ДНСК ще проверява сградите на училища, градини и болници

Това не е наказателна акция, твърди Данов
9
ДНСК ще проверява сградите на училища, градини и болници
Иван Данов. Снимка: БТА

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започва проверки на състоянието на сградите на училища, детски градини и болници в страната, съобщи министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Данов беше категоричен, че това не е наказателна операция.

По думите му трябва да се провери състоянието на сградния фонд и ако има изменения и нарушения, своевременно да се предприемат мерки за обезопасяване на тези обекти.

Министърът съобщи, че по държавната инвестиционна програма са постъпили предложения на общини и области на стойност 1,566 млрд. лева, което е почти три пъти повече от отделените средства.

По думите му изборът вече е направен и вероятно утре ще е готово постановлението на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ДНСКИван Данов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Вместо с глупусти, днск да се позанимава с *** гета, и строителството там, има какво да се види.Внашия град, се строи буквално на тротоарите, върху водопроводните тръби, или направо върху близката нива, общинска земя.кметът, който кара 3-ти мандат, си трае, избиратели са му,а за строеж, ако си българин, вадят ти душицата, искат 1001документа...
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се поразровите в нета/не е трудно/ ще видите как сина на др. Младен Червеняков "спечели" една обществена поръчка в министерството на др........Гагаузов.......Не са велики пари.......само едни 700 000 лв. Интересното е, че фирмата "спечелила" търга е регистрирана два дни след "спечелването". Някой да го помни? Някой да знае? НЕ!!! Ами..........честито роби!! Вие си бройте стотинките пред касата!
7
0
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Давам прим. за Приоритет: В България има няколкостотин ГОЛЕМИ строителни обекти ,които са замразени като строителство ,но нямат ИЗГОТВЕН АКТ 10(за замразяване и консервация).Тези обекти са потенциални Убийци.В тях има наляти много пари и продължаването на строителството им е от" Голям интерес".Но какво се случва ако конструкцията е престояла без мерки за консервация(поне на фусове и връхна плоча) поне 5 години.Строит. надзор-*** и ДРЕМЕ,а Министерств. не иска да решава истински проблем
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ДО КОГА ЩЕ НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ???
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДААААААААА!!!! НЯКОЙ ЩЕ *** ЕДНИ ПАРИ!! АЙ НА БАС, ЧЕ ФИРМАТА КОЯТО "ЩЕ НАЕМАТ ДА ПРОВЕРЯВА" Е НА "НАШИ ХОРА"!! ОБЗАЛАГАМ СЕ НА "МЪЖЕСТВОТО" СИ!!!!!!!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Трябва да се върши работа ,а не да си намираме работа...Има много по-големи проблеми в инвестиционното проектиране,но Данов е много далеч от тях.Нито ги разбира,а тези които разбира не може да реши.и сега се е хванал да си прави нещо и симулира активност.
3
1
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Следете внимателно списъка с одобрените проекти и бройте тези, които са на общини на ДПС.
2
1
 
8
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Тези май си търсят работа, за да оправдаят съществуването на това измислено министерство.
1
0
 
8
 
! Отговори
чети внимателно преди 10 години
Ако проверяват частни постройки, ще има стрелба!Българина, като се види с пари пристроява нашироко и нависоко, спрямо това колко е алчен!