Рекет над магистрати изскочи от "тефтерчето"

Кирил Добрев съзря опит за овладяване на съдебната система
Обновена: 24 окт 2013 18:07 | 24 окт 2013 17:50,
8
Рекет над магистрати изскочи от "тефтерчето"
Председателят на временната комисия Кирил Добрев. Снимка: БТА

Правен е опит за рекетиране на съдии и прокурори с образуване на преписки в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, заяви Кирил Добрев, председател на временната парламентарна комисия, която разследва нарушенията.

По неговите думи самата комисия няма право да се занимава с магистрати, защото това е функция на ВСС.

Според Добрев обаче е направен опит, чрез образуване на преписки от от бившите управляващи, да се овладее съдебната система.

Припомняме ви, че временната комисия беше образувана, след като излезе случая с т.нар "тефтерче на Златанов".

От него ставаше ясно, че на Филип Златанов са му били поръчвани преписки "да се удари", а като поръчители бяха посочени И.Ф., Б.Б., Ц.Ц., и т.н.

Днес временната парламентарна комисия се събра, за да обсъди с гражданското общество промени в Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

"Трябва да определим броя на членовете, дали 5 са достатъчно", зачуди се на съвещанието Кирил Добрев.

В момента по закон комисията има петима членове, но той и Мая Манолова се обединиха около тезата, че те трябва да бъдат увеличени.

Откриване на още едно зам.-председателско място, предложи Добрев, защото по време на своята работа председателят на комисията е имал много функции и така властта е била силно съсредоточена в него.

"Пет души са недостатъчно", съгласи се и Манолова, която призова да се засили колективното начало в работата на този орган.

Депутатите се обявиха и за прозрачност при избора на членове, независимо дали става дума за парламентарната, президентската или правителствената квота.

Атанас Славов от правосъдното министерство обясни на свой ред, че се работи по промени в Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, като ведомството ще създаде самостоятелна работна група.

По думите на Славов в нея ще влизат представители на парламента, ВАС и други органи.

"Всички лица се чувствате поръчани", заяви Кирил Добрев и припомни случаите с кметовете и бившите депутати от ГЕРБ.

По време на срещата се чуха доста екстравагантни идеи, като например да се създадат две паралелни комисии – едната гражданска, а другата – назначавана като тази.

Двете комисии да заседават по отделно, а веднъж месечно – заедно. Другата идея беше комисията да има трима председатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Обяснявам преди 10 години
До Луцифер За теб една дума е достатъчна: "Г Л У П А К"!
7
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Само,една Комисия трябва за всички Ви,и тя се казва АК-47
6
2
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
БЕЗСРАМЕН, НАХАЛЕН, НАГЪЛ, - КОМУНИСТ!!!
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
смях,тая муцуна от снимката я бяха хванали да разнася куфарчета с долари през сръбската граница по време на ембаргото. повече коментар не е нужен
4
2
 
25
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
Кой ще овладява съдебната система бе престъпник такъв. Тя е овладяна от 1944г от БКП-БСП-ДС. Доказателство е, че не си в затвора , когато пренасяше куфарчета с пари през Сръбската граница.
3
4
 
18
 
! Отговори
Избърши си г...а преди 10 години
Тази страна се гърчи от такива големи проблеми - няма производство; бежанците нападат отвсякъде; теглят се кредити да се раздават на бедни и ***; връщат пушенето и тровеното на и без това отровения от комунистите живот на българите; раздават земи на поразия; а той седнал да ми говори за тефтерчета. Какво търсите на м.... си у п....? Заври си го отзад, комунист мръсен!
2
6
 
21
 
! Отговори
чайко преди 10 години
Добрев, скрий се и не ни занимавай с глупости в момент, когато има много по-важни въпроси като мораториума за земята. Място си бележника нали се сещаш къде
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
poredniqt moshenik kiril dobrev