Политолог: ГЕРБ променя облика си към по-модерна партия

ГЕРБ на Борисов и Цветанов е едно, а на Николов и Фандъкова - друго
Обновена: 17 фев 2014 10:22 | 17 фев 2014 09:14,
35
Политолог: ГЕРБ променя облика си към по-модерна партия
Снимка: Bulgaria On Air

Наивно беше да се смята, че Цветан Цветанов ще бъде отстранен за подобряване на партийния имидж на ГЕРБ, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Първан Симеонов. Неговото мнение е, че Борисов никога не е искал да отстрани ексвътрешния министър от заместникпредседателското място на партията. Очакванията по-скоро са били да понижи вътрешнопартийната тежест, което се е случило с избирането на двама нови заместник-председатели, коментира Симеонов. Той подчерта, че новите заместници в ГЕРБ – Димитър Николов и Йорданка Фандъкова, съответстват на стремежите за изграждане на един по-модерен облик на партията.

Още по темата
По думите на политолога ГЕРБ се опитва да се преформулира от една по-балканска и свързана с полицията партия към една по-модерна такава.

„ГЕРБ на Борисов и Цветанов е едно, на Николов и Фандъкова е друго“, заяви Симеонов.

Той подчерта още, че Реформаторският блок ще трябва да определи позицията си спрямо ГЕРБ, тъй като от формирането си досега лавира между позициите на сближаване и дистанциране от партията на Борисов.

Мнението на Симеонов е, че идеята за провеждане на предсрочни избори все повече се отдалечава. По думите му, ако управляващото мнозинство успее да събере убедителна подкрепа на изборите за Европарламент, то има два варианта - или да остане на власт, или да свика предсрочни парламентарни избори. Според него обаче е малко вероятно управляващите „да оставят политическото питомно, за да гонят политически дивото“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
28
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Сталинишев защо не си гледа троловете на др. Кутев и др. Йотова, на които им плащат с неправомерно взети европейски пари ?Сталинишев върна ли всичките неправомерно взети от него европейски пари ? Колко са те ? Повече от 20 млн евро ?Данчо ментата ще каже ли нещо за орталъка между Доган и Йосич и прането на парите им от Д. Пеевски ? Организирана престъпна група ли са споменатите лица ?
11
5
 
25
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Кой е Първан Симеонов - политолог, директор в ББСС Галъп интернешънъл. служител на "кънчовците"- Андрей Райчев, Кънчо Стойчев. На всеки нормален човек е ясно какво преадставляват- червени манипулации и лъжи... Аман...
10
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква модерна партия след като лидера и за всичко се съветва с американското посолство и брюкселските бюрократи и изпълнява всичко което те му наредят.Сляпото изпълнение на тези нареждания доведе до падането на ГЕРБ от власт и довеждането на БЦП и ДПС на власт.
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе то и БиБитко смяташе че е модерно да си ***.... а сега щял да става модерен :)
8
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една партия трябва да бъде съюз на хора с общи или близки ГРАДИВНИ идеи и виждания, а не антураж на един вожд - защото това е начин за заобикаляне на конституцията и съсредоточаване на властта в един човек. А това води до самозабравяне. "Абсолютната власт - корумпира абсолютно" - Кисинджър мисля че го е казал...
7
13
 
29
 
! Отговори
Тоя политолог преди 10 години
май ще е на заплата в ГЕРБ, щом говори такива лъжи. В монархията ГЕРБ има един СУЛТАН - ББ, ВЕЗИР - ЦЦ и правоверни верноподаници и ратаи
6
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цветанов е виновен за свъхпилецйщинета,у за навлизането в домовете на невини хора (краси аврамов, човека от Кърджали) за огласяването в ефир на личин данни, за натиска върух съда....
5
11
 
31
 
! Отговори
стига преди 10 години
Много ми е интересно,защо никой,нито журналисти,нито медии и разни други обикалящи ТВ, не казват че първо трябва да се види за какво е виновен /Цв.Цв./ и за какво не, и тогава да се упражняват всички на негов гръб. Една година слушаме,как всички го плюят и обвиняват, за сега по презумция.
4
6
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Всичко е ала-бала така мисля аз.Избирането на тези двама клетове е чисто формално,просто в очите на хората да има такива зам.председатели.Те си имат достатъчно работа като кметове,така че пак всичко в партията им ще се върши от Цветанов,тези двамата са само пърлама в очите на наивните.Добри манипулатори са тези от Герб не може да им се отрече-били се променили -за наивниците може би.
3
5
 
22
 
! Отговори
тцтцтцт преди 10 години
ГЕРБ на Борисов и Цветанов е едно, на Николов и Фандъкова е друго, заяви Симеонов.ПЪРВАНКА,ИСКАТИ СЕ ДА СА РАЗЛИЧНО,АМА СА ЕДНО ! УБЪРКАЛ СИ СЕ НЕЩО !
2
4
 
23
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 10 години
Само дето Николов и Фандъкова като кметове на такива големи общини, едва ли ще имат много свободно време за тясно партийна активност- тоест техният избор за заместници на лидера Бойко Борисов е опит за козметична промяна на облика на ГЕРБ. А главното действащо лице Цветан Цветанов ще продължи да дърпа конците...
1
6
 
38
 
! Отговори
1_българин преди 10 години
Бързат още сутринта да пуснат Първан Райчев да ни приказва глупости. Що не излезе голфаджията , ами праща новобранеца...... Щото Райчев вижда ,че не до май ами до дни това управление се разпада......БСП се разпада ... народа скърца със зъби срещу назначенията на ДПС.....Еколозите са безсилни пред строителната мафия, Странджа, дюнигейт и прочие...Ами Волен и той изчезва...Вчера плаши ,че щял да ги сваля след няколко месеца /след евровота/..Сетила се Мара..Управлението се разпада с голяма бързина.