БСП няма да гони сега Станишев и ще подкрепя Орешарски

Нужна е консолидация, а не оставки
Обновена: 21 юни 2013 10:00 | 20 юни 2013 19:01,
65
БСП няма да гони сега Станишев и ще подкрепя Орешарски
Снимка: архив, БТА

Не се предвиждат оставки по време на Националния партиен съвет на БСП.Това става ясно от проекторешението, което трябва да бъде  гласувано на партийния форум.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви през седмицата, че е готов да поиска вот на доверие заради острите критики към него от съпартийци след скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което предизвика брожение в партията.

Делегатите по-скоро ще гласуват подкрепа за правителството „Орешарски“ и обявените от него спешни мерки.

„В сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност. Вместо това е наложителна консолидация на усилията за успеха на действията за оздравяването на политическия живот и стабилизиране на страната“, се посочва в проекторешението на социалистите.

Още по темата
 БСП все пак оценява оказаната подкрепа за избора на председател на ДАНС като сериозна политическа грешка с тежки последици, както за партията, така и за обществото.

Ръководството на левицата е категорично, че трябва да има пълна подкрепа за действията на правителството.На тази задача следва да бъде подчинена и дейността на ПГ на Коалиция за България и на всеки един член на парламентарната група, се казва в документа.

В решението става ясно и че делегатите гласуват доверие на Изпълнителното бюро за мерки, които да осигурят стабилизиране на обстановката.

Делегатите са решили още в срок от един месец да се изготви нова организация за работа на ръководните органи на партията. Целта на това е решенията да се вземат колективно.На 20 юли 2013 година ще се проведе нов Национален съвет, на който ще са даде отчет за изпълнението на плана.

В решението не отсъстват и дежурните критики срещу ГЕРБ за тежкото наследство, което са оставили бившите управляващи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Цвета преди 10 години
Нужни са оставки на старите муцуни и ново начало с нови и некомпрометирани лица в политиката!
57
5
 
2
 
! Отговори
Млад комунист преди 10 години
Абе не разбрахте ли .че единствено под мъдрото ръководство на Другарят Станишев Българската Социалистическа Партия ще преуспее и пребъде ,какво само го плюете .Вие да не сте по хубави ,ще мине време и ще видите как България ще разцъфне и ще се развие и животът ще стане по добър от колкото на запад и даже западняците ще емигрират в "НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ СТАНИШЕВ ДА ЖИВЕЕ ДРУЖБАТА НИ С РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
56
0
 
2
 
! Отговори
кррр преди 10 години
vlad-ко, ти си болен, мой човек. спешно потърси помощ докато е време, че после само ще боли повече..
55
4
 
3
 
! Отговори
Vlad преди 10 години
Наистина, тук е пълно с ***! Но какво можеш да видиш в огледалцето! ***, гадна, пияна балканска мутра, търсяща новия си господар!
54
1
 
19
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Станишев, моля те не си отивай! Ти си необходим на БСП и народа на България, защото само твоето лидерство в тази партия би доунищожило БСП! Няма външна сила или партия, която би могла да унищожи БСП отвън. Само ти другарю Станишевс в състояние да разбиеш и загробиш партията си! Само ти си водачът, който може да изтрие БСП от политическата карта на България! Моля те другарю, стой си в БСП и не се подавай на протестите на цяла България! Само така можем да се оттървем от теб и БСП, която съсипа БГ!
53
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Човека от снимката срещнах и тук shmoko.bg/index.php?mid=2&news=1591
52
8
 
2
 
! Отговори
анарх преди 10 години
В тоя форум няма ли ЕДИН БЪЛГАРИН?Само тикви и гейове?
51
2
 
3
 
! Отговори
анарх преди 10 години
ВЛАСТ НА НАРОДА!Долу тиквите и гейовете!
50
16
 
1
 
! Отговори
комуняга преди 10 години
Борисов, по- добре да не бяхте се раждали! ПРЕДАТЕЛ !
49
1
 
1
 
! Отговори
х преди 10 години
Сара, не знаех, че се именуваш по гойски ***!Ще ядеш *** ***!
48
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
До muchachoteВлюбените Станишев и Местан се целуват само. Гледат ни безразлично хора, които се връщат от работа и идват насам, защото за седми пореден ден идват на протеста и вече им е ежедневие. Ти сигурно си стоиш на Народния театър и заедно с 5-6 още *** мутри и тикви се пукаш от яд, че ти пада правителството, но иначе протестът си тече по план и супер и ще продължи докато не ви падне мафиотското правителство или не решим да вземем камъните.
47
1
 
13
 
! Отговори
Neli преди 10 години
О, да! Не мога да понасям БСП и затова изключително се радвам, че Станишев е там и ги разлага отвътре. Браво, приятел, наш човек си! И теб ще те съдят, и то собствените ти хора, и то тогава, когато вече наистина ще има за какво да ти връщат. Но дотогава продължавай с добрата работа. :D XOXOXO
46
1
 
14
 
! Отговори
Трибал преди 10 години
БСП ... уволнявайте докато имате възможност .... скоро няма да я имате !
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да влезе попа да опее столетницата...
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е проблема да се осереш, проблема е че не може да се обършеш Другарю
43
1
 
15
 
! Отговори
пенсионерка преди 10 години
РАДВАМЕ СЕ ! ДРЪЖТЕ СИ ГО САМО ТОЙ ЩЕ ВИ СЛОЖИ НА МЯСТОТО ,КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТЕ !
42
3
 
11
 
! Отговори
комуняга преди 10 години
Жал ми е за народа. Това ли заслужава Суверенът? -Гейове, пиклювци и крадци на ток!Серго, гледах при Ризова и Цонев, г-н Йовчев. Ако бяха спрели камерите щяха и тримата да скачат и да скандират, че сме червени ***! Искам да кажа, че не ги усещаш нещата и губи народът! Махайте се от власта, по- добре *** да ЗАКРИЕ БЪЛГАРИЯ .
41
1
 
6
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До muchachoteнали виждаш, че си сам, нещастнико! ХАХАХАХАХАСтанишев няма да ти плати, щото си ***.
40
0
 
11
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Наконсолидирахме се другарю! Ние желаем нови и отговорни личности, без цвят и принадлежност, желаем хора които имат една-единствена цел - възход на България. Хората не се борят да върнат Борисов...борят се да си върнат достойнството да се наричат българи...Вие можете като за начало да си вдигнете панталонките, че много бързо ще им омръзнете ба господата отДПС (приятелски съвет).
39
4
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Абе вашия символ на Бузлуджа се руши с години, един паметник не можете да възстановите от вашата партия, та какво остава за цяла държава. Това е достатъчно показателно.