Реформаторите готови с министрите си, казват ги утре

Скромни сме, не са нито осем, нито девет, обяви Радан Кънев
176
Реформаторите готови с министрите си, казват ги утре
Меглена Кунева и Радан Кънев от Реформаторския блок. Снимка: Булфото, архив

Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок /РБ/ за участници в Министерския съвет. Това каза съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев след среща с Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ.

Още по темата
Не е коректно към колегите от ГЕРБ да обявяваме публично, това винаги е предмет на преговори, каза Кънев в отговор на въпрос в кои сферите ще настояват за министерства.

Той обаче увери, че противно на публикациите в медиите са били скромни и кандидати им не са нито осем, нито девет.

Кънев каза, че програмната декларация е почти готова, а в момента се правят финални редакции.

Вчера след седемчасова работа колегите са свършили фантастична работа и огромна част от нещата са съгласувани, посочи той.

Коалиционно споразумение ще се подпише, разбира се, след като уточним мнозинството, програмата и имената, добави Кънев.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ посочи, че обсъждат конкретни детайли.

Тя допълни, че днешната им среща с Кънев е била подготвителна.

Бъчварова посочи, че няма да има изненади в структурата на Министерския съвет. Тя потвърди, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три, както и закриване на Министерството на инвестиционното проектиране.

Засега сме удовлетворени от темпа на работа, допълни тя.

Бъчварова каза, че се опитват разговорите между ГЕРБ и РБ да приключат възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
знаех че от РБ, са ***, но не врявах че са ТОЛКОЗ ***! не мислят в перспекитва дори няколок месеца.
65
0
 
3
 
! Отговори
Баба ви Яга преди 9 години
Долу ГЕРБ и РБ ! Да живеят тройните коалиции на БСП и ДПС, които винаги управляват честно и прозрачно !
64
1
 
2
 
! Отговори
Успех ! преди 9 години
Впечатлен и обнадежден съм от принципния, системен и прозрачен подход на съставяне на коалиционния кабинет. Не само защото е пълна противоположност на мафиотско-задкулисния начин на съставяне и вземане на решения на правителства ала' Орешарски. Виждаме, че първо се обсъждат и формулират ясни общи цели, след това - програма за тяхното реализиране по ресори, изпълнителна управленска структура на база на ресорно дефинираната програма и на компетенциите на управленския кадрови потенциал и чак накрая - персонален избор на Министерски съвет !
63
1
 
2
 
! Отговори
.леля Пена преди 9 години
При положение , че зад Радан Кънев стои Костов и Кунева , нищо хубаво не чака нито ГЕРБ , нито страната.Най- добре ПФ , РБ , АБВ, БСП и Атака да си направят правителство. те са едни и същи имат едни и същи приоми и са еднакво зависими от определени централи.Те така или иначе ще действат в синхрон по указание.Сега всички те са кротки и се услушват , но в същото време готвят коварни планове .
62
2
 
4
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 9 години
Диджеи - политиците! Народе! до кога ..! Бива , бива... но това което по продажната нова телевизия дават в сутрешният блок продажна Цолова и Николаев. цяла сутрин с песнички на Биби и другите бо...ци
61
4
 
8
 
! Отговори
ТОШО преди 9 години
ВНИМАНИЕ ,БЪЛГАРИ , СИНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. , СЕ ЗАВРЪЩАТ ОКОЛО КАЦАТА С МЕДА , НО С НОВИ И НЕОПЕТНЕНИ ИМЕНА / ДСБ,РЕФОРМАТОРИ, СДС , ПАТРИОТИЧНИ ФРОНТОВЕ И АЛА БАЛА ! НАИСТИНА Е БИЛА КРИЛАТА МИСЪЛТА НА ВРЕМЕТО ,ЧЕ ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО , ИЗБИРАШ КОСТОВ ! ВИЖТЕ С КАКЪВ ХЪС СЕ СТРЕМЯТ КЪМ МИНИСТЕРСКИТЕ ПОСТОВЕ И НЕ САМО ТЕЗИ ДЕТО ВИЖДАМЕ ! РАЗНИ МАРКОВЦИ , АТАНАСОВЦИ ,СУГАРЕВЦИ И КАКВИ ЛИ НЕ ЛИКВИДАТОРИ СА НА ПОСТ !
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как управляващите в САЩ и ЕС правят това,което Маркс,Енгелс,Ленин,Сталин и т.н дори не са си и мечтали- през гугъла - " Документальное расследование (Alex Jones)
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поради "демократичността" на сайта и за уточняване на отговора по предния въпрос-наберете в гугъла : Жанна Бичевская "Русские идут"
58
2
 
7
 
! Отговори
джото преди 9 години
Пълни *** сте,защото всеки ден пазарлъци работи само и единствено в полза на ДОГАН ВЛАСТЕЛИНА НА ДЪРЖАВАТА!62
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 80Не се отваря страницата, много бързо те отрязаха!
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо няма да има правителство,съставено от "наличната" политическа ***,унищожаваща от 25 години българскаите икономика и народ: youtube/watch?v=kbpdIOmBeo8
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миглена Кундева затвори АЕЦ, два реактора, работещи, с най-ниската цена за тока.Аз не искам Кундева да реформира нищо повече в България.Докато тя беше еврокомисар, заплатата и месечно е била около 15 000 евро.Каква е пенсията в България, нека да кажат пенсионерите, които са оцелели.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврокомисар- взема комисионни само в евро...
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наберете в гугъла ""СРОЧНО!Спецназ ДНР предупреждает украинскую хунту!Последние Новости" и ще гледате какво вероятно ще стане с неуважавашите народа си продажни политици...Щом вече се пее за европейскага "***"...
52
1
 
10
 
! Отговори
Свърши се преди 9 години
Герб и "реаниматорите" са пътници и отиват в политическото небитие!
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам новините и не мога да повярвам какви пошли търгашески страсти са се разгорели! За пореден път пълна некомпетентност и ламтеж за власт! Вече 25 г. си казвам, че ще се оправим, но като гледам героите на Алеко, почвам все по-често да гледам навън... Хем некадърни, хем нямат срама...
50
2
 
10
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
От ръководството на ПБ на средно ново ( Областно ), за колаборация с ГЕРБ са хората на Кунева и Ликарски. РБ вече е разделен. Тези които отиват при ББ. ще имат полза за себе си в краткосрочен план и ще загубят даже в средносрочна перспектива. Истинската владетел на правителството са ДПС. Те ще го бламират в определен от тях момент, както направиха тази година. Ще управляват без да носят отговорност. ББ вече е на политическата шейна и след няколко дни ще тръгне към залеза си!
49
0
 
17
 
! Отговори
????? преди 9 години
Ко стaвa тукa бе????
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RB bil gotov da gi vidim kolko+ 6te napravqt za bg.narod i na 1( - )da iz4eznat s huntata si ot slogi i da vidim kakav nov zakon za nov milion sa izmislili upravliava6tite tolkova vreme qvno nie 6te sme potarpev6ite
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RB bil gotiv da gi bidim kolko + 6te naprabiat za bh.narod na parviq - iz4ezvat s huntata si ot slogi