Станишев писа на Цацаров за проточилото му се дело

От прокуратурата ще мислят дали да свалят депутатския му имунитет
Обновена: 23 окт 2013 18:33 | 23 окт 2013 18:33, Анисия Иванова
19
Станишев писа на Цацаров за проточилото му се дело
Архив: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев е изпратил писмо до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров с молба прокуратурата да вземе отношение по  проточилото се следствено дело за загуба на секретни документи, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Липсата на ясна позиция дава възможност за публични манипулации и спекулации по темата. Убеден съм, че е важно да има решение по повод цитирания казус. Обществото има право да научи истината. Аз също имам право да изчистя името си. Надявам се да предприемете необходимите действия - прокуратурата или да повдигне обвинение, или да се откаже официално от такова", казва в писмото си Станишев.

Лидерът на БСП допълва, че е внесъл необходимото искане в Софийски градски съд - възможност, която дават разпоредбите на НПК за разглеждане на дела в съда по искане на обвиняемия.

По повод искането от прокуратурата заявиха, че главният прокурор Цацаров ще изиска становище от наблюдаващия прокурор по делото срещу  Станишев, за да прецени дали има основания за отправяне на искане до Народното събрание за снемане на имунитета на депутата.

Досъдебното производство срещу лидера на БСП е образувано на 27 май 2010 г. Повдигнато му е обвинение за това, че в периода 4 ноември 2005 г. до 10  септември 2009 г. в София е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна, като деянията са осъществени в условията на продължавано престъпление. Става дума за 7 доклада - три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО.

Разследването срещу Станишев бе връщано три пъти от Софийския градски съд, за да се отстранят неясноти и пропуски.

След последното връщане на делото е проведено допълнително разследване, като към момента досъдебното производство е спряно, защото Станишев има имунитет, добавят от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По най- бърз начин Серго да влиза при бай Ставри! Аре панделата! Разбойник!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvo se chudqt oshte -gospodata ot prokuraturata...ako e nqkoi drug otdavna da sa go osadili...tuk ima i<izgubeni>dokumenti,kasaeshti dargavna sigurnost...a te umuvat..ili ne sa izmislili oshte opravdanieto mu...***,toi za tova li se spotaiva i ne se vijda i chuva..
12
14
 
1
 
! Отговори
ДОНЧЕВ преди 10 години
До megi 55: СТАНИШЕВ Е НЕВИНЕН И ТОВА ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ ! СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАТ ДЕЛАТА СРЕЩУ БОКО ЗА САМОЛЕТИТЕ ,МИШО БИРАТА ,ТЕФТЕРЧЕТА ,ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ,ДАЛАВЕРИ С БЮЛЕТИНИ И ИЗБОРИ И Т. Н. ВСИЧКО ТОВА СА ИСТИНИ И ХОРАТА ГИ ЗНАЯТ,ДОКАТО НА СТАНИШЕВ МУ ИЗМИСЛИХА ЕДНО НАРУШЕНИЕ ,ЗА КОЕТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС! ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКО ГОНЕНИЕ ! БЕЗХАБЕРНИКА ОТ БАНКЯ ДА СЕ ГОТВИ !
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврокомисар иска да става ***
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишиев не бързай
9
3
 
5
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Прокуратурата трябва да си повдигне тежкия институционален *** и да действа по-бързо. Принципно.
8
2
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Станишко си подготвя досието за европарламента..да му мисли Орешарски
7
0
 
17
 
! Отговори
Пролетарий преди 10 години
Всичко написано в досъдебното производство за др. Станишев е долна клевета!Документите не са загубени!Те могат да бъдат открити-тези от ДАНС и НАТО-в Руското посолство, а тези от МВР-при др. Алексей Петров.И как може да се намесва прокуратурата-все едно аз да търся сметка на шефа си защо той работи секретарката, а на мене заплатата ми е малка!Др. Станишев е потомствен другар благородник и стои над житейските суети на мръсната тълпа!Осъзнайте се и млъкнете веднъж завинаги,гмеж безкласова!
6
3
 
16
 
! Отговори
Realist преди 10 години
Do. 3 ... Никога вече .... Еми ти пък си сигурно над 70 г. Пенсионер ... Заради такива като теб с такова мислене страда България и бълг . народ ... Станишев лично не е правил рекети и т н ...само е заповядвал кой да се рекетира ... ОСТАВКА
5
0
 
26
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Абе той не ги е загубил документите,просто е било нужно време да ги прочетат в КГБ,после се завърнаха през Трактора.....
4
1
 
26
 
! Отговори
edvali преди 10 години
до 3 Авеи *** още 1990г.БКП си смениха името на БСП....защо....????От тази година ТЕ сьздадоха::мутрите,СИК,ВИС,МУЛТИГРУП,крьстника на БГ-мафията Иво Карамански,братя ГАЛЕВИ и т.н.Станишев е продажен политик и затова Мартин Шулц-Брюксел тоест му зае поста.Цацаров му прикри играта в Костинброд с бюлетините.Всички тези неща си ги'''забравил''а някои не си чул.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не закрият съда в Мангалия та това съд ли е въбще? Това е сбирщина от престъпници, далавераджии, пари под масата и некадърници!! Съда на Република *** е една ненужна институция която ежедневно като пиявица цуца пари за заплати , бонуси и подкупи , а не върши работа и за 5 пари!!! Тоя съд го бих съкратил и назначил международен, справедлив по-скъп и независим съд!!!!!
2
3
 
38
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Я не се прави на толкова принципен и почтен точно ти Станишев! Защо до сега не се опита да си "изчистиш името"? Ами много просто!Нямаше го "независимият"Цацаров,не беше на власт и сега дойде момента да те изкарат"чист" като сълза! Не на нас тия! Ти направо за много неща си за затвора!И това ще стане!Палачинката се обръща!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aiduk KVO PIHE NALI SA ZAEDNO KAZVA BRAVO SERIOGA 4IS KATO BEBEHKO DUPE I ZA BELANE E OK=