НС отчете: 28 закона, 31 заседания. Време е за почивка!

Най-питаният от депутатите министър е Димитър Греков
Обновена: 2 авг 2013 17:26 | 2 авг 2013 17:17, Камелия Цветанова
17
НС отчете: 28 закона, 31 заседания. Време е за почивка!
Депутатите ще се върнат на работа на 4 септември. Снимка: Булфото

Депутатите излязоха във ваканция от днес след 31 пленарни заседания и приети 23 закона и 89 решения, показва справка на пресцентъра на Народното събрание.

По време на сесията от 21 май до 2 август 2013 г. в парламента са постъпили общо 66 законопроекта, като на 49 от тях вносители са народни представители. През сесията са внесени 106 проекторешения, като 97 са предложени от депутати.

В същото време справката показва, че и на министрите им се е налагало да отговорят на доста депутатски въпроси.

Най-активни в парламентарния контрол са били от БСП, а най-малко въпроси са имали от ДПС.

От 30 май до 1 август 2013 г. са постъпили 174 въпроса и 39 питания на народни представители към министрите от кабинета на Пламен Орешарски. Отговорено е на 101 въпроса и 21 питания.

Още по темата
Към служебното правителство на Марин Райков от 21 май до 29 май 2013 г. са зададени 10 въпроса и са отправени 5 питания – от ПГ на Коалиция за България 9 въпроса и 5 питания и от ПГ на ДПС – един въпрос.

Към министрите на Орешарски депутатите на ГЕРБ са задали 28 въпроса и са отправили 12 питания, от Коалиция за България – 108 въпроса и 24 питания, от ДПС – 13 въпроса и две питания, от „Атака”– 25 въпроса и две питания.

Най-разпитван е бил министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той е отговорил на 20 въпроса.

Премиерът Пламен Орешарски е отговорил на четири въпроса и питания.

Най-малко въпроси са били отправени към вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова и военния министър Ангел Найденов - по 3 въпроса и питания.

Интересът към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и дипломат номер едно Кристиан Вигенин също не е бил голям - те са имали по 4 въпроса.

Министърът на финансите Петър Чобанов е отговорил на 6, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев – на 11 въпроса и питания.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов е отговорил на 8 въпроса и питания на народни представители, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева – на 18, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов – на 12 въпроса, министърът на здравеопазването Таня Андреева – на 12, министърът на образованието и науката Анелия Клисарова – на 9, а министърът на културата Петър Стоянович е отговорил на 4 въпроса.

Най-активен се оказа депутатът от БСП Димчо Михалевски, който е задал 26 въпроса на министрите.

След него е социалистът Борис Цветков – 11 въпроса, Станислав Станилов от "Атака”- 10 въпроса,  Десислава Атанасова от ГЕРБ – 8, Мая Манолова от БСП – 8 въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
не се свършиха тия закони бреииииииииииии,ква държава маи досега е имало само безсзаконие ,а некои се прекрояват ли превшиват да семонстрират нещастниците че нещо работят ..затова КРАИ- ВРЕМЕТО Е НАЗРЯЛО ЗА ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА И АКО СЕ КРОИ ЗАКО ДА СЕ СЪБИРА ВЕЛИКОТО НАР>СЪБРАНИЕ <ИНАчЕ НЕМА ОПРАВИЯ
14
1
 
3
 
! Отговори
bay manol преди 10 години
на някой хора главите са им пълни с петолъчки
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" НС отчете: 28 закона, 31 заседания" ... и ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА КРАЖБА ОТ НАРОДА. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не ги е срам, а трябвало да се работи иначе държавата щяла да фалира.нагли и т.н
11
2
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Аз не харесвам нито Станишев нито Доган нито Пеевски. Нашата партия в момента страда заради Сергей Станишев и то много. Не мога да разбера защо хората по площадите които са определяни като "симпатични и интелигентни" искат да върнат човек прочел само "Винету". Нима забравиха че в началото на управлението на ГЕРБ имаше протест против приемане на нов закон за подслушването А НАКРАЯ СЕ ВИДЯ че Цветанов не е жалил дори Главния!? Смешно е!
10
1
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До ДобрякВижте аз имах предвид че Цветанов се биеше в гърдите колко бил работил и дори нападаше публично всички без да подбира - депутати съдии прокурори и много други; и се биеше в гърдите как само той върши работа а другите само го спъват а накрая се видя че само подслушва и нищо повече. Ето давам пример че МВР пак работи(дори без Него)! Пак арести но някак си нямат същия отзвук както преди! Може да се дължи на липсата на гръмки имена на акциите но някак тези арести не са интересни за медиите
9
1
 
3
 
! Отговори
Добряк преди 10 години
Нищо лично, социалисте, но не съм забелязал, някой да иска да "управлява" от тези, които са писали под тази статия. Ти по-добре ни осветли, какво стана след успешните арести на Цветлин, които са "по-полезни". Ако мислиш да говориш за правопис, *** в НС и питай депутатите като Бат Сали. Потребителско име: СоциалистРегистриран на: 07.08.2011Интереси: Народът на България да живее по-добреС тези си писания ли мислиш да направиш така, че народът на България да живее по-добре?
8
5
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До КоментаторЧовече знаеш ли колко ми пука за твоите "Червени палци" макар да са ми симпатични по цвят. Смешно ми е как "интелигентните и образованите" или "средната класа" както им викат не могат да напишат "ОЦЕЛЕЕ" правилно но на политика ще ни учат и държава искат да управляват! Просто ми е смешно!
7
3
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
"И свършиха много по-полезни арести в МВР от колкото на Цветанов но не се намери човек който да излезе и да каже "Само аз работя в МВР".За 2-3 дена и група за източване на ДДС и за мокри поръчки. Цветанов в момента беснее "С интерес ще следя, скъпи другарю Ленин, какво още ще свърши твоят Цветлин, а и колко от "арестуваните" му, ще влязат в затвора.
6
1
 
3
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Разбрахме вие просто работите на конвейр!
5
0
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
Отдавна не бях чел по-безумна статия. Благодаря! Разсмяхте ме.
4
4
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До 4:Не отричай постигнатото от предишните защото винаги ще започваш отначало! И стискам палци да "У"целееш!
3
4
 
7
 
! Отговори
бг преди 10 години
пилците се броят ... май месец
2
13
 
7
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
И свършиха много по-полезни арести в МВР от колкото на Цветанов но не се намери човек който да излезе и да каже "Само аз работя в МВР".За 2-3 дена и група за източване на ДДС и за мокри поръчки. Цветанов в момента беснее
1
6
 
11
 
! Отговори
687 преди 10 години
От скоро са на власт и сега ще ми излизат във ваканция...