Плевнелиев заклейми ксенофобията пред евреи в САЩ

"България ще продължи да насърчава израелски инвестиции"
Обновена: 24 сеп 2014 12:25 | 24 сеп 2014 12:23,
112
Плевнелиев заклейми ксенофобията пред евреи в САЩ
Снимка: архив Булфото

Проявите на ксенофобия и антисемитизъм в Европа не могат да бъдат толерирани и изискват заклеймяването им от страна на институциите и гражданското общество. Това обяви президентът Росен Плевнелиев след среща с представители на еврейски организации от САЩ. Държавният глава допълни, че е недопустимо използването на „език на омразата“ и на крайна националистическа риторика от партии в държави членки на ЕС.

Още по темата
Приятелството между българския и еврейския народ е изградено от силни личности като Димитър Пешев, българските народни представители и митрополитите Стефан и Кирил, които през 1943 г. спасиха еврейската общност в България, каза още Плевнелиев.

Той обясни и че страната ни ще продължи да насърчава израелски компании да инвестират в развитието на сектора на високите технологии у нас, в производството на храни и в туризма.
 
Българският президент и еврейските организации говориха и за разследването на атентата в Бургас през 2012 г.. При него загинаха пет израелски и един български гражданин. „Видяхме, че тероризмът няма граници и може да засегне всяка държава“, коментира още Росен Плевнелиев.

Той обясни и че България ще работи за по-тясна интеграция с демократичните страни и за споделянето на информация, която да предотврати подобни актове на насилие в бъдеще.
 
В срещата участваха представители на Лигата срещу поругаването, Б’ней Б’рит Интернешънъл, Американският еврейски комитет, Световният еврейски конгрес и други, уточняват от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ксенофобия" значи омраза на расова основа. Еврейските господари на Плевнята са майстори в това. "Богоизбраните" от Израел си мислят, че е тяхно право да управляват света заради дефектната им религия - юдаизма. А роден Плевньо като анти-българин бърза да подложи г*з и на всичкото отгоре твърди, че е подал г*з от името на българския народ. Плевньо-президенто и депутато ако си продава г*за не значи, че и ние останалите българи ще си продаваме/подаваме г*за на разни външни сили за България.
61
0
 
8
 
! Отговори
План преди 9 години
Едмонд дьо Ротшилд е казал през 1992 г. че в 2030 г. няма да има нито българи, нито България ! Всички евреи са семити - сефарадите, хазарите, хасидите, шалашите и другите. Бен Ладен е хазар: областта в централен Афганистан с площ 162 345 кв.км. се нарича Хазаристан !
60
2
 
0
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Е, виждам че сме учили логика от различни учебници.Печелиш.Излизам в градината.
59
0
 
14
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Плевелите трябва да се изкореняват.
58
0
 
1
 
! Отговори
Знай сЪ преди 9 години
До ни съ знайединствения който ти е отговорил съм аз, и е логично едиснтвения ти коментар в ОТГОВОР на друг коментар, да е за мен :)))))))въпреки, че си създал манипулация *** изкривявайки ТЕЗАТА, която УЖ ОБОРВАШ:аз съм написал: Аз мразя всичкитеа ти отговаряш на: За тези, които мразят всичко
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя ли е тази жалка личност на снимката, с премрежения поглед?!?А, това е балканския титан, "българския" президент, изпълнител на поръчки от ГЕРБ и монополистите, послушко на посолството на САЩ...Странно кой му е дал право да говори от името на ЕС?Натресъл се в САЩ, да се подмилква на тамошните си господари, това добре, но тези отривки около евреите са просто жалки. Прав си брат!!!
56
1
 
0
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
О, при толкова много интелигентност как не си разбрал към кой е адресиран моя пост.Явно обаче, не към теб-прочети още веднъж първата част на поста ми.И мо9ля за извинение, ако се чувствашзасегнат.
55
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Гласувай за Светльо Витков, да излезе там на трибуната и да им изпее на тези дето ги мразиш- Боли ме г*за, г*за ме боли!!!
54
0
 
1
 
! Отговори
Знай сЪ преди 9 години
До ни съ знай"и себе си ли мразят?" - НЕ! :)от това, че виждам че всички наредени избрани за избиране ме лъжат, не следва че мразя себе си! Бих се мразил, ако не виждах горното и бях достатъчно *** да не знам, "знай ли съ" и се излъжех да гласувам за някой, за да не гласувам негласувайки за някой друг, който мразя повече например!!Тогава щях да се мразя, но понеже това го знам сега, а тогава нямаше да го знам, то следва, че ти мразиш себе си, но не го знаеш :)
53
7
 
1
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
За тези, които мразят всичко, нямам рецепта.Само въпрос-и себе си ли мразят?
52
0
 
3
 
! Отговори
Знай сЪ преди 9 години
До ни съ знайАз мразя всичките - за кой да гласувам - питам, защото ми изглеждаш Х'интИлигентИн !!!:))))))))))))))))за който и да гласъвам, все гласувам за някой който мразя - става обратното на това дето каза и си помислих че изглеждаш Х'интИлигентИн !!
51
1
 
11
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Всеки гейберджия може да говори всякакви глупости.Позволено му е.Стига да не говори и пише срещу своя бос-Борисов.А който не гласува на изборите, подкрепя тези, които мрази!
50
0
 
17
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Иде ми,да си отрежа ръката,с която гласувах за този (тази?)
49
0
 
17
 
! Отговори
AAAAAAAAAAA преди 9 години
ГЕРБЕРИТЕ НЕ ГИ ИСКАТ ТЕ ПАК СЕ БУТАТ
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е да постъпиш така, както мислиш че е правилно както е направил митрополитит Кирил, съвсем друго е лижеш *** на властимащи. Нямаме ли поне капчица самоуважение като нация. Срамота.
47
1
 
17
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Моля ви братски, не плюйте по евреите заради този ***, не превръщайте наши приятели във врагове! Русия си има толкова много грижи, че ние сме и последната... Цялата ви неприязъм не е породена от истинските евреи, а от нашите хазаробългари йудеи и имате право, една от хазардките фамилии- Кобурггота разсипа България от неудачни войни и национални катастрофи, друга такава- Родшилд се е захванала да ни ликвидира докрай и по всичко личи, че плановете и успяват. Но това не са евреи, да, герим са, но евреи НИКОГА!
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя ли е тази жалка личност на снимката, с премрежения поглед?!?А, това е балканския титан, "българския" президент, изпълнител на поръчки от ГЕРБ и монополистите, послушко на посолството на САЩ...Странно кой му е дал право да говори от името на ЕС?Натресъл се в САЩ, да се подмилква на тамошните си господари, това добре, но тези отривки около евреите са просто жалки.
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО СЕ ЧУДЯ КАКВО ЩЕ КАЖЕ БАЩА МУ И ДЯДО МУ ПО ПОВОД НА ТОВА МУ ИЗКАЗВАНЕ? ТА НАЛИ ДЯДО МУ И БАЩА МУ СА КОМУНИСТИ. А КОМУНИСТИТЕ МРАЗЯТ ФАШИСТИТЕ. А СЪЩИЯТ ТОЗИ ДИМИТЪР ПЕШЕВ ЗА КОГОТО ГОВОРИ Е ФАШИСТ.
44
0
 
20
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Скучен и повърхностен човек е Росен, само празни приказки говори. За нищо не става, изпълнител на поръчки е.
43
4
 
15
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Имаме нужда от смяна на президента, не от нещо друго. Оставка на марионетката на мутрите от герб!