Орешарски чува гласа на хората, уверен е Станишев

Няма как да се води конструктивен диалог с ГЕРБ, обяви лидерът на БСП
Обновена: 20 юни 2013 15:08 | 20 юни 2013 15:08, Красимир Ангелов
88
Орешарски чува гласа на хората, уверен е Станишев
Не разделям гражданите на добри и лоши, рече Станишев. Снимка: БТА

"Не разделям гражданите на добри и лоши, но никой няма право да говори от името на всички граждани. Нашето правителство ще води диалог с всички граждани и всички позиции", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след края на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

"Г-н Орешарски се стреми да управлява добре, той показва чуваемост към обществените искания", допълни червеният лидер и посочи, че "ситуацията е революционна от февруари по същество".

"На парламентарните избори две трети от българските граждани гласуваха за промяна на статуквото, тоест не за партията, която управляваше в последните три години. Тази промяна трябва да бъде сериозна и дълбока", продължи Станишев, който заяви, че проявява разбиране към протестиращите и призова протестите да преминават законосъобразно и да не нарушават гражданските права на останалите хора.

"Страната е изправена пред тежки предизвикателства, затова предложих КСНС да изиска от всички институции да работят в интерес на гражданите, да решават реалните проблеми", допълни лидерът на БСП. По думите му преди ден Народното събрание е приело много ясен пакет от мерки, насочени към помагане на хората.

Още по темата

По отношение на случилото се на самото събрание на КСНС Станишев посочи, че "единственото прието предложение на това заседание е сериозните дискусии по системата за национална сигурност да се проведат на отделно заседание".

"На това заседание не бяха поканени ръководителят на НСО, на НРС, главният прокурор, председателят на ВКС, а всички тези институции имат отношение към сектора на националната сигурност. Това беше прието от всички", посочи Станишев и отново нападна опонентите си от ГЕРБ.

"На Консултативния съвет имаше едно основно непреодолимо противоречие – то е в позицията на партия ГЕРБ, която от първия ден не признава проведените избори и иска тяхната отмяна, откъдето идват всички проблеми с диалога с партия ГЕРБ".

"Няма как да се води конструктивен диалог, когато не желаеш да приемеш факта, че си в изолация, че няма как да сформираш правителство", заяви още Станишев.

Според него премиерът Пламен Орешарски показва чуваемост към общественото мнение и точно това показва желание да се управлява по нов начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
"На Консултативния съвет имаше едно основно непреодолимо противоречие то е в позицията на партия ГЕРБ, която от първия ден не признава проведените избори и иска тяхната отмяна, откъдето идват всички проблеми с диалога с партия ГЕРБ".:)))))))) чудя се на Станишев.Кой избори тез който купихте и опорочихте ли:)тв7 в ден на размисъл+ анонимен сигнал:)) прокуратурата веднага се задейства.Къде е сега при тез протести тв7 и Бареков.не отразяват нищо.Къде са честните избори и озурпирането на власта от
73
1
 
4
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
Не помня по *** пропаганда от това което правеше Станишев през последните 4 години. Хиляди лъжи, още толкова популистки изрази, и по 10 гадни компромати. Били правили магистрали, държали държавата стабилна и народа бил беден, абе сурикат, ако държавата изчезне, ко ще ядат хората, *** от дърветата ли, Бойко бил диктатор - ам като гласуват над 50 % от хората за теб бъди и ти, ама това няма как да стане и затова даваш дупе на ДПС и Атака. Ся стана мешана скара. Няма политика, има разпределение
72
1
 
6
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
На малкия план на снимката с този букет отпред, първата ми мисъл беше, че Станишев носи ковчегът на БСП и ще я погребва.Орешарски може и да чува гласове, но не правилните и фактите го показват ! Направихте го жалък, Станишев!
71
1
 
4
 
! Отговори
БорецзаСправедливост преди 10 години
Щом чува гласа на народа, утре да си заминава Лешников!!!
70
1
 
14
 
! Отговори
black преди 10 години
малки свински хитри очички... МИШОК, СЪСЕЛ без ден работен стаж! ВЪН!!!!!!!!!
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако това е новата политика ,която ни предлага БСП - такава не ни е нужна .!да си я прилагат в собствената партия ,а не в цялата държава! България не е само БСП и ДПС и ако видим колко са гласували за тях и колко от тези ,които са гласували заявиха ,че се срамуват от избора си ще стане ясно кого представляват- себе си и тези на които дават възможност да крадат !
68
1
 
14
 
! Отговори
X преди 10 години
1 31 Депутатът от Коалиция за България Христо Монов определи протестиращите като "интренет ***".ДА ИЗМЕТЕМ ТАЯ *** ВЕДНАГА!!!!!!!
67
1
 
11
 
! Отговори
X преди 10 години
Хакнаха сайта на БСП заради "интернет ***"
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Нашето правителство ..." 4ie pravitelstvo drugar4e ? Pravitelstvoto koeto nalojihte s laji, Intrigi i manipulazii ? 30 % ot 44 % ne vi izbraha !!!
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как няма да го чува. Хората викат от 5-6 дни вече, оставаше и да не чува
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олигархски, *** долен продажен, да изпука племето ти, гад
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти си проблема на Орешарски др.Станишев,теб не те искат хората и заради това протестират.Ще завлечеш и Пламен Орешарски в блатото на лузърите вместо да се опита да направи нещо положително.Няма да се приберем от протестите докато ти не се разкараш от Партията ни.
62
1
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Бе и аз чувам гръмотевиците ама не правя нищо за тях. Гледайте само да не ни писне от незачитане на протестите, че тогава и ще усетите гласа на хората.
61
1
 
34
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Чува той, чува гласчето на Доган! Пинокио!
60
1
 
40
 
! Отговори
аз преди 10 години
За Станишев и Сидеров - линч!
59
2
 
39
 
! Отговори
... преди 10 години
Не знам кой какво чува, но тази вечер и всяка следваща ще сме там, на улицата, за да заявим ясно - "ЧЕРВЕНИ ***, НЕ ВИ ИСКАМЕ! МАХАЙТЕ СЕ!".
58
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да не ме оприличи някой на "интернет ***" просто имам желанието да помоля всички българи, независимо от етническия си произход, да следят внимателно новините и изказванията, особено на червената клоака. В последните няколко дни минават всякакви граници с директни обиди към народа и измислени "промени", които цитирам "частично може да подобрят положението". Сами си преценете дали си заслужава да се видим по площадите.
57
2
 
24
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Орешарски чува гласове?! Това вече наистина е лошо за България! Не стига, че премиера ни е поредната червена кукла на конци, която ще доведе до още по-голяма бедност народа ни и до още по-голяма богатия олигарсите, ами вече и гласове чува, дано само да не са от отвъдното!
56
1
 
25
 
! Отговори
123 преди 10 години
"оставам с впечатлението, че под Позитано има някакви подземия, в които държат някакви ***, чудовища и митични герои, които от време на време пускат да излязат по улиците на София, или дори ги вкарват в Парламента"
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2/3-ти може да не са гласували за ГЕРБ, но определено и не са гласували и за БСП. Нормално все пак долен политик, очаквай да те убеди, че черното е бяло.