Технологична пропаст между армията ни и партньорите от НАТО

ВВС е била иронизирана незаслужено, заяви министър Найденов
12 май 2014 19:54, Александър Попов
51
Технологична пропаст между армията ни и партньорите от НАТО
Снимка: Булфото

Има пропаст, която непрекъснато се увеличава в технологично отношение между българските въоръжени сили и партньорите от НАТО, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на среща в София с членове на военно-патриотичните съюзи.

Найденов изтъкна, че решението на този проблем не може да бъде търсено само в рамките на бюджета на Министерството на отбраната. Той отбеляза, че между 150 и 250 млн. лева годишно са само необходимите средства за превъоръжаване и модернизация, като добави, че са необходими специални целеви средства.

Найденов запозна присъстващите със състоянието и приоритетите в отбраната. Той констатира, че има значително подобрение на състоянието на военните въздухоплавателни средства, като посочи, че в рамките на първото полугодие трябва да приключи и възстановяването на първия от няколко бойни хеликоптера.

Ангел Найденов акцентира също върху социалните приоритети на ведомството, като посочи, че в сряда в Хасково ще бъде открита 25-ата социална кухня. Предстои разкриването на социална кухня и във Видин. Министърът съобщи, че от 20 на 30 процента ще бъде увеличен размерът на процента от пенсиите, който остава на разположение на ветераните и военните от запаса и резерва, които се настаняват в дома в Орешак.

Изграждането на нови жилища, ремонт на съществуващи, изграждане на детски градини, актуализация на компенсационните суми за ползвани под наем жилища, посочи Найденов сред социалните ангажименти.

Найденов коментира също, че не вижда възможност и е скептик и резервиран към намеренията за възстановяване на наборната военна служба.

По повод на коментар от залата, министърът каза, че е разочарован от маршируването и строевата подготовка,
демонстрирани на парада на 6 май, като добави, че ситуацията ще бъде променена, пише БТА. Найденов обаче определи като незаслужена иронията, която се е стоварила върху ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Ангел НайденовВВС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Найденов,Не се ослушвай, като глухо прасе в тиквиОт 5 май, с изявлението на зам. п-ля на НАТО, Русия от ПАРТНЬР става ВРАГ на НАТО!За защита поискай веднага:1. Парламента да възстанови наборната армия...2. Обама да ни подари- 600 танка "Абрамс" - М- 1200 БМП М-113- 150 БРМ "Бредли"- 120 самолета Ф-18 А/Б М или Грипен с ПКР Харпун- 60 вертол. Блекхок- 12 малки ракетни кораба- 24 ракетни катера- 6 подводници-ловци- 300 ПТРК - "Бантам"- 4 ЗРК ПатриотНалиот морето, идва "СТРАШНОТО"..., а ЦРУ ни разтури армиятаhttps://youtube/watch?v=Fs1B
36
0
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Още като започнаха с условията да си нарежеме и унищожиме техниката разбрах какви съюзници ще бъдем на НАТО - само територия и ку^рвета - мъжки и женски!Съюзник разбирам като руснаците - каквото имат за тех, дават го и на нас! С каквото летят руснаците - с това летяха и нашите! Каквото учат руските офицери, същото учат и нашиет - ходеха в руски академии. А сега? Американците са се затворили в базите и даже минералната вода си карат от вънка! Нищо! А сега ще ни пуснат яко кръв за нови самолети!
35
5
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
До Анонимен 43Толкова е било старо, че още само с него си караме и даже ако се поддържа храмотно, си върши работа! Ако през 198о г. МиГ 29, Су 24, Су 25, Ми 24, Ми 8, Т 72, СС 23, С 200 и др. са били "стара техника", здраве му кажи! Каква стара бе брато, и Турци и Гърция ток ги тресеше от нас! Сън не ги хващаше от нашата армия!Сега сме за посмешище! Ако рекат, македонците ще ни прегазят за 2 дни! До там ни докара НАТО!
34
4
 
3
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Едно време комунистите не даваха на всяка тиква да се упражнява в държавно управление, затова успяваха от една шепа народ и "земя като една човешка длан" да издържат 120 хил. армия, въоръжена по последна дума на тогавашната техника, а отделно да поддържат безплатно образование, здравеопазване, пенсионна система, промишленост и селско стопанство, които осигуряваха работа и препитание на всеки българин! И магистрали се строяха без еврофондове! Нямаше даже *** неграмотни и безработни
33
0
 
1
 
! Отговори
terminator преди 10 години
poropasta e odavna i nevizdame kak shte e preodoleem gospodin myxlo...
32
0
 
1
 
! Отговори
RONALDO преди 10 години
ALO baiganovci bravo be shte imame niakolko xilekoptera, esega nikoi enmoze ne napadna,myxlovci zabravixte li 4e pred i20 godini imaxme nai moderni ne xilikopteri a samoleti, ot rysia .baratiata amerikanci imat mnogo i vsiakakvo oryzie shto ne pomagat ,te prodavat i to preskapo,samo ostarialo go dava na po niski za tex ceni,razgraden dvor sme ot vsiakade lovdzite sa pove4e i s pove4ko orizie,ei sega e vremeto peshi4ka da ttragnat tyrcite i shte vi prevzemat.
31
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Трябваше да пуснат някои сaмолети от селскокстопанската авияция тогава, да попълнят "технологичната пропаст".
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците плащата наем за базите си в турция 1,1 милард евро, за тези в гърция 900 хилряди, за нашата - в Змеево - нищо. Нашите политииц са ***. Да пренапишат договора и да поискат пари от хамериканците.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не мога да разбера защо НАТО не ни помага с каквото може? хайде защо русия не ни помага вече - ясно. Врагове сме. Ами защо от нато не ни продават самолети на смешни цени, нали сме съюзници нали трябав да пазим границите? Или сиренето е с пари? тогава оти ручахме жабетата?
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо плаче Найденов? България имаше огромна за нейните мащаби военна сила. Но я унищожихме под диктовката на силно обичащата ни Европа и загрижените за нас САЩ. Да знае Найденов нещо за приватизацията може би най-доходната за нашенските олигарси и новобогаташи-капиталистичаст от икономиката. Кой допусна да се разграби без никакъв контрол военното имущество техника, сгради, устройства? Мълчи Найденов и подлага ръка за секънд хенд техника. Изобщо не е незаслужена иронията към ВВС.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До така еДа, пропастта е страхотна дар от ЕС и САЩ, а нашите .ъзолизци майка си подлагат на Кончита Салама за да се задържат на власт. ЕС е тиранична структура, унищожава ни с директивите си, с настанените у нас нейни честни, демократични представители- енергоразпределители, енергийни и рудодобивни компании, особено добива на злато и други ценни метали, с яростната атака да унищожим и хлебната си майка Добруджа, като я надупчим и отровим за газ, само за да удовлетворим неистовия им стремеж за независимост от руския газ, с което да отслабим Русия, та хуманна Европа да е още по-добре
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех Найденов , Найденов! Виж до къде докараха армията-ВВС не лети щото има мъгла на Вакарел, числеността е колкото за един стадион, техниката е стара но НАТО не ни дава нова без пари като за нова, не могат да маршируват, но пък Найденов не може да не признаеш че имаме оркестър един път.Свирят та се късат. Та това малко ли е. Такава война не се е водила. Те ни избиват на бойното поле, а оркестъра свири ли свири. Можеш ли да ми кажеш-ТИ МИНИСТЪР НА КАКВО СИ?
25
1
 
2
 
! Отговори
язък преди 10 години
До Див аграрсамо дето нарязахме нашите две подводнички, съветски, от ВСВ. Гледах едната преди години след основен ремонт, не можеше да се потопи, а когато успя, не искаше да излезе.
24
0
 
2
 
! Отговори
така е преди 10 години
"има пропаст, която непрекъснато се увеличава в технологично отношение между българските въоръжени сили и партньорите от НАТО, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на среща в София с членове на военно-патриотичните съюзи."Сладка дрямка. Щом си лежите на спомените и заветите за снишаване на бай Тато какво друго да очаквате. Животът продължава, светът се развива, у нас са в очакване на новия спасител.
23
2
 
1
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Мястото на България е в ЕС и НАТО, а мястото на русофилите- ВЪН ОТ БГ!Заради тези продажници младите бягат и остават само *** и престъпници.
22
0
 
1
 
! Отговори
Командо преди 10 години
За съжаление всички сте прави и същевременно грешите...Армия ИМА!!!!Дайте по една пушка на всеки цигнин и си имаме цялата Китайска армия...но това е друга тема!!!!И самолети има 2-3,подводница-1 да не изброявам,хубавото е че поне смели сърца имаме,ще издялкаме по едно черешово топче и тръгваме напред!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
ПРОпаСТ преди 10 години
То има и пропаст между достоен живот на народа и реалността, ама за нея не се говори. Иначе е вярно, армията трябва да е оборудвана и тренирана. Но е вярно и че "8. Едни - с колесници, други - с коне, а ние с името на Господа, нашия Бог, се хвалим;".
20
8
 
8
 
! Отговори
ano преди 10 години
блато е само в празната глава на рубладжийските ***
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко е въпрос на пари, като сме бедни цървуляци, кой ни е крив? Работете много, крадете малко, и ще имате пари за изтребители и за всичко.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окрадохте си държавата, видяхте сметката на армията си, изгонихте децата си... кой ви е крив сега, *** български к*та? Кой пак ви е виновен?