Кадиев към премиера: Кой бутна Данев от митниците?

Аз не съм видял нищо уличаващо срещу него, настоя депутатът
14 фев 2014 10:03,
14
Кадиев към премиера: Кой бутна Данев от митниците?
Румен Данев (вдясно). Снимка: архив, Булфото

Левият депутат Георги Кадиев настоя премиерът Племен Орешарски да даде отговор защо зам.-шефът на митниците Румен Данев престоя на поста си 27 дни.

"Той бе един от най-добрите в системата, аз не съм видял нищо уличаващо срещу него", коментира Кадиев.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че Румен Данев отговаряше за ресор "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол" и беше назначен на 9 януари като втори заместник на изпълнителния директор Павел Тонев.

Седмици след това Данев напусна поста, а това беше поредната рокада в ръководството на агенцията за последните няколко месеца. От финансовото министерство тогава обясниха, че той сам е поискал да бъде освободен, а премиерът Пламен Орешарски намекна, че разполага с неблагоприятна информация за Румен Данев, но отказа да даде повече подробности.

"Това според мен е некоректно, защото навежда веднага на мисълта за корупция. Когато един премиер каже такива думи, той трябва да ги обоснове, защити и да ги докаже. Ако не е корупция или нещо друго? Така не давате шанс на другата страна да се защити, а и до момента Данев не се е защитил, защото какво значи "неблагоприятна информация", попита депутатът от ефира на Нова тв.

Георги Кадиев обяви, че е искал отговор от премиера Пламен Орешарски по въпроса, това станало на заседание на комисията по бюджет и финанси.

"Там отговорът беше, че Румен Данев не е искал да работи с определени служители в Агенция "Митници" и се създала лоша атмосфера. Аз познавам Румен Данев много добре. Той 15 години е служител там и не вярвам, че за тези 27 дни изведнъж се създава някаква лоша атмосфера", отсече той.

"Нямам отговор, а и не съм аз човекът, който трябва да го даде, но съм убеден, че Данев не е напуснал по собствено желание, тази работа беше неговият живот. Сигурен съм, че е лоялен на системата", коментира Кадиев.

На въпрос дали според него има корупция в митниците, той посочи, че от осем месеца има директор и само един заместник.

"Двама души не могат да свършат всичката работа", категоричен бе левият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
поли горанова преди 10 години
не ви ли е срам бесепарски *** които се наричате анонимни да взимате пари да пишете и да лижете оная работа на Станишев гей а не погледнеге истината в очите и да се засрамите че защитавате тази червена *** която незнае как да управлява а само се гърчи пред дпс измекярите
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадиев, айде вече да се ориентираш от БСП ли си, от АБВ ли си! Само критики към Станишев и Орешарски, нищо градивно.
11
12
 
3
 
! Отговори
ЛГТ преди 10 години
Това *** социалдемокраче ГК беше *** журналистче преди 20г. в 24ч. и като такъв не се промени, да върви на майната си при миризливите Калфин и Първанов отдавна не е за БСП.
10
0
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Човека ако е свестен професионалист,значи не става.
9
0
 
21
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Той пък Шаро кога е можал да отговори на въпрос? Дори и на елементарни такива като "Присъствахте на среща, кой предложи някой си за пост" му е невъзможно да отговори. И от такова дърво се очаква да управлява държава. Горко ви прости българи, които гласувахте за тези недоразумения, заради вас ще сърбаме дълго време горчива попара.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този бандит е от обкръжението или кръгът около Моника! Това е толкова кристално ясно, че човек трябва да е последния *** за да мисли за друга версия!
7
1
 
37
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Явно е пречил на някой влиятелен бандит прави пари от контрабанда!!!!!
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фирмите и офшорките на Кадиев и жена му укриват ДДС и внасят парите в офшорни банки в САЩ.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2Махай се от форома продажна душа долна,опорни точки тук няма има само собствено мнение,жалки драскачи - ***
4
1
 
24
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До АнонименАло троловете пак са тук,тези *** пишат едно и също,само Ц.Цветанов и т.н.темите са други другари от пещерите
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадиеввввв, погледни отчетите за 8месеца на митниците и сам ще се сетиш, Данев не струва 300-400 милиона какъвто и професионалист да е!!!! ДС няма да го позволи а ти не се прави на ощипана мома!!!!
2
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една от посочените мишени от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов бившият шеф на Шуменския арест Христо Гичев, който бе зрелищно поръчково арестуван, тъй като на Цветанов и прокурор Ася Петрова им се привидя, че покровителствал килърите, бе оправдан по всички обвинения за престъпления по служба. Осъден е единствено на глоба за това, че не си е държал пистолета в метална каса и за придобиване на 98 патрона, от които 50 съдът е постановил да му бъдат върнати.
1
6
 
45
 
! Отговори
журналист преди 10 години
БСП-ДС да говорят за кадруване е все едно педофил да иска да стане детски учител. Тази партия е кадрувала 70 години и то най-брутално. Сега за 4 г. ГЕРБ са им виновни. Проблема е , че само Б. Борисов успя да ги навре в миша дупка и още като чуят името му се стряскат. Слачаят в митниците какво говори, че се назначават само хайдуци.