Протестиращи блокираха "Орлов мост" в София

Близо 600 души протестират срещу новото правителство
Обновена: 3 юни 2013 14:59 | 2 юни 2013 14:10, Красимир Ангелов
638
Протестиращи блокираха "Орлов мост" в София
Протестиращите блокираха за кратко Орлов мост. Снимка: БТА

Протестиращи блокираха за близо половин час "Орлов мост" с искане за оставка на кабинета “Орешарски“ и провеждане на нови избори. Около 600 се събраха на емблематичното кръстовище в центъра на столицата.

Те изразиха недоволството си срещу политическите лидери - Ахмед Доган, Сергей Станишев и Волев Сидеров и настояха за нови предсрочни избори, в които призоваха да се включат всички българи.

Освен срещу първите действия на правителството, сред които либерализация на тютюнопушенето и вдигане на майчинските, които според протестиращите ще отидат масово при ромски семейства, хората на улицата се обявиха и за смяна политическата система като цяло.

Още по темата

В района на Орлов мост има засилено полицейско присъствие, но до пререкания и сблъсъци между протестиращи и полиция не се стигна.

След като протестиращите вдигнаха блокадата от Орлов мост, шествието се отправи към съседните улици, като движението по бул. „Цар Освободител” остава блокирано. През бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев" те стигнаха до Съдебната палата.

От там те минаха покрай централите на БСП и ДПС, а след това поеха отново към Народното събрание.

Малко след 12 часа днес около 300 души се появиха за началото на протеста пред сградата на Народното събрание. Постепенно броят им се увеличи двойно.

По-рано в неделя сутрин имаше протест и на две политически формации – РЗС и НФСБ, която се обявиха за касиране на изборите от 12 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още по темата: протестОрлов мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
515
1
 
13
 
! Отговори
Азе преди 10 години
Роми и турци по червени прашки, баби и дядовци с памперси от ДС, еничари - националисти, протести ще има докато не ви изметем! Защо протестираме? Защото ви има във властта! Докога ще протестираме? Докато сте там! Повече въпроси и отговори са излишни!
514
11
 
4
 
! Отговори
boyanmw преди 10 години
Само толкоз ли хорица се събраха от цялата страна на национален протест, хехе Такива уважавани партии като герп, скат, янка резесето, че то много народ симпатизанти, бре, ще се съберат в три икаруса :)))
513
3
 
5
 
! Отговори
Ivan83 преди 10 години
https://facebook/events/515265125212955/?ref=3 - Протести всеки ден от 17:00 часа на пл. Народно събрание и общините на всички градове. Събота и Неделя - от 12:00 часа.
512
5
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Испанското правителство копира програмата на БСП. Нашите умници, които спечелиха изборите и сега са опозиция, организират протести!? Поредното доказателство, че за нищо не ставате.
511
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 587незнам какво се очакваше за два дни да свършат , но със сигурност не се очакваше да вкарат отново бившите доносници във властта, да подновят заробващя проек белене и да настройват народа едни срещу други с тъпие си идеи за вмйчин език цигарите и други такива неща, с които да ни предизвикват да се караме вместо да им държим сметка за това, че сме най мизерните европейци а те са същите ония които ни управляват през последните вече 24 години. И успяват да ни настройват да се караме
510
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АВЕ, ТУКА НА НЕКЪВ СА МУ ГО СЛАГАЛИ ЗА ТВА ИМ ГОВОРИ НА ГАЛЕНО "***"
509
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АВЕ ***, НЕ МИ СА ПРАИ, ЧЕ МОЕШ ДА МИСЛИШ, ШОТО У КРАТУНАТА НЕМА НИКОЙ, ВИЖДА СЕ ОТ ДАЛЕЧЕ, У КРАТУНАТА ТИ САМО КОМУНИСТИ, ДРУГО НЕМА
508
5
 
12
 
! Отговори
не на комунетата преди 10 години
на комунистите и 5 дни доверие им е много. Всечке пред парламента и само една грешна стъпка да направят вън
507
6
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Гюра, в коя съвестка лаборатория те събудиха от криогенен сън? Айде бягай си в миналото, остави нещата в ръцете на младите, на нас, мисля, че достатъчно са накльопахте за 70 години!
506
18
 
13
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Някой пак ни изигра, но все пак изборите паказаха, че матряла не е толкова ***. Макар и на ръба, но стана ясно, че българина помъдрява. Дайте шанс на Орешарски. Не слушайте Борисовите и Цветанови тиквизми!
505
8
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Бившите Марин Райков и Юлиян Попов (министър на околната среда), са хора на фондация Отворено общество, принадлежаща на американския финансов спекулант, трайно унищожаваш българската история, образование и култура Джордж Сорос, милиардер от еврейско-унгарски произход. Другите останали бяха заместник-министри, хора на Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Какъв е изводът, за какво ни трябва президента Росен Плевнелиев щом си имаме Бойко Борисов и ГЕРБ, пък и Иван Костов и Цветан Цветанов. И защо въо
504
4
 
11
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
Добре е, че има и готини хора, които осъзнават какво се случва все пак. Всички останали, които се чудят какво се случва и кой кого е изкарал на улицата, ги съветвам да продължават да си мишкуват вкъщи и да си четат турските книжки. За жалост се налага да ставам, че ще минавам през солариума, а дано като съм с повече тен, да не ме дискриминират мн мн следващите 4г :DD. На всички мислещи хора им пожелавам хубав и усмихнат понеделник и по - малко нерви по възможност!
503
16
 
10
 
! Отговори
бирата преди 10 години
НИКОГА МУТРЕНСКИЯ ГЕРБ ВЪВ ВЛАСТА!
502
11
 
13
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Тиквуна, та тиквуна, той беше на власт 3,5 години и свърши доста повече неща от вас за 70 години. Просто си отидете, пуснете кокала.
501
6
 
15
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
БеСеПарчета малки мамини, стигат ви 70 години опити и експерименти. Време е за младите хора, вашите пенсионерски мозъци са бъгнати!
500
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
499
9
 
12
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До Ok!"По-добре ли ви беше при тиквуна? Явно."От това, което сега се предлага, да. И "Тиквун" е по - добре.
498
9
 
10
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Това правителство няма и седмица. Вече протести. Никой не може да ме убеди, че протестите са спонтанни. Герберастите не искат да пуснат кокала, факт. По-добре ли ви беше при тиквуна? Явно.
497
4
 
8
 
! Отговори
ДИМИ преди 10 години
ОСТАВКА ДА СИ ДАДЕ ЕКО МИНИСТЪРКАТА ТАЯ АЛЧНИЩА ЩЕ НИ ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА С ТОЯ ШИВТОВ ГАЗ. ВЪН ВЕДНАГА.
496
3
 
9
 
! Отговори
дими преди 10 години
ЕКО МИНИСТЪРКАТА - ОСТАВКА ВЕДНАГА.