Анализатори: Номинирането на Пеевски за ЕП - проблем в ДПС

Райчев: Това е начин да бъде махнат от нашия политически живот
Обновена: 10 апр 2014 14:12 | 10 апр 2014 10:30,
114
Анализатори: Номинирането на Пеевски за ЕП - проблем в ДПС
Снимка: архив Булфото

Номинирането на Делян Пеевски за евродепутат показва, че той е проблем за Местан и ДПС, коментира политологът Васил Гарнизов в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него Пеевски е проблем в общуването между управляващите и обществото, както и проблем в управляващата коалиция.

Делян Пеевски беше номиниран за евродепутат от няколко местни структури на ДПС, сред които тези в Смолян, Кържали и Хасково.

Според социолога Андрей Райчев към номинацията на Пеевски има три гледни точки. Според първата номинацията е свързана с желанието на младия лидер на ДПС, зад когото виси сянката на Доган, да се докаже. За Райчев тази номинация е начин да се премахне Пеевски от българския политически живот.

Според втората гледна точка номинацията е начин да се каже, че Пеевски няма морална инстанция, пред която да се отчита.

Още по темата
Според третата се цели поляризиране на страната, като по този начин центристки формации от типа на Бареков ще бъдат отстранени от политическия живот.

Номинирането на Пеевски за евродепутат показва, че в ДПС има илюзия, че се е случила развръзка на проблемите от миналата година, коментира още Райчев.“ ДПС имат чувството, че те са победили, но резултатът е 0:0“, каза той.

Васил Гарнизов коментира, че протестът от улицата се преместил в ума. „Това създаде лъжливата увереност, че управляващите са спечелили мача с улицата“, коментира политологът.

Според Андрей Райчев резултатите от социологическите проучвания показват, че няма начин да няма договорка между партиите преди евровота. „ Вижте как е разпределен вотът сега – милион червени, милион гербери, част реформатори, националисти - 400 хил., турци – 400 хил. Развръзка е невъзможна. Няма начин да няма договорка. Както и да се крои, винаги ще има съглашение“, коментира той.

Васил Гарнизов беше по-резервиран в прогнозите си, тъй като според него преди да се види как ще са подредени листите и как ще се развие кампанията, е рано да се говори.

Двамата анализатори коментираха и делото около Бисер Миланов-Петното. Според тях скандалът няма да повлияе върху резултатите от вота. „След историите с Пеевски няма какво да ни изненада в политическия живот“, коментира Гарнизов. За Райчев по-голямата криза е тази на електората и скандалите с Петното и Мишо-Бирата доказват, че гласуваме не за определен вид бъдеще, а за определен вид „наше“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хора като Райчев се чудят как да оближат *** на Пеевски и едновременно да кажат че смърди...
77
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
България има само един изход НИКОЙ ДА НЕ ОТИВА НА ИЗБОРИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ от тях хаир няма и няма да има а само им осигуряваме големи заплати - От членството ни в ЕС и НАТО също нямаме сметка и няма да имаме защото ни унищожават като нация !
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв проблем да им е Пеевски. Той олицетворява идеала им за активен крадец. На 30 години - милионер.Медиен магнат, който манипулира обществото задкулисно, защото законите в България му позволяват да използува всичко, което се купува с пари.Доган раздава порциите. Бисеров преяде. Данчо Ментата преяде. Ицето изпусна временно властта, но не е осъден и май няма изгледи да бъде. Амнезия. Пълна. Интереса клати феса.Ще се оправят. Загуба не познават. Като гласуваме масово, ще ги поставим на мястото им
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой *** съвсем е отървал юздите на ЕАД "Родопа"!А тоя смрадлив гей раевски не го познавам, не искам и да знам кой е - явно е никой, щом му е в устата един ***.
74
0
 
0
 
! Отговори
ННН преди 10 години
"Кържали"...
73
0
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Тези типове са толкова богати,че изобщо не ги интересува мнението на социума.Мутирали ***.Папкай мамин папкай,нищо няма да отнесеш със себе си и както казваше *** на наше село.....Каквото се закачи на зъба и на оная работа.Повтаряй си го всяка сутрин.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eх.. ех .., къде са хъшовете.., да чуят..и да видят, какви ибричии, какви фесове, какви анадолци и какви ***-шопари ни управляват в ЕП
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема кой да предложи Пеевски за евро-депутат,или за други служби,той самият решава какъв да бъде!Ха да му откажат сега!!!
70
8
 
6
 
! Отговори
до 91 преди 10 години
ББ не е турски ***, не лиже г..за на Доган* * *Моля ? Я пак !
69
1
 
9
 
! Отговори
аС преди 10 години
Ето отговорът на всички въпроси , протести...Кой предложи Пеевски за ДАНС ....Кой стои зад него....И кои пък се съгласиха , за да им е удобно....
68
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В какво обвиняватe Пеевски, освен че е богат и дебел? Каква е разликата между него и Борисов?
67
0
 
2
 
! Отговори
BG преди 10 години
Ти като не можеш да си го обясниш няма кой да ти го обясни.
66
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бъде предложен за Европа този мафиот България си рита членството ...Срам ,резил,позор,гнус,отврат, смрад ,излагация за България е този индивид... А че Доган е ловък играч ... никой не се съмнява. Я как ловко нагъзи съсела и прави с него квото си иска. Но в нормално общество ТОЙ би бил политическо нищо. Неговият ресурс са стотиците хиляди безпросветни крепостници, които правят това, което мафията ДПС/бсп,дс,кгб им нареди. Ако бяхме нормална държава, нито Доган, нито Пееевски,нито съсела нито гоце и др Дс-ари... щяха да са политици.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази статия Андрей Райчев потвърди ...ДС-агентурното си минало!червен ***!
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този прасеподобен е генералски внук ..Майка праска - дъщеря на червен продажен мутирал 'генерал" ..Когато ДС- иска да управлява наследствено България, всеки нормален трябва да се противопостави !! Когато И доган иска да ни покаже , КОЙ управлява България , чрез мутирали членове на Конс.съд - хора на Гоце , то тогава е задължително да ги изриваме !!
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все едно институциите в САЩ да овластят Ал Капоне (пеевски)Пеевски е много близък с Л. Гоцев от кръга ' монтерей ', Доган , Цв. Василев, Гоце, Цацаров, Г. Гергов, серГЕЯ, сестра Галева (мая), и ... др.мафиоти...
62
7
 
3
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Политическа партия преценява ситуацията и прави предложенията кои да се включат в листите. Пак ще чакаме някой да казва кой да бъде, минаха тези времена някой да казва. Щом структурите на ДПС предлагат защо да не е . Проблем е не кои да са в европарламента а с какво тези хора ще допринесат за подобряване на социалното и икономическото ни състояние.
61
0
 
10
 
! Отговори
81 преди 10 години
До ЕЛКАЕЛКА МИ ЩО ЗА ВЪПРОС?ПЕЕВСКИ С МАЙАКА СИ И ГРУПА ОЛИГАРСИ ДИКТУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ С МАНИПУЛАЦИЯ И МЕДИЙНА ПРОПАГАНДА!ТОВА МАЛКО ЛИ Е И,АКО Е МАЛКО ДА ТИ КАЖА,ЧЕ ЗА ШЕСТЕ АПАРТАМЕНТА НА ЦВЕТАНОВ ВСИЧКИ СКОЧИХА,А НИКОЙ НЕ ПИТА ОТ КЪДЕ ПЕЕВСКИ ИМА ОКОЛО 50 ИМОТА И ЗАЩО НЕ ГИ Е ДЕКЛАРИРАЛ?! И ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ ПЕЕВСКИ,А ТАКА КОНФОРТНО НЕОБЕЗПОКОЯВАНО СИ МАНИПУЛИРА? ОТ КЪДЕ НА ТЕЗИ ГОД. ИМА МИЛИОНИ,ЗАГОВОРИ СЕ ЗА КУПЕНА ДИПЛОМА,ЗА НЕПРАВОМЕРНИ ЗАЕМАНИ ПОСТОВЕ-ТОВА СЕ ГОВ
60
2
 
6
 
! Отговори
трафопост преди 10 години
Райчев: "Това е начин да бъде махнат от нашия политически живот"Това изказване показва само едно, че Райчев не смята, че България съществува в Европа и европейските ни депутати представляват България в Европа. Такова е свинското мислене на всички комунистически, кремълски ибрици.
59
32
 
6
 
! Отговори
ЕЛКА преди 10 години
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ В КАКВО ТОЧНО Е ОБВИНЕН ПЕЕВСКИ-ОСВЕН,ЧЕ Е БОГАТ,НЕЗНАЙНО КАК.МАСОВО ДОСТА ХОРА ГРАБИХА И ЗАБОГАТЯХА-С КАКВО ПЕЕВСКИ Е ПО- РАЗЛИЧЕН ОТ ОСТАНАЛАТА ГРУПА.