"БСП не може да се измъкне по терлици за имунитета на Сидеров"

Материалите на прокуратурата са ясни, смята Георги Кадиев
Обновена: 13 яну 2014 09:55 | 13 яну 2014 07:12, Петя Славова
69
"БСП не може да се измъкне по терлици за имунитета на Сидеров"
Волен Сидеров. Снимка: БТА

"БСП не може да се измъкне по терлици за имунитета на Сидеров", смята Георги Кадиев, депутат от БСП. В интервю за "24 часа" той казва: "Материалите на прокуратурата са ясни и нямам колебание - няма нужда от работни групи, сваляме имунитета безусловно и без разисквания. Чудя се защо лидерът на "Атака" не е бил арестуван - не може да се бие полицай. Като не става със Сидеров - махаме го.

ГЕРБ трябва да си влезе в ролята на опозиция и да присъства в парламента. Така ще изолираме "Атака". Но се опасявам, че в момента, в който "Атака" реши да напусне парламента, веднага ГЕРБ ще направят същото, за да предизвикат избори. Като не става и с ГЕРБ - отиваме на избори. Ако някой си мисли, че ние тихичко ще се измъкнем по терлици и ще се направим, че този инцидент не съществува и няма да гласуваме за свалянето на имунитета на Сидеров - няма да стане", заявява Кадиев.

"Имунитетът на Волен ще падне, но политическата развръзка ще е след евровота", е анализът в "24 часа" на социолога Юрий Асланов. Според него много вероятен е сценарият - имунитетът на Волен Сидеров е свален в парламента по причина, че това го иска обществото, Брюксел, всички. Започва следствие, а "Атака" си остава парламентарна сила, в това число и Волен Сидеров си остава депутат.

Още по темата

Започва разследване на обстоятелствата по обвинението срещу Сидеров, но в парламента не се случва нищо ново до евроизборите през май. Те ще са събитието, което ще развърже възела и ще даде ключ към решението на повечето проблеми. Тогава вече процесът ще тръгне или в радикално нови посоки, ако този резултат е неочакван и изненадващ, или ще окуражи още повече управляващите, ако чрез резултата на евровота се покаже, че доминиращата сила в обществото са именно те.

"Невинният виновен", коментира "Дума". Истинският въпрос е защо винаги около партия "Атака" има скандали. Защо агресията е основният инструмент за привличане на симпатизанти, основно млади хора, които търсят своето място и разчитат на справедливост в живота. Това не е укоримо, но е лош политически модел - насаждането на скандала като норма, на боя като на решение. Със сигурност, ако има някакъв заговор, то той е вътре в партия "Атака" - сама да се съсипе и да изгони симпатизантите си. Защото реваншизмът на всяка цена може да е добър до един момент, но когато прелее в битово хулиганство, плаши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
червен чиновник преди 10 години
това няма никакво значение, важното е червения чиновник бивш цлен на държавна сигурност да прибира куфарчетата с парите снасяни му ежеседмично от най-различни организирани престъпни групи и той да разпределя тези пари първо на подкупните съдии после на шефовете на местните полицейски участъци където върлуват бандитите и накрая на ръководството на БКП е и той си взима процентчето нали тъй
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брей,този Кюмундиев много серт-бре!!!А за писанията,че жена му има фирма за продажба на ток и че завърта по една Милка на месец-пълно мълчание!Писна ми от такива леви!
49
8
 
30
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Сидеров е безинтересен,даже и за театъра не става,защото е груб,***,без морал,крещи като ненормален и ако не са неговите биячи около него,той е едно страхливо куче,което се опитва да лае и хапе! Жалък и противен,както и неговата компания! Жалко,че има хора в България,които си дават гласовете за подобен ***!Той не е ненормален човек и има нужда от лечение,а не да стои в парламента и да решава съдбата ни, жалко,че бедния българин не го вижда!
48
12
 
5
 
! Отговори
lgt преди 10 години
Kadiev, Parvanov, Petkov van ot BSP na majnata si v gerb!
47
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mnogo mi e interestno dali obidineat FRENSKI poslanik e Franzuzin ili e samo ot Franzia
46
10
 
42
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
Ха-ха,версията на Волен за събитията е меко казано смешна.Французойката му казала,"разкарай се с тази *** значка,вие българите сте прости и накрая *** yourself"Има ли поне един ***,който би повярвал,че жена културно аташе би си позволила подобен език и да дрънка подобни глупости.Изумително е колко *** е Сидеров,нямах добро мнение за него,но все пак явно много съм го надценявал.А Марио,че е атакист...ама естествено,какъв друг да е,хаха
45
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака - победа на простотията!!!
44
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BALGARIA ne moje da nadvie na edin VOLEN SIDEROV emi kakva darjava sme togava.KADE E PROKARATURATA,POLICIATA,KADE STE BE MILIONER4ETA NA NARODA NA GARBOVETE
43
12
 
31
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Както винаги в нашата мила родина всяка простотия се раздува от медиите до огромни размери. Въпросът е ясен. Имаме ли данни за извършено престъпление? Имаме. Долу имунитета, а пък Сидеров да се защитава в съда. Какво толкова има за обсъждане?
42
7
 
16
 
! Отговори
ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛ преди 10 години
"Истинският въпрос е защо винаги около партия "Атака" има скандали. . Защо агресията е основният инструмент за привличане на симпатизанти.."----Ами защо не погледнете нещата под най-логичния ъгъл, вместо да теглите глупости Г-жо Славова? Прочетете програмата им като начало ataka.bg/Programa_ATAKA_PLAN_full.pdfНе сте ли забелязали че те искат да ПРЕРАЗГЛЕДАТ ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ ?? И те са единствените с такива намерения? Или сте толкова ... "независима" че нищо не ви хрумва?
41
9
 
30
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 47За разлика от Съсела е умен. Изпуснахте го. Ще отиде или при АБВ или при Дончева. Умните в БСП не виреят.Колкото до Сидеров, той е пътник. Кукловодите си мислят, че са намерили заместник в лицето на смешника Бареков, ама се лъжат.
40
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Френската консулка набила и изнасилила Сидеров. На него за втори път му се случва, по рано от немските стюардеси. Със закон трябва да забранят на чуждестранните стщардеси да обслужват атакистите.
39
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Д-р Кадиев ти си петно за БСП
38
11
 
43
 
! Отговори
макето преди 10 години
Стига с тоя Сидеров бре ако че е пияница ама не ме кефи ако беше казал че французойката от словенски произход го е изнасилила чех да му повервам ама ся версията му издиша хи хи хи
37
17
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде разкарайте го този лудия Сидеров и вкарайте другия луд на негово място - Бареков!
36
62
 
24
 
! Отговори
Рачо преди 10 години
Атака - победа!
35
22
 
72
 
! Отговори
гост преди 10 години
Плашипутарника Сидеров лъже като дърт ***, а колко е страхлив нямам думи.
34
3
 
44
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Каквото има да става-ще стане.От февруари започна,миналата година,та до днес.И ще продължи,докато стане това,което трябва да стане.Искаме,или не.
33
8
 
31
 
! Отговори
Георги Марков преди 10 години
Държавна сигурност да праща човека с чадъра и да се свършва с Волен Сидеров и тази поредна българска драма.
32
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аналитичен 38 год.Сидера не знам дали е *** или луд, но за теб нямам колебания какъв си... Познай кое от двете... си?