Дуална система в България ще има най-рано през 2015 г.

Калфин иска промените да бъдат приети с изключително мнозинство
Обновена: 4 яну 2014 15:20 | 4 яну 2014 15:17, Петя Славова
18
Дуална система в България ще има най-рано през 2015 г.
Снимка: Bulgaria On Air

"Крайният срок за приемане на основните закони, които ще регламентират въвеждането на така наречената дуална система, е средата на 2014 г. След това идва ред на много подзаконови нормативни актове и следователно тя би могла да влезе в сила най-рано през 2015-2016 г.“, каза в ефира на Bulgaria On Air евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него е много важно всички законови промени да бъдат приети с изключително политическо мнозинство.

"Това е необходимо, за да се гарантира, че нея няма да има изменения при смяна на едно правителство с друго. Задължително е съгласуването да бъде направено преди да се пристъпи към приемането на съответните нормативи“, уточни Калфин.

Той припомни, че България е на едно от първите места по отпадане на ученици, особено до 8 клас. "Това не е система за отпадналите от училище, но може да мотивира децата да остават в класните стаи", допълни евродепутатът.

Още коментари по темата, както и ще се обърне ли негативната тенденция и ще се намалее ли младежката безработица у нас след евентуалното въвеждане на дуална система на обучение, гледайте в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria On Air тази събота от 18.00 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей днес е уникален ден! Всички комуняшки и путиноидни *** са се активирали по сайтовете. Мракът от изток се надига! Трябва до знаят обаче, че винаги ще се намери някой Фродо и злото ще бъде унищожено. И най-стройната манипулационна схема търпи провали от случайни събития, а те са неизбежни.
15
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Тези *** на хидроинженера и по точно сестра галева дали излъга за избирния закон?Мекерета и ***!ОСТАВКА!
14
0
 
3
 
! Отговори
м преди 10 години
Нека ГОСПОД БОГ да УБИЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ-КРАДЛИВИ,та дано се завърне цялото стадо от чужбината ГРОЗНА! Да вземе БОМБИТЕ и АВТОМАТИТЕ и да изтрепе тази *** НЕКАДЪРНА и да се оправи тази Българийка най на сетне! Само с АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ......Това е оправията БЪЛГАРСКА!!!!!!!!!!!!!
13
10
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До кога евроунижения, налагани ни от евроеничари?- Взеха ни пазарите и заводите, разориха селското ни стопанство и искат да ни изкупят земята - МЪЛЧИМ!- Взеха ни 10% от спестянатията, 90% живеят с доходи под Обществения минимум от 562лв., качват ни възрастта за пенсий МЪЛЧИМ!- Спряха ни евтиния от Козлодуй, пробутват ни скъпия фото-ток и ни пречат да печелим от Южен поток и Белене ДО КОГА ЩЕ МЪЛЧИМ? - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Р.Рейгън!!!ВСЕКИ ПЪТ, КАТО ЗАМЪЛЧИМ, ТАКА И СТАВА!!!.
12
4
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,- Дуалната "система" произвежда ЧИРАЦИ - полуграмотни индустриални роби...!- С пълна сила искат да правят децата ни ПОЛУГРАМОТНИ ИНДУСТРИАЛНИ РОБИ И ***...- Техникумите, които СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНИТЕ ДИВАЦИ закриха правеха истински средни технически специалисти..., които "пробиха" в целия свят...!!!Просто е... ВЪЗСТАНОВЕТЕ ТЕХНИКУМИТЕ...!!!.
11
1
 
7
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Оставка... поредния продажен *** хвърля прах в очите на хората.
10
1
 
14
 
! Отговори
OLE преди 10 години
Вестника е пълен със снимки на комунистически мутри....Имам чувството,че годината е 1981...)))
9
1
 
8
 
! Отговори
червената мафия преди 10 години
И този червен *** иска да се издигне в очите на слепите...ПФУ! Калфата си е чист турски продукт на БКП!
8
0
 
7
 
! Отговори
Слуга на дявола преди 10 години
Ако едно нещо работи го премахват като ни казват че е неефективно а ако е неработещо го въвеждат с големи реклами и промоции.
7
0
 
4
 
! Отговори
съгласен преди 10 години
Стига да могат да прочета какво пише като предупреждение върху машината!
6
2
 
17
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
Работя в център за професионално обучение, който уж има въведена такава дуална система. Много е трудно, да не кажа невъзможно, да се намери читава фирма, в която тези деца да карат практика. А дори и да се намери, не им дават достъп до "фирмената информация" и "бази дани" и ги използват за кафе-разносвачи и тем подобни длъжности. Смешно е...
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дуалната система озаконява детския труд.Тя ограничава правото на проф.избор на младите,защото след 9 клас децата се закрепостяват в една проф. насока.Дуалната система е естествено немски патент,предвиждат се освен това поне 3 нива на ограмотяване на децата като бедните,които не могат да си платят частно средно училище стават работници.
4
3
 
21
 
! Отговори
а преди 10 години
За къв ни е тая система. То няма бизнес и бизнесмени в Бг, те кадри ще подготвят. Един безработен германец взема около 500 евро - без да работи. Българския работник не може с работа да хване 200 евро. Ба бизнеса български.
3
2
 
7
 
! Отговори
benevolent преди 10 години
помните ли как напечатаха бюлетини за изборите? сега подкупените централни банкери дадоха и печатницата за пари на французи. Има много повече депозити в лева от евро, а кредититте са поравно в кредити и евро. Ако падне борда, някой ще спечели много, а вие ще си загубите спестяванията си, обърнете ги в евро - тази държава е корумпирана и се краде за последно до преврат! Защо не влизаме в банковия съюз?
2
2
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Може ли евродепутат да подлага на съмнение членството ни в ЕС?Изобщо напоследък пропагандата на БСП непрекъснато ни убеждава как всичко е било точно преди 1989г,и колко гадно стана в условията на демокрация,Само че БСП и демокрация заедно са невъзможни.Иначе парите от Европа си ги взимат без да се мръщят.
1
3
 
18
 
! Отговори
БМ_21 Град" преди 10 години
"дуална система" ... брей голям локум разтегли Калфин, откри Америка .. тази система дедо Тошо я беше въвел /макар и без помпозното и име/ още през 1983год. чрез т.н. УПК, казано на разбираем език всеки ученик в обикновена или профилирана гимназия последната година на учене избираше професия и отиваше да се обучава в съответния Техникум, или по новому Проф. гимназия /понеже виждате ли Техникум било руско/ и така гимназистите получаваха степен на проф. квалификация!