ВМРО: НАП да провери кой финансира БХК

Същото да направи и прокуратурата, зоват войводите
73
ВМРО: НАП да провери кой финансира БХК
Снимка: Булфото, архив

От ВМРО са изпратили писмо до НАП и до прокуратурата с искане да бъде установено откъде е финансирането на Българския Хелзинкски комитет (БХК). От партията са твърдо решени да бъде извадено на светло всичко около тази организация. Това бе обявено днес по време на извънредна пресконференция по повод образувано досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, по сигнал на Българския Хелзинкски комитет, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не ни учудва този сигнал, Хелзинкският комитет от много време насам се опитва да злепостави ВМРО и други националистически организации, за да ги представи като ксенофоби и фашисти. Имат и списание, в което са ни оплювали не веднъж, това не може да продължава”, упрекна председателят на  партията Красимир Каракачанов.

Според него сигналът на Комитета е поредната провокация, а в официалния писмен текст умишлено са пропуснати уточняващи фрази, които манипулират съдържанието.

“Сигналът на ВМРО е несъстоятелен и БХК не е притеснен по никакъв начин от него”, съобщиха по-късно от организацията.

“БХК не вярва българските данъчни органи да започнат репресивни действия против организацията -  каквото би била по същество една извънпланова проверка по искане на ВМРО-БНД. Организацията винаги е била готова да представи пълна информация за източниците на своето финансиране пред българското общество.  БХК е готов да защити своите права както в България, така и пред международни органи и ще направим това за нас така, както го правим за многобройните наши клиенти”, се казва още в съобщението.

Още по темата
От партията пък обясниха като логична реакцията си в подкрепа на нападнатата преди два дни с нож Вики.

„Момичето е израснало пред очите ни, танцьорка е от ансамбъл „Гоце Делчев”, който съществува благодарение на подкрепата на ВМРО, защото държавата няма средства и за това”, каза Каракачанов. Той припомни, че от месеци  ВМРО предупреждава за възможни инциденти и рискове, които крие забавената реакция на държавата по отношение на нелегалните имигранти.

Ангел Джамбазки изложи в кратък вид хронологията на множеството доклади и сигнали, свързани с предупреждения и предлагани  превантивни мерки, които е внасял в СОС от 2011 г. насам като общински съветник. Последните са правени през летните месеци и есента, по време на срещи, свързани с бежанската криза  между общинари и представители на компетентните власти.

Според информацията на Джамбазки, от 2006 г. насам у нас нелегално и незаконно пребивават над 1800 души, получили отказ за статут от Държавната агенция за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Българския Хелзинкски комитет не служат на Българския народ.
57
4
 
1
 
! Отговори
Ruse преди 10 години
Debeloto prase s rozovoto dupe na snimkata steshe da visi na nekoi klon po vremeto na Vancho Mihailov.Prisvoi ogromni sumi na Organizaciata vav "Fondacia VMRO" s, koito ednolichno se razporejda!2. Ot nai-intelegetnata politicheska organizacia obarna VMRO na skinarska nacistka kochina sluga Na BKP-BSP!
56
3
 
1
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До DrunderskiПиташ - "А кой финансира ВМРО?"- Каракачанов, ще бъда строг, но справедлив към теб..., Защото:- ТОЗИ ОСМАНЛИЯ ОЩЕ НЕ Е ПЛАТИЛ "ХАЙДУШКИЯ ДАНЪК"...!!!(Вълчан войвода).
55
1
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Смешен релевизионен плач...Телевизионните талибани в БТВ, поканиха Сороските талибани, да оправдават опита за убийство на талибаните от Ал,Кайда...Какво е общото ли...- ВСИЧКИ ТЕЗИ АНТИБЪЛГАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СА СЪЗДАДЕНИ И ФИНАНСИРАНИ ОТ... ЦРУ...!!!.
54
6
 
2
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
А кой финансира ВМРО?
53
0
 
16
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
По бтв тази сутрин умишлено пропуснаха да споменат, че нежното момче,т.нар. сътрудник на БХК, което бяха поканили и към когото водещите се отнасяха изключително благоразположено,е един от най-активните гей-активисти. Няма съмнение, че едни и същи външни източници обилно финансират и едните, и другите, а също така са част от спонсорите на бтв, бнт и тв7
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много *** има, против ВМРО. Каквито и да са - защитават националните интереси. На всички е ясно, че БХК е антибългарска организация, но колко партии и организации се борят с подобните многобройни структури?! Най лесно е да се избяга от България, а кой ще остане да я защитава?! След 20 години българите ще са 10% от населението на България.Ще изчезнем като нация. Това целят безродниците и предателите, работещи за антибългарските организации! Събудете се българи и се борете с врага!
51
0
 
9
 
! Отговори
FBI преди 10 години
България си мълчи за БГ личните карти на Сърби в Германия за по 1500 евро , Цветанов нищо не казва , не е нужно да се прави разследване , само трябва се посети Сръбско Кафене в Германия
50
0
 
10
 
! Отговори
Стефко 88 преди 10 години
Бай Хасане , аз изкарвам повече от 2000 и не смятам че 2000 са нормални пари за едно българско семейство на месец . да не говорим ако имат ипотека, кола, данъци , топлофикация...и малки деца.
49
12
 
4
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Aко предположим, че БХК имaт офис в Aмерикa, " войводите" нa ченгето Кaрaкaчaнски имaт офис нa Люблянкa
48
12
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Какви воеводи са тези ченгета и ***?!?
47
0
 
33
 
! Отговори
БХК преди 10 години
Сутринта в предаването на БТВ Генка Шекерова запита зализания представител на БХК някога защитавал ли е позицията на онеправдан българин,а той отговори,че български граждани са и от други етноси.Какво да говорим още? Плащат им за ***,араби,***.За етнически българи никой не дава пари,те трябва да измрат или да се махнат от страната.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Българинбългарин ти май не си българин ако подобно нещо се случи на твоята дъщеря друга песен ще запееш след като държавата не може или не иска да защити гражданите трябва да се търсят други начини .....P.S.малката буква в началото не е случайна
45
0
 
21
 
! Отговори
200 Hiliadi преди 10 години
Като станат 200 хиляди Аллах Аладиновци никой няма да спаси дъщеря ти от наръгване Цветлинчо Йовчев.Май си турски-арабски агент ти,че продължаваш да ги защитаваш.
44
0
 
28
 
! Отговори
ссс преди 10 години
А бе тия от хелзинското интернационалче имат ли офис в Америка?
43
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАП да провери ВМРО и лично дългогодишния председател на партията както и *** около него.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
51 - бе не е лъжа - как се живее с 2000 лева заплата?
41
22
 
9
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Някой знае ли ,че г-н Каракачанов е отказал длъжност със заплата от 2000 лева със думите " Момчета как се живее с 2000 на месец ? " - ако това е патриот , то аз съм американец
40
21
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 10 години
Моля ви се, махнете този ***!
39
18
 
4
 
! Отговори
dudi преди 10 години
Срам е от ВМРО. Бях член на младежката организация, ама вече няюа чисти идрали, всичко е имтереси на Каракаанов и пари от Бареков... срамно е това заиграване с бежанците спрямо паметта на всички истински войводи..