Кадиев: Най-лошо ще е Станишев да си посочи наследник в БСП

Манолова: Лидерският пост в левицата не е вакантен
Обновена: 2 юли 2014 11:18 | 2 юли 2014 11:17, Анисия Иванова
32
Кадиев: Най-лошо ще е Станишев да си посочи наследник в БСП
Сергей Станишев. Снимка, алхив Булфото

Оставката на лидера на БСП Сергей Станишев и предстоящите промени в столетницата продължават да предизвикват бурни коментари вътре в партията. Категорична оставка на Изпълнителното бюро на БСП и на лидера Сергей Станишев още в събота на 5 юли, когато ще се проведе Националният съвет на партията, поиска пред ТV7 днес бившият депутат от Коалиция за България Георги Кадиев.

Той очерта следващите стъпки, които според него трябва да предприеме левицата, а именно назначаване на временно ръководство, заседание на конгреса и насрочване на вътрешнопартиен избор на ново ръководство малко преди парламентарните избори наесен.

Още по темата
"Това да бъде един вид предварителна кампания на кандидатите за председател на БСП, която да подготви предизборната кампания – така ще имат мотивация наистина да работят, да представят платформите си", препоръчва Кадиев. Според него във всички случаи това ще е по-добрият вариант, отколкото нищо да не се прави.

Той смята, че трябва да има истинска битка между кандидатите за поста, а най-лошият вариант щял да бъде Станишев сам да си посочи наследник.

Зам.-председателят на НС и депутат от Коалиция за България Мая Манолова е на противното мнение. Пред bTV тя заяви, че постът председател на БСП не е вакантен. Въпросът ще бъде решен от всички членове на партията на конгрес, категорчина е тя.

„Ние сме достатъчно силни сами да вземем важните за нас решения”, убедена е Манолова.

По думите й БСП остава силна и демократична партия и все още може да защити своя лидер, когато се налага, „от непрекъснатите, непремерени и агресивни атаки“.

Тя смята, че когато важни въпроси за БСП се решават на тайни сбирки, се създава усещането за намеса на други политически партии и корпоративни интереси. Повод за коментара й беше приетата декларация в понеделник от влиятелния дискусионен клуб "Георги Кирков". В нея се съдържат три точки: оставка на ръководството на БСП, свикване на делегатите на 48-ия конгрес до края на месеца и избор на ново ръководство.

Относно евродепутатското място на лидера си тя подчерта, че понякога човек взима трудни решения, които са против неговия собствен интерес, но те са отговорни и от дистанцията на времето правилността на това решение става ясна. Позицията, която заема Станишев в Европа, дава по-голямо влияние и възможности на България. „Проблемите в страната ни, включително и проблемът с банковата система, трябваше да намерят своята разумна алтернатива”, коментира Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako v tazi partiq ima malko razumni hora trqbva Stanishev I Izpulnitelnoto da si zaminat VEDNAGA!!!!!! Jalko za umnite I obrszovani koito sa izostaveni I partqta bavno umira!! Inache ...BSP shte e ...istoriq!!!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
друго БСП до 25 преди 9 години
Ами вървете най-добре за риба, тъкмо ще има по-малко гласове за Свещената тиква и приятели.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кое ще е най-добре? Кадиев да се самопосочи, може би?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев е чужда агентура и да, няма достойнство! Нищо не направи за народа и нищо не постигна, а обратното. Затова трябва да бъде изхвърлен с шутове от партията!
19
0
 
3
 
! Отговори
Smile преди 9 години
Тая цялата шайка престъпници и *** трябва да отиде в историята възможно по-скоро, а най-добре в Сибир.
18
0
 
3
 
! Отговори
до БСП преди 9 години
Ако не си смените цялата върхушка, ще идем за риба по време на изборите!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
Тези неща да си ги решават по партийному, аз искам да попитам, какво стана с делото за изгубените доклади на ДАНС за криминалния контингент? Апропо, единият от докладите е бил намерен у Брендо при ареста му
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
STANISHKA OYIVSI SI BE CHOVEK!!!! ZASHTO ISKASH DA TE MRAZQT KATO BORISOV? RSZBI PARTIQTA SI XSGUBI HILQDI NE RSZBIRSSH LI TAKA VRUDHTASH BORISOV KOITO SHTE DOVURSHI NARODA SI. STANISHKA KAJI KAKVO NAPRAVI ZA HORATA EDNO NISHTO. NQMASH LI DOSTOINDTVO SRAM I KAKVO SE SKRI KATO MISHKA PO VREME NA BANKOVATA KRIZA. ZASHTO GOSPOD.NI NAKAZVA S TAKIVA POLITICI!!
15
1
 
4
 
! Отговори
митов преди 9 години
Цялата *** от ръководството на БСП трябва вкупом да бъде пратена да чисти без предпазни средства реакторите в АЕЦ-а , за да отърват хората от себе си! Тази ***,която само знае да краде,*** и лъже, не бива да има достъп до държавни постове во веки веков - винаги когато псевдокомунистите са на власт , следват трагични дни за държават.Този на снимката , плаче за затвор , а вместо това го изпращаме евродепутат??! Оправи нашите проблеми , та сега и в Европарламента. Срам и резил за всички нас!
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на Кадиев. Енергиен милионер за сметка на държавата и хората.
13
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Сериозно?!! Майчето и съсела някога са взели решение против собствения си интерес???? Направо съм потресен.
12
1
 
12
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Кога ще го видим този от другата страна на решетката?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази БСП,която се изявява като приемник на БКП трябва да изчезне!Ако ще има социалистическа партия в България,трябва да е нова и проевропейска, а не комунистически и проруски ориентирана.Смърт на червените предатели!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев е уникален!До 40г. майка му го гледа,храни пере му гащите и после хоп,започваш работа като министър председател.И като богопомазано чедо на партийни величия,все някъде си намира сладки службички,че дори в Брюксел ще трябва да свикнат с присъствието му.Пълен абсурд.Няма край,това поколение от неудачници.
9
4
 
13
 
! Отговори
???? преди 9 години
ти бе , Кадиев , не се прави на света вода ненапита , заради твоите далаверки на "честен" бизнесмен сега всички ние ще плащаме по- високите це ни на тока , нали гадино ?
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румен Оврачов, геориг Кадиев, Страхил АНеглвов, Корил Добрев,петър Мутавчиев, Красимир гергов, Бриго АСпарухов, Юри аСланов, са срещу Станишев. Янаки също му точи ножа. подкрепят го само "твърдите" мая манолова, миков, Дъбов и кутев, които диретон отиват в запаса отиде ли си Станишев.
7
0
 
14
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 9 години
Ещом е така,то със сигурност ще има жито за помен на левицата.
6
1
 
21
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Каквото и да се пише,каквото и да се говори едно е ясно и сигурно.Комунистите и техните деца ограбиха България и народа и.Всички пари и предприятия,пенсионния фонд и външно търговските дружества се ограбиха от "любимите"комунисти,сега те и децата им ни управляват и живеят на народния гръб.Да са ни честити тези "любимци"- изедници на народа.Всичко е в техните кървави ръце,с кръв взеха и съсипаха страната - аминПрочети още на: dnes.bg/blogini/2014/06/30/porychiteliat-na-stanishev-v-bkp-sergei-se-promeni-neblagopriiatno-zavisim-e-ot-milicionerski-krygove.230776#comment-newest
5
0
 
21
 
! Отговори
Справки_13 преди 9 години
"че понякога човек взима трудни решения, които са против неговия собствен интерес," .Както и да го погледна 20 000 евро заплата на месец...Да не говоря, че не пуска и тук председателското място...Защо си мисля, че ни правят на маймуни?
4
0
 
17
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Ким Чен - Серг СтанБКП - БСП