17:15 – Чобанов внесе бюджета, "размразява" 2014 г.

Приоритетите: образование, общини и социално подпомагане
Обновена: 30 окт 2013 21:08 | 30 окт 2013 18:15,
70
17:15 – Чобанов внесе бюджета, "размразява" 2014 г.
Финансовият министър Петър Чобанов. Снимка: Булфото

Точно в 17,15 часа министърът на финансите Петър Чобанов внесе в парламента Закона за държавния бюджет за 2014 г.

При връчването му председателят на НС Михаил Миков заяви: "Министерският съвет и министерство на финансите след изключително напрегната работа внасят в законовия срок проекта за бюджет. Аз искам да благодаря на министъра на финансите за тези денонощни усилия – особено в последните 2-3 седмици, с които много хора работиха, за да бъде внесен проектът навреме".

Още по темата

"Още тази вечер ще разпиша разпорежданията за съответните комисии. Водеща е Комисията по бюджет и финанси. Бюджетът ще мине през всички комисии на Народното събрание. Смятам, че в къси срокове ще влезе в пленарна зала за първо четене", добави парламентарният председател.

На свой ред финансист №1 Петър Чобанов на държавата обрисува проекта като "бюджет на размразяването, един бюджет на икономическия растеж и на балансираното развитие на регионите".

По думите му основните приоритети в него са образованието, публичните инвестиции, грижата за общините и социалното измерение на хората.

"За мен наистина е много вълнуващ момент и чест да внеса първия си бюджет. За разлика от един свой предшественик, който твърдеше, че това са единствените възможни бюджети, които внася, аз не съм толкова помпозен и може би толкова горделив. Мога да кажа, че това е възможният бюджет с оглед наследството, което получихме от въпросния човек – г-н Дянков", добави Чобанов.

Министърът коментира, че кабинетът прави всичко възможно да има коледна добавка за пенсионерите.

"Мисля, че ще има", промълви той пред журналистите, чакащи го в парламента.

Чобанов каза още, че за болниците е постигнато добро решение, за да се приключи успешно тази година и лекарите да са сигурни, че могат да получават заплатите си.

Той отправи покана към Българския лекарски съюз, за да поговорят по тези въпроси.

Той не се съгласи с твърденията на част от лекарското съсловие, че прилича на своя  предшественик Симеон Дянков и допълни, че се полагат изключителни усилия да се разреши тази трудна ситуация, която по думите му се дължи на недобро бюджетиране и на бюджет, разчетен само за 10 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
akud преди 10 години
ТОВА Е ЗАГЛАВИЕ НА НОВИНА17:15 Чобанов внесе бюджета, "размразява" 2014 г.ТОВА Е ДРУГО ЗАГЛАВИЕ НА НОВИНАДържавата дължи над 1 млрд. лв. за здравни вноски :):):):):):)
45
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо увеличават минималната работна заплата а не пенсиите веднага. Пенсионерите имат много по големи разходи от работещите лекарства и др. А работещите имат ли такива нужди? Те трябва само да работят. Като не им стигат да се хващат да работят на две или три места. Млади са могат.Трябва колкото е минималната работна заплата, толкова да е и минималната пенсия. Вместо увеличение на заплата, можеше осигуровките да се увеличат два или три пъти, данък доход също да се увеличи двойно.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Za parvi pat niakoi da vnasia.Sega zapochva goliamoto iznasiane,tam e istinata za narodnite lubimci.Vreme e za nova dupka na kolana
43
1
 
9
 
! Отговори
tonygl преди 10 години
Дайте на пенсионерите парици да им ги откраднат я телефонните измамници я ромите да ги оберат, ама те нали и двете съсловия са за Бие Си Пие ще се разберат някакси. Вече мечтая да чета в новините "Роми ограбват и убиват пенсионери. Няма кой да ги защити. Те сами прогониха децата си в чужбина в името на съсела" *** пенсионери...
42
1
 
3
 
! Отговори
JJ преди 10 години
Вместо коледна добавка, защо не вдигнат пенсиите поне до 251 лв - границата на бедността, под която живеят повече от половината пенсионери.
41
0
 
18
 
! Отговори
уса преди 10 години
Швестър до кога с тази политика да се оправдавате с завареното положение и с предшествениците си ?!?Ако си кадърен ще се спавиш с това с което разполагаш а той още не е започнал и при евентуален неуспех е намерил решение кой да му е виновен .Щом не можеш да се справиш с поставените задачи значи не си за тази работа .Ако шофьора на градският траспорт не върти "геврека"и автобусите закъсняват ще го освободят до няколко месеца ама нашите от БСП работели в ненормална обстановка ими той и трафиика е
40
1
 
30
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
След като взеха 1,7 милярда дълг за 130 дни управление и откраднаха половината, другите ще ги раздадат на електората. Обичайните роми, изкуфели пенсии, неграмотни *** и определени държавни служители
39
0
 
26
 
! Отговори
11 преди 10 години
Приоритетите: образование, общини и социално подпомаганеАз доколкото съм запознат,по европрограмите има достатъчно пари за образование и общински проекти.Само че няма как другарите да откраднат тия пари,защото Европа ги следи.А така от държавният бюджет може да се краде как си искат.А що се отнася до 3 та точка-социално подпомагане-еми значи пак работещите ще издържат ***,турците и мързеливите,които не искат да работят за 400-500лв.,че им били малко.
38
0
 
21
 
! Отговори
УРКО УРЕШАРСКИ преди 10 години
ТИЯ РОМИ ЩЕ ИМ ДАДЕМЕ диетЦКИ за да имаме повече гласоподаватели за наще *** от БСП
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социално да се подпомогнат ромите.Полицията в Разлог арестува банда крадци, които от месец и половина вършеели в града, над 10 кражби от частни домове, училища, и магазини са извършвали ромите от Благоевград и Разлог обединени в група, част от откраднатите вещи са намерени у задържаните. Те са на възраст от 17-до 21 години
36
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е интересно как след като завършиш магистратура веднага на момента ставаш главен експерт в БНБ.Съдейки по фамилията някой дядо е бил овчар. Няма нищо лошо в това.Обаче!Кои са родителите му ,че Гугъла не можа да ми каже.Някой знае ли?Да не е и той някакъв Пеевски.
35
4
 
43
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 10 години
Тоя *** ли е министър на финансите в България! Този, който беше напълнил гащите в белия автобус! Боже, опази ни от *** в тая държава!
34
3
 
26
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Добре охранен плъх.
33
3
 
25
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Този финансист намбъ уан, това чудо на природата не трябва да се занимава с такава плебейска работа като някакви си цифри, бюджети, коледни надбавки и ала бала. Това нещо на снимката, устремено изсипващо се от превозното средство, направо тряба да бъде поставено под закрилата на Юнеско, Грийнпийс и всички природозащитни организации, съществуващи по Земята. Най-малко заради уникалните му хамстерски бузки. И къртишката има подобни...
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Република България се превърна в Република Мангалия па не знам гнойната пъпка ще се спука накрая!! Стига вече с *** ,мутри, мутреси, фалшиви обществени поръчки, чалга измислени студенти, фермери с хамъри, подкупен съд, смешни милиционери, серги на всеки километър, волен скъпоплатената курв., боки футболиста, 800 дни, дунги кукловода, дупки, майсторско каране в тях, емигранти които крепят икономиката, сашо дикOFF, търгаши, дрога, разруха, безхаберие, далавера,претъпкани офиси с администрация.
31
4
 
27
 
! Отговори
tonygl преди 10 години
Майната им на пенсиорте дето ви докараха на власт некадърници. Бойко мутрата е по-кадърен и честен от вас !
30
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставкааа БОКЛУЦИИИИ!!
29
2
 
24
 
! Отговори
пфффффффф преди 10 години
Стоя гледам го това момче,и се сещам за един друг персонаж от 97.Имам лошото предчуствие че този ще бъде употребен да се забърка още по голяма каша.
28
3
 
24
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Ама не бе , я го вижте тоя захлупеняк на снимката , това финансов министър ли е или умственоизостанал 12токласник !?
27
3
 
8
 
! Отговори
олигофрения преди 10 години
олигофренияНаправо към: навигация, търсенеFlag of Bulgaria.svg БългарскиШаблон:Словоформи/олигофренияСъдържание 1 Съществително нарицателно име, женски род, тип 1.1 Етимология 1.2 Фразеологични изрази 1.3 Превод 1.4 Синоними 1.5 Сродни думи 1.6 Производни думиСъществително нарицателно име, женски род, типСъстояние на умствено недоразвитие, т.е. на вродено или рано слабоумие с три степени (идиотия, имбецилност и дебилност), което е винаги израз на органично увреждане на мозъка.