В НС като на стадиона: Викове "Оставка" за Орешарски

Оценката на ГЕРБ за властта: реваншизъм, непрозрачност и отказ от градивност
73
В НС като на стадиона: Викове "Оставка" за Орешарски
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски и министрите му бяха посрещнати с викове „Оставка” от опозицията в парламента, когато влязоха в 9,50 ч. в пленарна зала, за да участват в дебатите по вота на недоверие за „провал в областта на регионалното развитие и инфраструктурата, внесен от ГЕРБ.

Това даде повод на председателя на Народното събрание Михаил Миков да упрекне депутатите, че „стадионното поведение не е присъщо на парламента, но всеки сам избира формата на политическото си поведение”. 

За разлика от първия вот, внесен от опозицията и блокиран от нея нарочно, като целта на отказа на ГЕРБ да проведе дебати по същество беше желанието на бившите управляващи да покажат зависимостта на властта от „Атака”, този път мотивите за искането за предсрочното освобождаване на кабинета бяха изложени от Лиляна Павлова, която беше министър на регионалното развитие в правителството на Бойко Борисов. 

„Това е вторият вот на недоверие и представлява логично продължение на първия за провала в инвестиционното проектиране. Няма друго правителство, което да се е ползвало с толкова нисък кредит на доверие от обществото”, заяви тя и припомни, че още от първите си дни кабинетът на Орешарски работи в условия на протести. 

Оценката на ГЕРБ е, че още в първите 100 дни правителството постави под риск стабилността на страната ни, показва непоследователност и обърканост. 

Кабинетът показа политически реваншизъм, непрозрачност и отказ от градивност, упрекна Павлова. Противоречивите решения на правителството показват неговата немощ. Обявено като програмно, до стотния си ден правителството не представи програма. Това правителство показа, че още от първия си ден не е наясно какво управление ще показва, коментира още тя. 

Според нея и до днес липсват мотиви и не е ясно защо от едно работещо Министерство на регионалното развитие и благоустройството се създадоха две неработещи министерства. 

Заради това мотивите за искането на вота на недоверие са свързани и с блокирането на инвестиционните процеси.
Налице е хаос и пълно блокиране на администрацията, директна намеса в органите на местната власт, общините бяха лишени от правото да водят инвестиционна политика. Провалът в областта на регионалната политика доведе и до задълбочаване на различията в отделните региони на страната, каза още Павлова. 

Тя упрекна управляващите, че в законодателен аспект няма нито една нормативна инициатива на министерството на регионалното развитие. Лиляна Павлова предупреди и за опасности пред страната, защото сега се планира следващият програмен период на ЕС. 

„Имаме опита от предишното програмиране на настоящия период от тройната коалиция, която направи така, че сега да има такава съществена диспропорция за финансиране”, коментира тя.
Гласуването на вота на недоверие е крачка напред за излизането от икономическата и политическата криза, в която се намира страната, заключи депутатът от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цъфнал ГЕРБ! Цъфнал ГЕРБ! Цъфнал ГЕРБ! Цъфнал ГЕРБ! Цъфнал ГЕРБ! Цъфнал ГЕРБ! И завързал! Какво? Завързал тиква от сорта Боко! :-))))))))
62
0
 
5
 
! Отговори
политолог преди 10 години
ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ, ЧЕ ГАФОВЕТЕ НИ СА УНИКАЛНИ ДРУГИ НАРОДИ И ТЕХНИТЕ УПРАВНИЦИ ДОРИ НЕ СА СИ ПОМИСЛИЛИ, НЕ СА СЕ ДОСЕТИЛИ ДА ГИ НАПРАВЯТ. ХЛЯБ МОЖЕ ДА НЯМА, ЗРЕЛИЩАТА СА ГАРАНТИРАНИ...
61
2
 
3
 
! Отговори
lili преди 10 години
tja na snimkata kak se vikasche boiko i vika lileto da si hodi v otrada tschavdar kadeto djado i e bil Partisanin a kakav e bascha i maika i te sa bili tschlenove na bkp.ili e laja ta lilito e inteligenta jena ama e pateriza nai b.b. i z.z sascho e taka nama gi haresva tija grosni maje a i nagli ili poje bi gi haresva schaschoto sa mutri s milioni dado i ne e bil mutra a Partisanin sram e lileto da ne snae tova pavlova da Kaje kakvo raboti majat i i ne e li tschlen na bkp bil kakto tati i Mama
60
1
 
7
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Анонимен 58Нима? Работата на опозицията не е да пречи а да насочва управляващите като сбъркат а не да подскача и да хвърля вотове за щяло и нещяло! Айде стига *** изцепки а?
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Оценката на ГЕРБ за властта: реваншизъм, непрозрачност и отказ от градивност"...всъщност много по-правилно би било "САМООЦЕНКАТА на ГЕРБ за времето им във властта"!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая някой само да ми я бикне...
57
3
 
4
 
! Отговори
333 преди 10 години
До До 59Защото,когато има внесен вот на недоверие,се ангажират 2 от трите работни дни на парламента.И като се внася измислен вот всяка седмица се блокира разглеждането и приемането на важни закони.Ако не си разбрал,го прочети два пъти.
56
9
 
15
 
! Отговори
До 56 преди 10 години
защо ДА ПРЕЧАТ? БСП, ДПС+АТАКА ПРАВЯТ КВОРУМ! НАЛИ ЕДИН МЕСЕЦ ГЕРБ НЕ БЯХА В НС И ТО СИ ЗАСЕДАВАШЕ НОРМАЛНО! КОЙ НА КОГО Е ПРЕЧЕЛ?:) ОБЯСНИ МОЛЯ ТИ СЕ, ЧЕ НЕЩО НЕ РАЗБИРАМЕ НЯКОИ! СЛЕД КАТО 3 ПАРТИИ МОГАТ Д А НАПРАВЯТ КВОРУМ ЗА КАКВО ИМ Е 4-ТА? ЗАЩО ВСИЧКИ СА СЕ ВКОПЧИЛИ В ГЕРБ? КАКВО ИМ ПРЕЧАТ? НС ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА И ДА СИ ПИШЕ ЗАКОНИТЕ БЕЗ ГЕРБ! АКО ТАМ СА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ, ЩЕ СИ ИМАТ КВОРУМ БЕЗ ГЕРБ!:)
55
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪДЕЙКИ ПО МИНУСЧЕТАТА НА КОМЕНТАР 48, КОИТО СА ПОВЕЧЕ ОТ +, МОГА ДА ОБОБЩЯ СИТУАЦИЯТА, КАТО КАЖА: 1.МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ В МОМЕНТА НАИСТИНА ЗОБЯТ СПРЯМО ГРБ, А НЕ ГЛЕДАТ КАКВИ ГИ ВЪРШИ УПРАВЛЯВАЩАТА ТРОЙКА! ЗА ТЯХ ТЕ СА СУПЕР! НАМАЛИХА ИМ С 2 ЛВ ТАКСАТА ЗА ПРЕГЛЕД- СУПЕР! ВДИГНАХА С 35 МАЙЧИНСКИТЕ - ТЕ СА СУПЕР! НАМАЛИХА ИМ С 1 СТ. ТОКА - ТЕ СА СУПЕР! А ВИЖДАТЕЛИ ИЗОБЩО ПО ДАЛЕЧ ОТ НОСА СИ? ДА ВИ Е НАМАЛЕНА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА, НА ГОРИВАТА, ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ? ЖИВОТА ВИ САМО ПЛЮСКАНЕ ЛИ Е???!!
54
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберските тикви още не са разбрали,че са в опозиция.*** ***,само пречат.
53
7
 
26
 
! Отговори
резултати ,след--24г преди 10 години
Какво получихме ,от:ДПС,...ИСЛЯМИЗАЦИЯ!ЕВРОРОМА ,....***!БСП,...ЦЪРВУЛИЗАЦИЯ!Всеки 2-ри в Бг ,...НЕГРАМОТЕН ,няма култура ,няма образование,МОТОТО Е :ДАЛАВЕРА и ТЪРГАШ!МАТЕРИАЛНОТО ПОБЕДИ ---ДУХОВНОТО ,НЯМА ЦЕННОСТИ !Работим само за ---ПОЛИТИЦИ И РОМИ ,КОИТО ИМАТ ПРАВА, И СА НЕДОСЕГАЕМИ .Всяка година си узаконяват ---ПРИВИЛЕГИИ ! ЗА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ,САМО ---ЗАДЪЛЖЕНИЯ И УНИЖЕНИЯ !
52
2
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 10 години
Диди, не бъди тролка...намери си честна и почтена работа, която няма да те прави зависима от този или онзи. Опс няма работа...няма за тези без образование. Ама то тя системата е такава...Ами НЕ! Не системата е такава, а вие сте мързеливи. Не ви се учи ако може само купони то после ще бозаем от партията... Ако бях в такава позиция не бих могъл да се погледна в огледалото. Това би означавало че нищо не съм постигнал в този живот.
51
13
 
25
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До дианаКой са нормалните хора... тези 13% който го подкрепят ли? Аз си мсиля че нормалните хора са тези 87% който НЕ ГО подкрепят. Ама то трябва и акъл да се мисли.
50
30
 
26
 
! Отговори
диана преди 10 години
И кой викал "Оставка", моля ви се? Тези, които плащат на ***? Сега се стискат да платят на повече *** и влизат в ролята на "народа" !Ако правителството се огъне пред този цирк, ще означава, че е предало нормалните хора, цялата нация дори! Да се измете *** от жълтите павета, да се спазва закона за митингите от кметицата "отличничка"!!!!!
49
9
 
24
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До en taro adunТи май нищо не разбираш а? Да делиш тия в парламента на две групи си е пълна тъпотия. Защото и от ГЕРБ зависи много. Всичките в парламента включително и ГЕРБ са за изхвърляне от България, едва тогава ще се оправим. Защото Бойко сега рева, защото му спряха кранчето!
48
16
 
29
 
! Отговори
не ви искам преди 10 години
Превърнахте мач на нац. отбор в политически митинг.Нямате ли морал Тикви.Никой не ви иска но вие си мислите ,че българина ще ви върне на власт но уви не.Все повече подкрепям правителството защото сте жалки .Не искам отново подслушвания и *** във власта и най вече калинки и тиквеници.
47
30
 
20
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
До BorokaНе съм гласувала никога за ГЕРБ, но съм на протестите всеки ден и никой не ми плаща освен фирмата, в която работя. Но на контрапротестиращите сигурно плащат БСП и ДПС, защото там виждаме само пенсионери и безработни ***.
46
23
 
21
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
Абе кво сте се хванали с тоя герб бе ... те са ОПОЗИЦИЯ, от тях нищо не зависи. Вижте ги тия дето си ги избрахте какви са ***. Това правителство е най-голямата съсипия дето можеше да ни се случи. Отвращавам се от всички който доброволо са гласували за комунисти или турци, да не говорим за оня изруд от атака.
45
22
 
20
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
До okПърво трябва да се освободим от стогодишната бабичка БСП и от турската ДПС, да не забравим и фашизоидната Атака.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До BorokaНад себе си ли?