ОреШаро, пусни кокала без бой!

Домати полетяха към сградата на НС, където стотици се събраха на "кафе"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 09:05,
452

Снимка: Dnes.bg

Стотици хора се събраха на сутрешно кафе пред парламента с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Те носят плакати: "ПарламEND", "Пусни, ОреШаро, кокала без бой".

Чуват се и дежурните викове: "Оставка", "Мафия", "Червени боклуци" и "Долу БСП".

Още по темата

Протестиращите обаче не скандираха само срещу управляващите, част от тях носеха и плакати "ГЕРБ=на мафия".

В началния час – 8.30, на задния вход на парламента имаше едва около 50 човека, но към 8.40 броят им рязко нарасна. Първоначално те бяха застанали пред служебния вход, но в последствие обградиха целия парламент. В момента е блокирано цялото движение около сградата.

С бурни освирквания бяха посрещнати червената депутатка Корнелия Нинова и зам.-председателят на НС Мая Манолова. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пристигна, в момента в който протестът се разполагаше пред централния вход на НС и също не започна нормално работния си ден, а с викове: Мафия.

Протестът днес отново е мирен, като много хора са дошли преди работа или на разходка с кучетата си. Някои от тях държат метли, "за да изметат боклука".

Част от протестиращите призоваха за радикализиране на действията им.

"Докато не полетят яйца и развалени домати към депутатите, няма да има ефект", обясниха част от тях.

Веднага след това домати полетяха към парламента. Служителите на полицията реагираха незабавно и помолиха протестиращите да се преместят.

При протестиращите към 9 часа излезе зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Протестиращите обаче категорично отказаха да разговарят с нея. Червеното острие направи няколко опита за диалог, но всички те се увенчаха с неуспех, като последния път, в който тя поиска да разговаря с хората, към нея полетяха кроасани, бисквити и други хранителни продукти.

Манолова сподели, че е излязла да покани протестиращите в 15 часа в парламента, за да обсъдят  исканите от тях промени в изборното законодателство.

„Вижда се, че диалог не може да се води“, сподели разочарована Манолова.

На протеста беше и учителят на годината по информатика Явор Никифоров , който стана известен покрай протестите пред БСП с исканията си за оставката на депутата Христо Монов, който нарече протестиращите „интернет лумпени“.

Той държеше кутия натурален сок, на която беше изписал: “Кръв от комунисти“.

Той обясни, че днешният протест е предупреждение към всяко следващо управление, че грешки като тази с Делян Пеевски не могат да се повтарят.

Към 9 и 20 вече хората започнаха да се разотиват, но движението в района все още е блокирано.

Междувременно парламентът не успя да започне работа поради липса на кворум. Депутатите на ГЕРБ и „Атака“ не са на работните си места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
7
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Гербаджиите са мнозинството в тълпата. Да не се плашим от тях, но да си отваряме и очите, защото имаме работа с долни *** милиционерски.
275
5
 
4
 
! Отговори
Комунистът преди 10 години
ДО 285 - УДРИ - Какво да заслужавам,Другарю? Да! Не заслужавам живота,които водя в последните 23 години "демокрация"! Иначе преди това съм бил доволен! Пак сме били овце. Но са ни стригали,галили са ни,хранили са ни подобаващо и винаги сме били доволни и с пълни тумбаци. А сега какво сме? Пак овце! Но сега само ни стрижат и доят! Затова си искам БКП! А не сегашните им уродливи и нагли техни агентурни кадри! Всичките! БКП - ФОРЕВЪР ! :)
274
6
 
14
 
! Отговори
МАХАЙТЕ СЕ преди 10 години
Шаро пускай кокала ,че ще ти запалим шашката под опашкатаГея и Бея да се махат, преди да сме ги подгонили със сопататакова нагло и антинародно управление никога не е било
273
4
 
6
 
! Отговори
до WhenYou преди 10 години
Един подлец, негодник и крадец като теб не може да има спокоен сън. Направо ти съчувствам
272
8
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 10 години
Защо толкова малко хора дойдоха на кафето тази сутрин? Не разбирате ли че ставаме смешни с тези протести от по 200-300 човека? Нека всеки да вземе със себе си още поне по 5-6 човека, да се съберем повече хора, защото така протест не се прави.Не започнем ли по-масови протести, аз не виждам как ще успеем да махнем Орешарски и да върнем Бойко. Нека довечера да се съберем поне 50000 човека в столицата, да види провинцията че ние столичани си искаме ГЕРБ и няма да се примирим.
271
12
 
8
 
! Отговори
коко преди 10 години
Сбогом мръсни комунисти!
270
2
 
4
 
! Отговори
VB преди 10 години
Недопустимо е краденето в огромни размери.Ако се крадеше 5%-10% нямаше според мен да ги има тези протести.
269
2
 
2
 
! Отговори
sex преди 10 години
До удриmliknete 4e nyamate da imate pari za hlyap
268
11
 
4
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
Първата достойна постъпка на Атака. Дано са се осъзнали, че с тези национални предатели не може да се ръководи държава !!!
267
11
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Грешката на Орешарски, Станишев, Местан и компания с номинацията на Пеевски не отменя историческата нужда от възмездие за цветановци. Повярвайте, сега, чрез нашия протест те ще опитат да отърват кожата. Ще им позволим ли? Ще се оставим ли отново да ни измамят?
266
2
 
10
 
! Отговори
Варна 7878 преди 10 години
Пиели кафе!? Ами ако им дадем и по една цигара, ще е все едно , че са на работа :)
265
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешаро *** краставицата на доган обелената краставица повече от гея и злодея.
264
10
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Не бива да допускаме справедливият гняв от абсурдното назначение на Пеевски да върне на власт престъпната клика на Борисов и Цветанов. Тогава нищо не правим, въртим се в омагьосан кръг, възпроизвеждаме статуквото.
263
2
 
10
 
! Отговори
6ifoto преди 10 години
Шаро ке пусне,ама си требе гьостерицата...
262
2
 
0
 
! Отговори
до 123 преди 10 години
Не са ни доходите проблема а корупцията дори и да имаме добри доходи пак се лакомят някой ако ти беше във власта и трябва да се направи някакъв закон за доброто на хората но ти дадат 50 000 лв да не го приемеш знаеш ли колко ще ти пука за хората затова е по добре да имаш достойнство
261
8
 
7
 
! Отговори
буда преди 10 години
тези "интелигентни" протестиращи заедно с Иво Никодимов (БНТ) и компания взеха леко да досаждат
260
7
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Напускането на ПП ГЕРБ на българския парламент е логична стъпка на тази партия. ГЕРБ и Борисов разбраха, че присъствието им там е нелепо. Тези хора са безпомощни и некомпетентни в опозиция. Господин Борисов разбра, че да си в пленарната зала и да ковеш закони, не е като да стоиш в Бояна и да събираш рекет от българския бизнес
259
4
 
5
 
! Отговори
Д. Пеевски преди 10 години
Ще ви изпапкам скъпи червени симпатизанти!
258
3
 
6
 
! Отговори
започнаха да бият преди 10 години
Мирните демонстранти започнаха мирно да бият депутатите!
257
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ситуацията както казват някои е взривоопасна.Протестиращите къде спонтанно,къде организирано искат оставка и нови избори сега и веднага,предизвикани от неморалните и задкулисни действия на новото правителство(от месец и още непопълнено).Времето и сезона са подходящи - топло,сезонна работа,отпускарско време,ниски смети и т.н.НО!Що ще чиним ний зимъска щом навън сняг забръска?- стар избирателен кодекс,без икономически реформи,без договорени европрограми и др.Няма БСП,ГЕРБ,ДПС,Атака - по добре ТОШО да идва.