Нови преговори: ГЕРБ, РБ и ПФ ще опитат да спасят мнозинството

До тях се стигна, след като кабинетът може да остане без нужната подкрепа
Обновена: 5 ное 2014 13:55 | 5 ное 2014 10:50,
80
Нови преговори: ГЕРБ, РБ и ПФ ще опитат да спасят мнозинството
Архив: Булфото

Нова тройна среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт трябва да се проведе днес в парламента. Тя беше уговорена след кратки совалки на ГЕРБ и Реформаторите с Патриотите поотделно.

Първо лидерът на ДСБ Радан Кънев, а после и Менда Стоянова и Румяна Бъчварова от ГЕРБ посетиха Патриотите в стаята им в Народното събрание.

Още по темата
До совалките се стигна, след като късно снощи Патриотичният фронт обяви, че няма да подкрепи програмата на бъдещия кабинет и няма да е част от мнозинството.

Така кабинетът "Борисов“ 2 остава без подкрепа в парламента часове преди президентът да връчи мандата за съставяне на кабинета на Бойко Борисов.

"Тук не говорим за отстъпки, а за възможността в българския парламент да има мнозинство за правителство, което като проект на структура и персонален състав е доста напреднало“, каза Кънев, след като излезе от стаята на Патриотите.

Лидерът на ДСБ обясни, че националистите ще имат бележки към някои текстове и ще искат да се добавят други.

„Това, което аз мога да кажа, е, че абсолютно нищо скандално и тревожно не би имало в тези текстове“, обясни Кънев.

Той съобщи, че не знае дали предстои провеждането на среща с АБВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: гербПФРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цената на тока се вдигна 30% а не 10 както ни залъгваxа. Какви ще ги вършат от сега нататък освен да си спасяват задниците?
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лидерът на ДСБ обясни, че националистите ще имат бележки към някои текстове и ще искат да се добавят другиТова, което аз мога да кажа, е, че абсолютно нищо скандално и тревожно не би имало в тези текстове, обясни Кънев...............И сега идва логичния въпрос - след като веднъж се бяхте разбрали, стиснахте си ръцете и Кънев 'няма нищо против' ревизия в енергетиката, нов Изборен кодекс, спиране на помощите след трето дете и битовата престъпност, КОЙ ИМА НЕЩО ПРОТИВ, та са ги махнали?????
12
7
 
17
 
! Отговори
ШШт! преди 9 години
Правителството на Орешарски имало топки! Ти луд ли си бе, Анонимен! Та нали заради това престъпно правителство сега кашата е още по-голяма. Орешарски е за затвора, а заедно с него и Съсела, който съска от чужбина .
11
1
 
22
 
! Отговори
axaaa преди 9 години
САМО ТАКА...НИКАКВА ПОДКРЕПА!!! Докато не се вкарат тези точки,които искат ПФ: Изработване на нов изборен кодекс,който да въведе задължително гласуване. Ограничаване влиянието на гласове извън ЕС. ИСКАНЕ ЗА ОДИТИ РЕВИЗИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА. Мерки за ограничаване на битовата престъпност.Ограничаване на детски надбавки след 3-то дете!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност ако волен сидеров и валери симеонов бяха успели да си стиснат ръцете и да надскочат егото си, нямаше да гледаме този цирк, нито разни *** от ЕС да идват да ни командват с камшика. Истината е, че появата на Атака и ПФ са СЛЕДСТВИЕ на мизериите, които ДПС направи в България, а не обратното; ДПС отдавна не защитава никакви свободи и им се налага да пазаруват *** избиратели, което води до отвращение. Не ми се вярва някой нормален турчин да иска Пеевски и Бат Сали в Парламента.
9
1
 
6
 
! Отговори
Сусамов преди 9 години
Прав си Бадемов, ще ги купят на парче и ще ги разбият !
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИЯ МИНАХА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!!
7
15
 
2
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Белким Патриотичен фронт да отстъпи от основните си точки в програмата си и да се продаде както Атака. Няма да се учудя, ако се продаде и отстъпи от основните си точки.
6
7
 
6
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Направо виждам как скоро ББ ще каже: "Абе аз мога ли ви ... майката на всичките тарикати! Айде на нови избори и да се свършва с простотиите!"
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква стана тя? Вашингтон казва на реформаторите да не се договарят с ПФ, Брюксел казва на ГЕРБ, че е против ПФ, от Анкара искат ДПС, а Москва си настоява за Атака. Какво правим въобще? Няма да се учудя и някой 'отвън' да е звъннал и да е казал: Това ще ви е програмата и общата декларация за пред хората....
4
1
 
18
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Прав е Р. Кънев ! НИКАКВА подкрепа от дпс , защото това означава задкулисна зависимост от мафията !дпс първо да си разобличат Доганчо , мамин Делянчо и Данчо ментата и респ. техните престъпления , и чак след това да говорят за европейски ценности !Само че, как доносник Павел от дс да разобличи Сава от дс, като и двамата са от едно и също тесто омесени ?
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да има никакво правителство на национално спасение. България е васална страна, колония. Ще има дълги години бедност и мизерия. За какво национално спасение, за какъв референдум по национално важни въпроси мечтаеш. Такива върпоси няма, що се касае провинцията България важните за Вашингтон и Брюксел въпроси се решават там, а не в Бългрария, най-малкото от българите ще им се даде да решават.
2
0
 
29
 
! Отговори
керванът върви.. преди 9 години
значи така: говорим 2 седмици, стискаме си ръцете, идва йозеф дол и ни казва какво да правим, всички уговорки отиват в канала, реформаторите си уреждат 6 от 18 министри, скалъпваме някаква си там декларация и след това хукваме да се молим на ПФ за подкрепа? И какво сега, ще ги купуваме с министър? Ама те хората от самото начало си казаха, че не искат министри, а да им се изпълнява програмата срещу битовата престъпност, без помощи след трето дете, нов изборен кодекс. Пак по старому е всичко.
1
1
 
20
 
! Отговори
Соня Колтуклиева преди 9 години
Ако Владислав Горанов стане финансов министър това би означавало Делян Пеевски тотално да контролира НАП и Митниците. През НАП при кабинета Орешарски рекетираше противниците и опонентите си като им изпращаше ревизори. През митниците ще покрива контрабандата на цигари; след затварянето на КТБ, Булгартабак му остана основната каса за печелене на милиони. От горе на всичко, Горанов предложи сливане на НАП и Митниците. Разбирате ли за какво става въпрос? Някои очакват от мен безкритично да приемам решенията на Бойко Борисов. Не са познали.