Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на кабинета

Лукарски: Отлагането на консултациите за дата на изобрите е скандално
24 юни 2014 16:23,
20
Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на кабинета
Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на правителството и посочване на дата за предсрочни парламентарни избори. Това е заявил Божидар Лукарски пред журналисти, съобщиха от пресофиса на формацията.

Той е припомнил, че веднага след европейските избори РБ е излязъл с позиция, че всеки ден оставане на правителството на Орешарски прави българите по-бедни и задълбочава политическата криза.

Като оттеглиха подкрепата си за кабинета и го оставиха да управлява без ясно политическо доверие, БСП и ДПС съзнателно предизвикаха и продължават да поддържат дълбока политическа криза, смятат от формацията.

Божидар Лукарски е определил като скандално отлагането на насрочените от президента консултации за определяне на дата за изборите. Според него настоящият парламент е изчерпал кредита на доверие и не трябва да се създава ново правителство в рамките на този мандат.

Лукарски е отбелязал, че се прави опит за предизвикване на финансова дестабилизация в държавата.

РБ настоява главният прокурор да започне проверка и да стигне до физическите лица, виновни за финансовата криза. Заради заплахата за националната сигурност РБ призова в разследването да се включи и ДАНС, посочват от пресофиса на формацията.

БНБ е успяла да предотврати опита за финансова дестабилизация, е обявил Димитър Бъчваров и е коментирал, че посочването на ясна дата и час, когато клиентите ще имат достъп до парите си, както и използване на целия наличен ресурс за овладяване на кризата, са дали адекватен резултат. Според него обаче поведението на правителството е било неубедително и продължава да бъде разнопосочно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тези т.н. реформатори, ако се залепят за ГЕРБ, Бойко Борисов ще ги използва, както направи с Атака и РЗС на Яне Янев, и сетне никой няма да го е грижа за тях.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом отивате с мутрите ,разбойниците и олигарсите от Герб не ви познавам и не сте никакво реформатори а ставате мутри като тях Чаоо
15
2
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
За мен Реформаторския блок е единствената политическа организация, за която има някакъв смисъл да се гласува.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Групирани около Кунева ще стигнат до под кривата круша. Десните бяха сила през 1996-1997 г. После организацията им бе успешно унищожена знаете от кого.Явно в България ще има нормални десни в политическия спектър тогава, когато това се случи по нормален, естествен път. Сега засега нито десните ни са десни, нито левите са леви!
13
0
 
2
 
! Отговори
edno преди 9 години
parvo referendumite - *za majoritarni izbori v bg,* za izlizane na bg ot eu i natoposle izborite.
12
1
 
8
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Абе тези с техните 6 % къде са тръгнали.Всеки ден трябва да палят свещи,че имаше ниска избирателна активност,защото при висока са аут.От 5 партии се събрали, едва докараха процента и акъл дават.Прогнозирам на предсрочните избори 3% максимум.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докога ще лъскате на Бойко басуна бе предатели никой няма да гласува за вас вие предадохте синята идея
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМА ЛИ ОЩЕ ЛУДИИ КЪДЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ
9
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много борци за власт,много нещо се навъдиха.Борисов си искал държавата сякаш му е бащиния и с нея може да си прави каквото си иска,тия ги изритаха на последните избори,ама искат да станат лепенка на Борисов само и само да се ображат мъничко от властта/Не се надявайте че тая мутра ща им итпусне нещо много/.Въобще кандидати за власт дал господ,могат ли не могат ли няма значение власт им дай.Ще се пробват пак на нашия гръб,но народа търпелив.
8
4
 
14
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
След предсрочните избори вероятно ще бъде изгубена и субсидията на Кунева,така че да внимават много тези псевдореформатори.
7
3
 
25
 
! Отговори
Божо преди 9 години
В държава, в която станишев е ляв, бареков е дясно-ляв, Борисов е десен, сидеров е националист, доган е либерал, е много трудно да си НОРМАЛЕН ПОЛИТИК !!! УСПЕХ !!!!
6
8
 
16
 
! Отговори
еврйверкйгевргверг преди 9 години
Тез ни съ у ред! Кой ли им обръща внимание?
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрягане на глагола,лъскам ***.
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тез се взеха много насериозно . Пак ламтят за власт. Да не бързат толкова с изборите ....щото ще се о.....рат.Надяват се на коолация с ГЕРБ,но да не забравят,че ББ е от хората,които ги гони амнезия , когато някой вече не им е необходим. Но и ГЕРБ ще се о.....рат на изборите, така че ще бъдат квит
3
11
 
15
 
! Отговори
ДОБРОЖЕЛАТЕЛ преди 9 години
И ние!!ОСТАВКА!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!ОСТАВКА!!
2
16
 
15
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Единствените нормални хора в политиката. УСПЕХ !!! УСПЕХ НА БЪЛГАРИЯ !!!
1
14
 
20
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
Кои бяха тия ? ааа, ония с 4-те процента от 20% гласували.... Я да си затварят джуките !