На 25 май да се каже: Няма да има връщане назад!

Коалиция за България откри кампанията си за евроизборите
Обновена: 25 апр 2014 23:21 | 25 апр 2014 21:48, Елка Василева
216
На 25 май да се каже: Няма да има връщане назад!
Мартин Шулц и Сергей Станишев. Снимка: БТА

България няма време за губене с ГЕРБ и Европа няма време за губене с ЕНП. Това каза председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев при откриването на кампанията на Коалиция за България за европейските избори в зала "1" на НДК.

 "Нашите опоненти не са се примирили, те търсят реванш и вече заплашват, отново искат да всеят страх в душите на хората и да  парализират техните действия. Този страх още витае в България, затова е важно на 25 май с нашия вот, с волята на българските граждани да се каже ясно: "Няма да има връщане назад", каза лидерът на БСП.

Длъжници сме пред правителството на Орешарски, трябва да му дадем самочувствието, силата, доверието, за да може тази програма, зад която застанахме, да се реализира още по-категорично и последователно, добави той.

Има и още една причина, която ни задължава да постигнем победа - няма да можем да променим България толкова, колкото искаме, ако не променим силите, баланса им на европейско ниво, заяви още Сергей Станишев.

Той отбеляза, че десет години институциите се доминират отдясно, от ЕНП, и за това време Европа е загубила динамика. Европа не просто влезе във  финансова, икономическа, социална, политическа криза, ЕС загуби силата, мощта на надеждата, добави той.

Станишев отбеляза, че социалистите трябва да направят нужното Мартин Шулц да бъде избран за председател на ЕК. Той посочи, че хората в Европа са изморени от задкулисие в Европейския съвет, от политически сделки.

Според Станишев само човек, който има сърце и разум да чуе тревогите на хората, може да направи промяна в Европа.

От своя страна премиерът Пламен Орешарски отбеляза, че предстоящите европейски избори са своеобразен тест дали да продължат започнатите оздравителни процеси в страната или ще се допусне реставрация на най-неуспешния мандат в условията на българския преход. Европа има нужда от промяна, има нужда от принципите и ценностите, които бяха в основата на създаването на ЕС, посочи още той.

Кандидатът на ПЕС за председател на ЕК Мартин Шулц посочи, че вече е научил една дума на български език - "победа", и е готов да се бори да оглави Еврокомисията. "Борбата с корупцията е главна битка във вашата държава и в Европа. Все още не сме спечелили тази битка, но вие не сте сами. Като председател на ЕК ще ви подкрепям във всяка стъпка на тази борба", каза Мартин Шулц. "Който иска справедливостта, ще избере Шулц", добави той.

При пристигането си на летище „София“ тази вечер Мартин Шулц, който е у нас за откриването на кампанията на Коалиция за България за евроизборите, беше посрещнат от млади социалисти, които го чакаха с червени рози и с голям червен плакат, на който пишеше "България  обича Шулц". 

Пред журналисти Шулц каза, че неговият апел към хората е да отидат да гласуват на евроизборите. Той посочи, че за първи път избирателите могат да влияят директно на посоката на Европейския съюз и напомни, че Европейският парламент ще има решаваща роля за избора на председател на ЕК.

Според Шулц у много от гражданите на ЕС има усещане, че ЕС не се интересува от индивидуалния им интерес и от техните проблеми. Искам да променя ЕС в посока, че ни е грижа за тези хора - за хората, които са на около 50 години, загубили са работата си и не могат да си намерят друга, както и за техните деца, които са добре образовани, но не намират работа, коментира той.

В зала "1" на НДК бяха представени кандидатите в евролистата на Коалиция за България. Проведе се и концерт-спектакъл за началото на предизборната кампания на Коалиция за България. Специален музикален поздрав към присъстващите отправиха Нели Рангелова, Георги Христов, Михаил и Кристина Белчеви и синът им Константин.

В залата присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
28
 
4
 
! Отговори
J J преди 10 години
Станишев е силен политик. Въпрос на време да оправи държавата :)
133
20
 
6
 
! Отговори
IORDAN преди 10 години
SIDEROV - PREMIER
132
19
 
4
 
! Отговори
Henry преди 10 години
Готиното е, че Шулц знае за проблемите в България. Има обратна връка и това е добре, защото ще може да помогне на България :)
131
23
 
5
 
! Отговори
Кристи преди 10 години
Станишев се доказа като добър държавник и политик. Желая му успех!
130
19
 
2
 
! Отговори
Gega преди 10 години
Нека няма връщане назад. Видяхме как герб запали държавата...
129
1
 
18
 
! Отговори
USA преди 10 години
Populisti,,,,Smeshnizi............
128
1
 
16
 
! Отговори
До 146 преди 10 години
Да гласувам за подлогата на Пеевски? Каква беше новата очизамазваща, *** партия на Бареков ли, или *** ли...?!? За него пък, никога няма да гласувам! *** долна, плащаше Тиквуна, защитаваше го..сега плаща Пеевски..Народа е толкова глупав, че не разбира, че това е поредната мутренска партия. В политиката са важни парите,,Нали господа крадци от парламента"? Всички сте и тези дето ви защитават са за разстрел. И нови и стари. Но ще ви дойде времето! Вярвам в това. Няма да е все така.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"" Властитель слабый и лукавый,Плешивый щеголь, враг труда,Нечаянно пригретый славой, ...""
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"" Полумилорд, полукупец, полумудрец, полуневежда, Полуподлец, но есть надежда. Что будет полным наконец""-- Пушкин
125
0
 
21
 
! Отговори
144 преди 10 години
СерГЕЙ, ходи си в Украйна или Русия при СидерОглу. Вземи Местан, Доган и Бареков с тебИ ДА НЕ СМЕ ВИ ВИДЕЛИ ПРОДАЖНИТЕ, САМОДОВОЛНИ, ОЯДЕНИ, МАЗНИ, ПРЕДАТЕЛСКИ, ПОМИЯРСКИ ФИЗИОНОМИИИ ПОВЕЧЕ!!!!СКАПАН УКРАИНСКИ ГЕЙ МНОГОЖЕНЕЦ С ТУРЦИ
124
3
 
7
 
! Отговори
муспи преди 10 години
БСП и ГЕРБ са ортаци, комунисти и все евреи. Еврейската власт разиграва тези предизборни шоута за декорация, защото гласовете не се броят а си назначават който си решат, - доходите на всички си остават като по договор, има и бонуси, а най вече неограничени права за кражби.
123
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво връщане бе?Ний за излизане от ЕС говорим, те ЕС, та ЕС.Аре заминавайте си.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНапълно съ съгласен с тебе брато
121
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ще ви срита з***дниците отново и заслужено защото вие сте всичко друго но не и социална партия.
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
трябва да се гласува само за БСП, от партията водят правилна политика, икономиката се развива добре, винаги когато са управлявали през последните 25г. е било така, а и сега има значителен ръст от над 10% на шестмесечна база, инвестициите се увеличиха тройно, вече и доходите са добри, почти като в Люксембург където минималната заплата е 1874,19 EUR на месец, въобще добре е, а и пенсионерите усетиха добро повишение и се забелязват да шетат из Япония, Китай и Ю.Корея на почивка
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиците са само извадка от народа, ако не ви харесват, ваш проблем, такива сте вие самите като народ и общество. Сърдете се на себе си.
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече незнам кой се навежда по дълбоко на големия брат, БСП или ГРОБ!!Егаси, тия ни *** като негарки на памучена плантация в Каролина 17ти век !!!
117
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно мога да кажа Боже пази ни от такива политици и дай най- накрая разум на тоя народ да прогледне! !!!
116
1
 
17
 
! Отговори
ghft345 преди 10 години
А га са целуваше публично с Местан съсляка други приказки говореше......
115
8
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 10 години
Овчици ...много ясно че ще гласувате за бсп или герб :) Недейте писа излишни коментари тука :) Вие ще гласувате пак за герб или бсп и точка по въпроса .....утре и буквално да ви го набутат там дет слънце не ви огрява ...пак за тях ще гласувате :) Просто мозаците ви са толкова промити че и ако предложат заплатите да се понижат с 100 лв пак ще викнете накрая "УРА" признайте такива сте , на хляб и сол викате "кльопачка" и как ще се оправите се чудя ?