Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик

Със 140 км/ч ще пътуваме по новия участък до Бургас
Обновена: 15 юли 2013 11:32 | 15 юли 2013 09:58,
95
Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик
Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции по новата отсечка. Снимка: Булфото

Два участъка от автомагистрала "Тракия" се нуждаят от сериозен ремонт - в района на Пазарджик и в района на Пловдив. Ние предвиждаме на тях да бъде направена рехабилитация, обяви пред bTV шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той допълни, че вече осигурени средства по споразумение с Европейската инвестиционна банка и вероятно следващата година ще започне ремонтът.

Още по темата

"Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане", допълни той.

"Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали - с една активна и една изпреварваща лента, каза още Лазаров", който бе категоричен, че не са нужни аутобани с повече ленти.

"Сега в историята ще останат задръстванията, време е да си честитим новата магистрала. Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции и други обекти, но към момента има само един обект край село Биково.

Гаранцията на асфалта на новата отсечка на "Тракия" е 5 г., а на съоръженията - 10 години, разкри Лазаров, но не скри надеждите си, че това ще бъде надхвърлено многократно.

140 км/ч е максимално разрешената скорост и до морето вече ще се стига за около 3 ч., имайки предвид разстоянието от 360 км, каза шефът на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
4
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 91 ТРябваше да я завършат, защото ако не я бяха завършили ставаше следното - 90% от парите бяха платени (от бюджета на изпълнителите). За да получим парите от еврофондовете трябва да завършим обекта, ако не го завършим - харчовете са за наша сметка. Колкото до магистралите и икономиката - за производстените предприятия даващи по 1000 и повече раб. места много по-важен е ЖП и водния транспорт. Я си представи Нефтохим-а да работи с магистрала, а не с ЖП и пристанища
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По бързо правете тези участъци че август ще отивам на морето
80
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали комунистите твърдяха че пенсионерите асфалт не ядели и нямало нужда от магистрали. А сега се юрнаха да строят магистрали и да кърпят старите за да усвоят и те европейските пари. Къде е разликата с Борисов? Явно пенсионерите са прояли асфалт. А ако не щат да ядат - бой и глад докато проядат.
79
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тикмун, ако беше останал- щеше да има и кръпки, да може да доусвои.
78
0
 
7
 
! Отговори
до 86 преди 10 години
Ако имаше СУМПС, щеше да знаеш, че на магистралата карането на заден ход е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО! Овчар! :D
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внезапната поява на Бойко Борисов в България като могъщ шеф в правоприлагането, отговарящ за разследване на престъпността и корупцията, заедно с тази на интимната му приятелка, като началник на много съмнителна банка, свързвана с корупция и организирана престъпност, при това на фона на твърдения за минали връзки с престъпната група СИК, подсказват необходимост от изключителна предпазливост от страна на правоприлагащите агенции на САЩ, които отговарят за контактите и обмена на информация с Българ
76
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите няма да тръгнат след нов цар или нов пожарникар
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако карам по магистралата със 140 км.ч, но на заден ход, дали ще се счита за нарушение? Просто питам?
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
URAAAA
73
4
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 10 години
Мараня казваш, май в мараня са ползвали теодолита, а? хахаха! Ти и косъм в супата ще оправдаеш с мараня!
72
1
 
10
 
! Отговори
До 64 преди 10 години
Ти остави теодолит-а, с него всички във ВИАС сме работили. Ама ти случайно да си чувал, че има едно явление - мараня, което ясно се вижда на снимката по-горе и което още по-ясно и отчетливо "изкривява" изображенията, но само визуално....
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми *** народ, наистина, както пишеш сам, харесва му да яде доматите с колците! Нещо да кажеш?
70
0
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
до 76...е то по тая логика квото и ти построят и направят може го омаловажиш по тоя начин.....е кво толко тва е кво толко онова...ми не е кво толко помисли малко и ше разбереш, че е важно да има магистрали за икономика и тн....
69
1
 
2
 
! Отговори
SS500 преди 10 години
до 75да аз съм го измислил...ама лошото е че ти нищо не си измислил!
68
0
 
9
 
! Отговори
вале преди 10 години
моята кола не вдига толкова
67
4
 
27
 
! Отговори
SS500 преди 10 години
леле...тука много разбирачи по магистрали бе...абе що не се хванете вие да направите още една бе? така като ви гледам за има няма няколко месеца и сте праснали един немски аутобан 500 километра...ей тва българина къдет го барнеш от всичко разбира бе...няма политика, няма футбол, няма космос, няма магистрали...направо страшна работа, то затова сме и Швейцария на Балканите..цъфнали и вързали
66
5
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 10 години
Тва ли измисли бе? Ял си той доматите с колците и оргазъм го тресе! Пфу, *** народ ей
65
3
 
13
 
! Отговори
SS500 преди 10 години
до 71абе ***...като не ти харесва не я ползвай, и си ходи до морето през някой обходен маршрут бе! черни пътища колкото щеш, виждаш ли колко ти е лесно решението! пък аз ще си карам по кривата магистрала и ще си ям доматите с колците....аре баста
64
2
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 10 години
Е много завочета бе, на всеки 1 метър! Завой му се викало, хаха! У вас стената като се криви на 3 метра с 5 см, завой ли му викате?
63
3
 
3
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Тази магистрала колко гуши напълни - не е истина. Петстотин милиарда пъти я ремонтираха и винаги има нужда от още.