Премиите за Гришо – по нов спецред на министерството

Занапред министърът ще може сам да бонусира състезатели
18
Премиите за Гришо – по нов спецред на министерството
Министър Мариана Георгиева с шефката на WTA Стейси Аластър. Снимка: Булфото

Спортният министър ще може да финансира състезатели по специален ред, какъвто е случаят например с успеха на Григор Димитров.

Това съобщи ресорният министър Мариана Георгиева след редовното правителствено заседание, на което бяха одобрени промени в Закона за физическото възпитание и спорта.

Още по темата

Думите на Георгиева идват седмица, след като тя обяви, че министерството й дава целева субсидия от сто хиляди лева за подготовката на най-добрия ни тенисист за Олимпиадата през 2016 г.

Веднага след спечелия трофей в Стокхолм, спортният ни министър написа в страницата на ведомството си, че дарява Григор с 20 хиляди лева за титлата му.

Занапред ще се финансират пряко спортни клубове, досега всичко минаваше през федерацията като основен субект, аргументира промените в закона Марияна Георгиева.

С измененията, които ще бъдат внесени за обсъждане в Народното събрание, се премахва възможността в национални спортни организации да членуват спортни клубове, тъй като те са членове на съответната федерация, която членува в националната спортна организация.

Предвиден е по-благоприятен режим за спортните организации при изискванията за подновяване и при отнемане на спортната лицензия. Наличието на просрочени задължения към държавата или общините няма да бъде пречка за подновяването и причина за отнемането на спортната лицензия, при условие, че е допуснато тяхното разсрочване или отсрочване, поясни Георгиева.

С нов подзаконов акт Министерството на младежта и спорта ще може да финансира и спортни съоръжения, които са общинска собственост. Общините също ще могат да финансират пряко спортни организации и клубове.

Миинстърът допълни, че ведомството й работи по проект на нов документ за категоризация на спортовете и нарочно финансиране на ограничен брой федерации с цел "по-целесъобразно финансово вложение за високи постижения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
16
 
! Отговори
питанка преди 10 години
Стига безумия! Григор Димитров си печели пари за себе си, защо Министерството трябва да му дава още. Нима един лекар, спасил човешки животи, получава нещо като допълнителен бонус. Аман от спортисти и артисти. Всеки работи за себе си и печели за себе си. По-добре Олигарски да каже къде са парите от Здравната каса?????
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А *** платил ли си е ДАНЪЦИТЕ??
15
0
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
На какво ли се смее така заразително госпожа Аластър?
14
0
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Очаквам създаването на дирекция за управление на заработените от най добрия български тенисист пари със структура и бюджет и поне десет човека щат,служебни коли и т.н.Хората на ДПС са особено подходящи, само ще им трябва говорител с добър български език.
13
3
 
25
 
! Отговори
фен преди 10 години
Откъде накъде, "спортният ни министър" ще "дарява Григор с 20 хиляди лева за титлата му". Ей, *** червени, тази титла е за Григор, а НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. За олимпийската му подготовка - ДА. Ако спечели олимпийска титла или медал - ДА. Но, - за частните игри на ***, каквито са всички турнири, без олимпийския и тези за купа Дейвис (в отбора на България) - НИКАКВИ ДЪРЖАВНИ, Т.Е. НАРОДНИ ПАРИ. *** червени мръсни, пак с чужда пита (нашите пари) помен правите (купувате "симпатизанти" от тениса).
12
1
 
18
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
a koi shte sponsorira naroda?
11
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Ак оГришата продължи да печели турнири, респективно точки и пари, тия 100 хилки ще се избият само от 10% данък върху трофейлните му пари- В смисъл - той сам си се спонсорира. Даже ще остане и за тоалетна хартия и кИбабчИтъ в парламента.
10
0
 
17
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Ще се дават пари на доказани спортисти!
9
2
 
35
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
червени *** комунистически - давали на Григор, който е успял - просто си правят реклама докато продават българската земя и пълнят България с ислямисти
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също така следва при откриване на състезател с допинг трябва да се спират треньорските права на треньора му доживот и да се отнеме лицеза на клубния лекар. Няма спортист, който да взема допинг без настояването на треньора си и без знанието на клубния доктор. Но когато направят проверки спортистите го отнасят, а треньорите и докторите просто си сменят подопечените.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много правилно!Трябва да се дават пари за подготовка не на успелите вече състезатели, а на такива които тепърва се развиват. Имаме и други тенисисти и те могат да стигнат поне в топ 100 ако се тренират и развиват правилно. За тях трябва да отидат тези пари.Успелите трябва да получават пари в брой само ако имат нужда от тях. Гришо не му трябват 100 000 лева. Но на лекоатлет му трябват, защото не изкарва толкова много.
6
0
 
33
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 4Абсолютно си прав! За изведнъж се сетиха да си правят реклама на Гришо на гърба след като рязко тръгна нагоре и вече е на път да влезе в топ 20. Но те даже не могат и като хората да си извлекат политическите девиденти тия от спортното министерство, защото стават смешни с тези 20 000 лева. Та преди малко Григор победи Фонини и изкара от само този мач 70 000 лева.За к'во си говорим? За к'ва помощ? За к'ва пародия!
5
0
 
37
 
! Отговори
asd преди 10 години
Гнусно. Използват нашите пари за да си правят PR. Вие сте отвратителни г-да политици. В тази държава не трябва да се плащат данъци, защото някакви *** се разпореждат с парите ни не по предназначение а по тяхна лична угода. Кажете колко дадохте на олимпииците ни по математика г-да политици. Или те не са известни и не можете да трупате точки на техен гръб. Държава която предпочита спортистите пред учените е обречена. То и резултата се вижда ясно.
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дават на известния, ама май за да си правят ПИАР. А когато Григор е имал наистина нужда от тези пари, когато се е развивал, е нямало кой да му помогне. Защо не дават на подрастващите, защо не се създават повече условия? Хубаво му дават пари, ама прилича повече на ПИАР, а не на загриженост за спорта. Дадат ли на известния, всички чуват и пишат. А дадат ли на децата - никой не разбира. Затова и децата не спортуват достатъчно.
3
0
 
26
 
! Отговори
alex преди 10 години
а защо тези пари не ги инвестирате спорта?!?!?
2
1
 
25
 
! Отговори
hhhh преди 10 години
за този сезон не е ли спечелил над милион долара!!!! с какво ще му ппмогнат 100 000 лева ???? карай държавата мисли за своите спортисти :D :D :D :D
1
1
 
41
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Точно на Григор ли трябва да дават пари,той е пълен с пари.Преди няколко дена спечели 95 хиляди долара,днеска спечели 35 и може да спечели още,дано да победи Дел Потро следващия кръг.Да дават пари на спортисти,които се нуждаят.