Брожения в БСП заради Пеевски: Омерзени сме!

Станишев събира своите, за да им благодари
Обновена: 14 юни 2013 17:23 | 14 юни 2013 14:26, Камелия Цветанова
292
Брожения в БСП заради Пеевски: Омерзени сме!
Снимка: архив, Булфото

Изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС възмути не само ГЕРБ, но и доста от червените депутати.
 
Някои от тях признаха пред Dnes.bg, че са гласували под натиск и то лично по поръчка на лидера на партията Сергей Станишев.

Имаше и такива, които направо си признаха, че се чувстват омерзени и точно сега им се иска да напускат парламентарната група на БСП.
 
Соцдепутати споделиха, че са били изненадани с номинацията на Пеевски тази сутрин. Рано, половин час преди началото на заседанието на парламента, Станишев ги събрал на сбирка и при тях дошъл премиерът Пламен Орешарски.
 
Лично той пък ги информирал, че Пеевски трябва да оглави ДАНС. Причината била, че на него може да му се има вяра, че имал силна ръка и доверието на чужди служби и е в състояние да се справи със задаващи се протести, които пък организирали от ГЕРБ, за да бутнат властта.

Още по темата
След като искат, не искат - гласуваха за Пеевски, следобед в петък Станишев пак събира своите, но този път в централата на партията, за да им благодари, обясниха още депутати.
 
Точно там обаче ще се съберат на протест и недоволни от избора на Пеевски.  Въпреки силната си изненада някои от червените народни избраници не са скрили гнева си на сбирката в петък сутрин.
 
„Повръща ми се от това”, каза един от тези, които са били най-силни в изказванията си. 
 
Янаки Стоилов, Димчо Михалевски, Стефан Данаилов са само трима от възмутените.  Новите депутати като Татяна Буруджиева, Явор Гечев, Борис Цветков се опитаха да се държат на страна от въпроса.
 
Георги Кадиев обаче, въпреки че също е нов в парламента, публично призна, че е отказал да гласува за Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
56
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Казали са, че са омерзени, понеже виждат, че Столетния Титаник почна да потъва, удари се в Айсберга от Сланина Пеевски и въпросните червени депутати искат спасение на други политически кораби. Но ако се замислим трябва да НЯМА НИТО ЕДИН червен, ДПС или Атака депутат! Време е след 70 години да изчезнат и дори със закон да се забранят след всички тези престъпления срещу България. Нека останат на потъващия кораб, докато достигнат това, което са си градили и си получат заслуженото!
40
0
 
64
 
! Отговори
bg преди 10 години
ДЕБЕЛЯН ПЕЗЕВЕНКСКИ...ТОВА Е КРАЯТ НА БЪЛГАРИЯ.БОГ ДА Я ПРОСТИ......
39
0
 
68
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Като са толкова възмутени да бяха гласували ПРОТИВ.Те хора с мозък ли са или овце
38
0
 
44
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Като са толкова възмутени да бяха гласували ПРОТИВ.Те хора с мозък ли са или овце
37
0
 
50
 
! Отговори
Jiji преди 10 години
От сутринта се питам това провокация ли е (и ако да, как им отърват точно на БСП и ДПС бунтове?) и ако не е, колко трябва да им е важно това назначение за далаверите и чистките, за да го прокарат въпреки риска хората да скочат (което май ще стане, тая вечер в 6 има протест пред Министерския съвет, във фейсбук засега 20 000 са заявили, че отиват). Освен ако смятат ако излезем, да ни пращат полиция и евентуално любимите на Петър Младенов танкове.
36
0
 
90
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Да не забравяме че избирането на Пеевски стана с мълчеливото съгласие на Сидеров.Как ще коментирате това?
35
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това правителство е пълна порнография за капак пеевски пълен смях
34
0
 
76
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Ужас! Този мафиотски *** става шеф на антимафията!
33
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв натиск бе, ***, заплашиха ви, че ще ви секне лапането ли? "иска ви се да напуснете", ама няма, нали?
32
1
 
48
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Тези си гласуваха щом някой напуска партия, парите да си остават в нея. Сега няколко от БСП и Атака ще напуснат и напрявят нова парламентарна група, която пак ще гласува за това правителство. Парите ще ги получават от старите си партии и ще го играят "опозиция"Писна ми за един мецец от тези комбинатори!ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!
31
0
 
5
 
! Отговори
тони преди 10 години
До Азле ле колко си тьп!!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Омерзени и опозорени сте ,ама хак ви е че бяхте побеснели между февруари и май и още дори,Станишев благодари на съпартийците си че са гласували предложен от ДПС да стане шев на ДАНС,а същият преди няколко години уволнен от същия /Станишев/ заради нисък морал и корупция А СЕГА КАЖЕТЕ НЕ СТЕ ЛИ ЕВТИНИ ПАЧАВРИ ЗА КОИТО Е ВАЖНА ЕДИНСТВЕНО ЛАПАЧКАТА???
29
2
 
107
 
! Отговори
т преди 10 години
Къде си ве Волене, мастийо долна.......защо ни продаде на турците и комунистите
28
0
 
6
 
! Отговори
Ив преди 10 години
До КатинарКакъв Доган?
27
0
 
65
 
! Отговори
Жорко преди 10 години
Колко безумно *** трябва да си за да направиш този цирк днес? Колко трябва да си *** за да си мислиш, че този номер изобщо ще мине? Народе, тези ни демонстрират за пореден път какви *** и интересчии са, айде да ги махнем, бе народе, един път, ако може завинаги!
26
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мене никой не може да ме накара да гласувам за някой, дето е ясно, че е ***!
25
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е тази крадлива партия да се саморазпадне. Това което се случи днес е повод да се започват пак протестите и БСП заедно с ДПС да бъдат изметени от политиката. СТИГА СМЕ ГИ ТЪРПЯЛИ!!!
24
0
 
51
 
! Отговори
Jiji преди 10 години
Добре бе, какво значи "омерзен съм" и "повръща ми се", след като си се ПОДДАЛ на натиска на шефа си да го гласуваш тоя абсурд? Какво значение има колко си отвратен, след като това очевидно не ти се отразява на вота? И защо е толкова лесно да бъдат принудени - Станишев държи пистолет до главата от всеки от тях ли, що ли? Или компромат, може би? Да го кажат, иначе изобщо да не очакват някой да му пука за "омерзението" им.
23
0
 
17
 
! Отговори
... преди 10 години
az si mislia,4e tova e narochno ..ne moje da si vkara6 takuv avtogol vse pak sa umni hora i znaiat posledstviata i otzvuka na tova...po4vam da si mislia,4e naistina iskat protesti i anarhia za6toto to4no tova 6te stane
22
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените *** били омерзени. *** и наглостта. Ми, от какво сте омерзени, бе? От назначаването на Пеевски, от подигравките на Станишев и Орехотрошачки или от собствената си мекотелост.