Токът падна с 5%, но сметките скочиха, скочиха и хората

БСП привиква шефове на ЕРП-та и ДКЕВР да обясняват
Обновена: 5 сеп 2013 14:08 | 5 сеп 2013 10:17,
240
Токът падна с 5%, но сметките скочиха, скочиха и хората
Снимка: архив, Reuters

Депутатът от БСП Мая Манолова обяви, че следващата седмица ще инициира среща на две парламентарни комисии с директорите на енергодружествата у нас, както и с представители на ДКЕВР.

Целта е те да обяснят защо има увеличение в сметките на ток на хората при положение, че бе гласувано понижение на услугата с 5% от 1 август.

Още по темата
"Няма никаква логика да бъдат повишени сметките за ток. Слушах обяснения от ЕРП-тата в предишните дни, че това намаление няма да се усети, защото се засичали два периода – част от юли и част от август, но няма абсолютно никаква логика дължимата сума за ток да бъде увеличена", категорична бе тя пред bTV в коментар на десетките оплаквания на потребители.

По думите й ако се окаже, че това е вярно и при едно също потребление на ел. енергия, хората имат по-висока цена, това наистина е скандално.

"Това ознава, че няма изпълнение на едно решение на правителството и на парламента", категорична бе тя.

Манолова обяви още, че управляващите са подготвили промени в Закона за енергетиката.

Една от тях гласи, че ако сметката за ток е с 30% по-голяма от сравним период, потребителят може да не плати тази сметка и тогава ЕРП-то ще бъде длъжно да докаже, че това е реалното потребление на този потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на пенсионерите които толкова настървено обясняваха как това правителство свалило цената на тока и как щяло да премахне данък лихва по влоговете. Жал ми е като гледам колко заблуден народ има още. Никой ли не си направи сметката , че при потребление от около 50 лева намалението е около 2.5 лева. За тези 2-3 лева ли бяха всичките тези протести през зимата.123
209
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
Б А Л О Н И
208
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Напълно си заслужава участта народ, който продължава да гласува за партията на руската мафия - БСП.
207
0
 
9
 
! Отговори
ПУК :) преди 10 години
"Балона се надува,надувайте момчета,да стане на парчета - пук!"Горката Мая, толкова говорене, толкова показване (като в модни ревюта) ,а ние пак недоволни ....
206
0
 
6
 
! Отговори
чичо ичо преди 10 години
Току що ми пристигна сметката за август. При 12 дена отсъствие от дома поради отпуск и т. н. сметката ми е по точно с 28.5 % ПО ВИСОКА. Сигурен съм че съм станал по *** и не разбирам как увеличението се вмества в границите на допустимите 30% за възражение.
205
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези *** на думи са много убедителни на думи но всъщност нищо не правят!!!*** нелия казва че ще вдигнат детските Орешарски нищо не знае ,сега щяло да има коледни надбавки за пенсионерите ,но Министърът сигурно ще научи тази новина от новините,всичката работа им е такава и ако някога нещо се случи то тези пари ще дойдат от заема от 1 000 000 който след време ще трябва ние да върнем
204
0
 
13
 
! Отговори
rock fan преди 10 години
През летните месеци не съм плащала повече от 25лв, а този месец сметката ми е 40 лв. Алооо, управляващите, писна ми да работя само за да плащам сметки... докога ще ни правите на маймуни?!
203
0
 
26
 
! Отговори
с преди 10 години
Няколко десетилетия не виждах нито да се строят пътища, метро, мостове, детски градини, спортни зали, да се обновява инфраструктурата на градовете и на много села. Не виждах нови селскостопански машини по полетата, не чувах добри отзиви от еврозоната. Виждах как БСП раздаваше ресурсите на ДПС, виждах как самозвания Цар си присвои маса земи и гори. Дойде ГЕРБ почуствах някаква разлика и секна кражбите на комунистите и депесарите и те спретнаха измислен атентат над Доган, тефтерчета, бюлетини, флашки и помии те са царе в пропагандата, лъжите и задкулисието, а народа шаран клъвна на листенце.
202
1
 
11
 
! Отговори
д преди 10 години
Майчето хвърля прах в очите на пенсионера
201
0
 
9
 
! Отговори
36241 преди 10 години
ХАХАХАХАХ ...скандално е не лъжовното намаление с едва 5%, а че хората в БГ търпят в последнитре 20 години едни и същи доказани крадци и лъжци да ги управляват (крадат) в една или друга форма и да водят държавата към заеми които всички плащат а те усвояват
200
1
 
10
 
! Отговори
по сценарий преди 10 години
Тока ще скочи,а пенсионерите тепърва им предстои да подскочат,още месец и стой та гледай-кои лъжат,че свалят с 5%-тия дето подържат най-много ще се опарят
199
0
 
7
 
! Отговори
ДРУГ ДЯДО преди 10 години
Не само спрямо предишния месец,но и спрямо зимните месеци,разхода за ток ми се увеличи с 23%,като трябва да имате предвид,че ток за отопление,не ползвам,а употребата му за всичко останало е почти постоянна величина през годината.НА ПРАКТИКА С ТОЛКОВА ПРОЦЕНТА НАРАСТНА ОТБЕЛЯЗАНАТА ОТ ЕЛЕКТРОМЕРА КОНСУМАЦИЯ.ТОВА ЯВНО Е РЕЗУЛТАТ ОТ НЯКАКВА МАНИПУЛАЦИЯ НА ЕЛЕКТРОМЕРА.
198
9
 
33
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Ще ревете за Бойко и то по-скоро отколкото очаквах!
197
0
 
4
 
! Отговори
Собственик преди 10 години
До АнонименА пък аз си взех 99% от ЧЕЗ!!!
196
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си купиха ЕОН, Боко държи 50% он ЕВН...
195
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вземете отидете някъде на високо да си опресните празните мозъци. Първо Президентът на Република България е човека с най-малко власт в тази "Държава". Как може да си бършете мръсотиите с него? 2-ро я кажете 20 години БСП, ДПС и купените СДС колко добри неща направиха? Никой не иска Б.Б. на власт мръсни подкупени изчадия! Искаме ние да сме на власт!
194
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей 205,Бойко ти ли си бе-какво скачаш сега,откакто назначи Митко каратиста в ЧЕЗ сметките скочиха и затова падна от власт ако си спомняш.А за премиите и бонусите въобще не споменавай,защото раздадохте милиони на администрацията,която сега е в първите редици на протестите заедно с цялата си рода и кучето.Да мълчите защото сте много виновни и грешни.
193
13
 
11
 
! Отговори
До 207 преди 10 години
А Плевнелиев не е ли олигарх-олигарх още офшорчик,майно ле.А Бойко не е ли милионер-милионер още милиардер.Айде сега у лево защитниците и на двете олигархии.Не се наядохте бе,на оня свят ли ще ги носите?!
192
5
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Ами да това си беше просто прах в очите и на малките деца им беше ясно , че ще бъде увеличение а не намаление само на БСП и ДПС гласоподавателите *** и пенсионери не им беше ясно но след 3 месеца ще ги питам Мая и Серго какво ще говорят когато сметки станат отново космически . Май вече ще почнат хората да стрелят по парламента , но не с презервативи с олио а с нещо друго.
191
25
 
4
 
! Отговори
дядо преди 10 години
хахаххах гейберастката платена *** яко се набира на минуса БУХАХАХХА