БСП няма да е по-зле на новите избори!

Партньорството с ДПС не беше грешка, заяви Янаки Стоилов
12 юни 2014 10:30,
33
БСП няма да е по-зле на новите избори!
Снимка: архив Булфото

Резултатът на БСП на предстоящите парламентарни избори не е възможно да е по-катастрофален от тези на европейските. Това прогнозира депутатът от БСП Янаки Стоилов в сутрешния блок на bTV. Според него голямата опасност пред левицата не е изолацията от други партии, а попадането в изолация от привържениците на партията.

Стоилов заяви, че изборите за БСП ще бъдат трудни. Според него симпатизантите на партията са основателно критични и очакват конкретни действия. „Ние обещахме на хората да им върнем България, а това очевидно не е признато от част от тях“, допълни още той.

Депутатът призна, че правителството не се е справило с някои от ключовите направления в държавата, въпреки че е изпълнило голяма част от програмата си. „Поставянето на някакъв график, в който ще работи правителството, отслаби неговата енергия да може да провежда част от тези големи радикални стъпки, които трябваше да заложи политиката му“, каза още Стоилов.

Левият депутат коментира и предложението на лидера на БСП Сергей Станишев за избори през юли. В качеството си на юрист той подчерта, че това не е възможно, ако не се направят законови промени. По думите на Стоилов нужното време за подготовка на изборите е два месеца, включвайки насрочването им от президента и технологичното време за подотовка.

„С искането си за избори през юли Станишев искаше да покаже, че ние не стоим вкопчени за властта“, обясни Стоилов. Той цитира мисъл на индийския духовен учител Буда, според когото „ако искаш да изненадаш противника, действай светкавично“.

Стоилов призна, че много неща са се променили след евровота от 25 май. „ Развиха се други процеси, доверието между партиите, които подкрепяха правителството, не е на същото ниво, каквото беше“, добави още той и заяви, че в момента текат два процеса. Според него единият е икономическо прегрупиране на влиятелни структури, които оказват влияние върху ситуацията в страната, и геополитическите процеси, които имат също влияние.

Депутатът коментира и идеята за задължителния вот. Според него въвеждането му е станало наложително след изборите за евродепутати. „Една от партиите, която упражняваше корпоративен вот, беше ДПС. Този начин на правене на политика в България не трябва да бъде позволен. Затова сме готови да обсъждаме въпроса за задължително гласуване“, каза още Стоилов.

Според него партньорството с ДПС в рамките на правителството не е било грешка. Той каза, че партията му не е поставила плътна граница с партията на Местан, но заяви, че БСП може да партнира с всяка една партия само при ясни публични условия.

„Ние сме за осъществяването на "Южен поток", той е стратегически проект“, коментира Стоилов по повод спрения от премиера Орешарски проект. Според него той е със стратегическо значение. „Ние го защитаваме не заради неговата капиталова структура, ние не браним една или друга фирма, чужда или българска, която е в този проект“, поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Много се замечтаха другарЕте, не е вярно много ще са добре след изборите, ще гледат от резервната скамейка, но със зъби и нокти няма да гласуват за задължително гласуване...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето милионерът-социалист Овчаров заяви:"Ние сме социалистическа партия, но не строим социализъм". Янаки, баламите намаляха - няколко милиона измряха или избягаха, останалите прогледнаха. Жестоко и болезнено е за теб, но.... Край на върхушката на БСП. Идеологически, материално та и физически.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП са номер1
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сън в Лятна нощ.Вярвайте си така и се самоунищожавайте.Тъжното е,че унищожавате и нас,като успявате да подлъжете родителите ни,които са пенсионери и нямат друг изход,освен да чакат от вас увеличение на мизерните си пенсии.Вие на тези,дето ни загробиха,пенсии им дадохте доволно високи.Нали за вас се потрудиха.Само че граденото върху лъжа и измама се руши лесно.Затова сега се страхувате,но само за себе си.Нормални хора на крадливи милионери не вярват.Само променена съдебна система ще ви оправи.
21
2
 
5
 
! Отговори
15/15 преди 9 години
Тоя го мислех за малко по-умен
20
2
 
7
 
! Отговори
ето преди 9 години
Янаки,ти си един жалък и продажен плъх! Гнус ме е от теб,че си ми бил преподавател и че още си,ти си срам за образователната и ценностната система в България!Как може родоотстъпници и продажници като теб и Орешарски да предават опит и знание на бъдещите висшисти.СРАМ-100 ПЪТИ СРАМ!
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой БЕ другари комунисти, кажете си КОЙ го предложи?
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ние обещахме на хората да им върнем България, а това очевидно не е признато от част от тях"..тоест опитахме пак да излъжем старите хора, със стария номер за социална политика. Част, по-голямата, вече не са балами, Янаки. Настана време разделно. Скоро ще заиграе дряновицата. По-гърба на "елита", по-точно деградиралата върхушка - продала народа си на западните банкери.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжливото овчарче накрая го изяли вълците , Янаки. И то като БСП-то било голям тарикат и си правело сметката постоянно да лъже старите хора. Накриво.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще увеличи шоково пенсиите - с цели 2.7%. Социалната пенсия ще хвръкне от 110 лв. на 113 лв. БСП означава Българска Социалистическа Партия. Нито е българска, нито е социалистическа, нито е партия. Янаки, чедо, без срам и морал не може да се управлява.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
коя беше тази партийка бесепе, че нещо не си спомням
14
3
 
19
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Разбира се, че партньорството с ДПС не може да бъде грешка...на всички е ясно, че си поделихте 4 милиарда заеми помежду си.
13
4
 
18
 
! Отговори
Агония преди 9 години
БСП няма да е по-зле на новите избори... Да, така е - ще е много по-зле. Преходът - реставрацията на капитализма, пардон, демокрадцията завърши. 1% милионери тарикати ограбили трудът на няколко поколения българи. Поредната национална катастрофа. Следва поредният Народен съд, национализация, конфискация и всички други екстри, Янаки. БСП, ДПС, СДС, ГЕРП и пр. *** на политическото бунище.
12
3
 
14
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Замислил се е другаря каква нова костинбродска провокация да измисли с Мая Манолова и Бареков. Време е главният прокурор да покаже бусовите с двойните дъна за да си купя един .
11
2
 
23
 
! Отговори
Винету преди 9 години
А бе някой от червените кр_тени няма ли най-после да си признае, че управлението им тотално се провали и ни докара нова, поредна, катастрофа?
10
1
 
16
 
! Отговори
мечо грух преди 9 години
ЧУГУНЕНА ТИКВА!
9
2
 
19
 
! Отговори
пенционер 15/15 преди 9 години
С искането си за избори през юли Станишев искаше да покаже, че ние не стоим вкопчени за власттаЕх, Янаки, добре че си ти , мойто момче, че да ми обясни защо така другарят Станишев е казал. Аз пък за момент си помислих, че щото по това време много хора, е не ние пенционерите де, ами средната класа, тез дето работят, ходят някъде на почивка - планина, море, Гърция. Ама се успокоих, след като ти така добре разтълкува думите на Вожда Сергей!
8
2
 
17
 
! Отговори
Бл.Благов преди 9 години
Южен поток е важен за БГ -това е безспорно! Той както и Белене върви на провал заради задкулисни договорки от страна на сегашните управляващи! Само прозрачни търгове по европейските стандарти и равноправни отнощения с Русия могат да бъдат предпоставка за неговото изграждане!БСП и ДПС не трябва да са на власт за да стане това!
7
1
 
23
 
! Отговори
Кура ми Янаки преди 9 години
Напротив, напротив, бъркаш много Янаки. При един задължителен вот изчезвате.
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стоилов, що се разбързахте бре, цяла година народа крещеше ОСТАВК а ти дори подремваше в пленарна зала??? Сега бързате щото Серльо и Мазньо дадоха прекалено много пари на Бюрек Бозаджиев Цървулов и той милия ви разби в *** махали ха, ха, ха.