямали касиране на изборите няма живот,със нашите пари вижте какво ни вършат Станишев иДоган,а гн Цацаров въобще не иска и да чуе за демокрацията в БГ а ТЯ Е СЪС герб.София нее нито турска нито украйна или киев така че мафиотите от бсп и дпс ще дойдат в народното събрание.Няма да излезнат някой ден от там.
7
3
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,БСП ще падне от власт, ако първите 3м. не направи:1. НЕЗАБАВНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА.2. МРЗ И НЕОБЛАГАЕМ СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ от 566лв.3. ПРЕМАХВАНЕ "ТАВАНА" ЗА ОСИГУРОВКИТЕ (2 200лв.)4. ДАНЪК ПЕЧАЛБА 20% С НЕОБЛАГАЕМИ 50 000лв.И5. ОТДЕЛЯНЕ НА ПЕНСИОННОТО И МАЙЧИНСКОТО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ (2 и 3г.), ОТ СОЦИАЛНОТО ПОДПОМАГАНЕ6. ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ ДА СЕ ПЛАЩАТ ОТ ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ7. "ДЕТСКИ" ОТ 10лв., "МАЙЧИНСКИ" = МРЗ, САМО ЗА 18г. МАЙКИ, А СЕМЕЙСТВА С 1, 2 и 3 ДЕЦА ДО 18г. - ДА НЕ ПЛАЩАТ ДОД.Иначе ИЗБОРИ (без или с кръв, е, тази на народа).
6
2
 
27
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 11 години
"Съединението прави силата " - Така пише на сградата на Народното Събрание .Като слушом изказванията на лидерите на Партиите - ГЕРБ , БСП, Атака , ДПС ...нито един не желае да работи с другите . Далече съм от мисълта ,че тези хора ще работят за България и точно за това ТЕ просто нямат работа в тази сграда . В Парламента трябва да влязат хора които мислят за България и Българският Народ . Тези ,отново ще се гаврят с нас .
5
9
 
24
 
! Отговори
peter nikolov преди 11 години
бсп и турците,купуват 1 депутат от атака и въпросът е решен!е тогава ще видите как се събаря парламент!
4
1
 
10
 
! Отговори
Kuhbratov преди 11 години
bg narod spira da plasta danatzi i taksi. v grajdansko nepodchinenie izliza. otiva na lov i ribolov v prarodinata si pokrai reka Bolga.
3
4
 
9
 
! Отговори
ставри преди 11 години
До outsider:Плащаш му ти,не го ли разбра досега?
2
26
 
20
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Когато прочета или чуя думата "политолог" първото, което си мисля е кой му плаща. На този сигурно му плаща ГЕРБ.
1
5
 
24
 
! Отговори
Ветеринар преди 11 години
Нека да не бързат още.Мислим първо да им счупим главите,пък тогава да правят каквото щат.