Филип Златанов хвърли оставка

Затова не дойде за изслушване в НС заради тефтерчето
Обновена: 26 сеп 2013 15:56 | 26 сеп 2013 15:02,
13
Филип Златанов хвърли оставка
Снимка: архив, Reuters

В 12.30 днес председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов е подал оставка. Това съобщи председателят на временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията, Кирил Добрев.

Златанов стана известен с прословутото си тефтерче, което прокуратурата показа по разследване на търговия с влияние. От записките в него ставаше ясно, че комисията е трябвало да натиска определени личности.

Още по темата
Най-често срещаните инструкции са: "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки". А най-често срещаните инициали от кого да се чака обаждане и на кого да се позвъни са "И.Ф.".След скандала Искра Фидосова напусна парламента и ръководството на ГЕРБ. В тефтерчето се срещаха и съкращенията Ц.Ц. и Б.Б.

Сегашните управляващи обясниха, че тефтерчето на Златанов е пример за начина, по който се е управлявала държавата по времето на ГЕРБ.

Днес по време на заседанието на временната анкетна комисия Златанов трябваше да бъде разпитан. Вместо това обаче той е изпратил писмо с оставката си.

На днешното заседание членовете на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси призоваха Народното събрание възможно най-бързо да вземе решение по избор на нов председател.

Те обясниха, че когато съдът е отстранил Златанов, работата нa Комисията е била блокирана. Членовете нe са намерили начин да изберат временно изпълняващ длъжността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: оставкаФилип Златанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Това е комисия за узаконяване на роднинските далавери а иначе как да се обясни многото роднински назначения примерно кмет на община, а братовчед и то първи директор на дирекция.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чак сега ли?И още не е подсъдим?
10
2
 
1
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
А... Обозначи се и 6-тия ... ХАХАХАХАХАТия от Спартакус били големи тикви...Ще умра от смях... хахахахахаххаххахахахахахахах
9
2
 
1
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Айде де - само 5 ми цъкнаха по един "-"Последния срамува ли се от партийно-менталната си принадлежност?! Хахахахахаха
8
10
 
5
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Като броя - тук има 6 привърженици на Станишев (вероятно от Спартакус навремето...)Надявам се да им плаща като на хора. Може от тях да има 1 Наполеоновец и някой и друг Марсианец, ама... нали сме демократи! То не може само комунистически надзиратели в концентрационни лагери (и член-семейства)Ха да сте живи и здрави всичките доносници и поколенията ви да си намерят местата според делата! (а те са дела на доносници)
7
4
 
14
 
! Отговори
До социолог преди 10 години
абе ***,то в африканските племена няма и толкова прости и нагли като герберите,те ли искаш да ни управляват.Сигурно си от ония които постоянно ду.ахте на г-н Кратуната докато беше на власт и сега не ти изнася,изстинаха на много ду.ачи местенцата и сега ревете като вдовици за ....
6
3
 
6
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Тя нямаше и право да е нотариус... как ли са й го уредили още по времето на другите клонинги на БКП-то...?А вие ми приказвате за "калинки"
5
12
 
6
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Драги сънародници, как може ДПС-ДС с 7 % подкрепа да управлява България. Това го няма и в Африканските племена, защото и там вожда се избира с мнозинство. Уважаеми симпатизанти на БСП, как може да спите спокойно при това предателство на Станишев?
4
0
 
15
 
! Отговори
Тома неверни преди 10 години
Та като стана въпрос за И.Ф.,оневиниха ли я или напротив? Била ли е нотариус или...?
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А него кога ще го "хвърлят" в затвора?
2
20
 
7
 
! Отговори
инс преди 10 години
Разследван за пренасяне на долари незаконно през границата и оправдан от комунистическата прокуратура - председател на комисия по предотвратяване на корупция,това е "чистото" ЛИЦЕ НА БСП,
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставката си е оставка! Тя и Фидоска "хвърли" оставка, под диктата на Будо-Тиквата, но тези ***, чиито инициали са в тефтерчето, както и слугата им Златанов са за съд и топло местенце в Централния! Не ви ли омръзна всичко да се замита и да търпим издевателствата на ***, които смятат нас за пълни такива, защото още не сме грабнали сопата?! Не е ли това достатъчно за протест? Или ще оставим платените "умни" да ни блокират улиците и да ни нарушават спокойствието? Тиквени ЦИРКАДЖИИ!