Подкрепата на ПФ за кабинета се клати заради зам.-министър

Не са съгласни с назначението на Орхан Исмаилов от РБ
Обновена: 18 ное 2014 11:47 | 18 ное 2014 10:37, Анисия Иванова
42
Подкрепата на ПФ за кабинета се клати заради зам.-министър
Валери Симеонов. Снимка БТА

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов заради заместник-министър на Реформаторския блок. Това заяви пред БНТ съпредседателят на патриотичната формация Валери Симеонов.

Той обясни, че става въпрос за Орхан Исмаилов, член на "Народна партия свобода и достойнство" на Корман Исмаилов, която е част от състава на Реформаторите. Миналата седмица стана ясно, че той става заместник на военния министър Николай Ненчев.

Вчера в интервю пред в. "Сега" Красимир Каракачанов също съобщи, че Фронтът обмисля такава въможност, като предупреди, че дават около 4 месеца толеранс на кабинета, за да започнат реформи.

По повод назначението на Исмаилов Симеонов обясни днес, че в събота е изпратил декларация до ВМРО. В нея НФСБ заявява, че обмисля да оттегли подкрепата си за кабинета заради това назначение.

Още по темата
Той обясни, че решението е на едната от партиите от коалициите – на НФСБ, на която Симеонов е председател. 

По думите му днес ще има обсъждане с колегите си от ВМРО, ще се вземе общо решение и ще бъде официално представено.

"Абсолютно възможно е ПФ да оттегли подкрепата си за кабинета", категорично заяви Симеонов на въпрос дали това може да се случи до седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Симеонов си е хапнал добре!Вече може да стои с гладните.
32
2
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Какво да работят "мързеливите" турци друго освен тежката селско стопанска работа, дето българите я избягват и искат да работят само на "стола", пък и поне да вършеха някаква работа на този стол Бг нямаше да е на това дередже. По това си личи кой е некадърника!
31
0
 
3
 
! Отговори
до българин 31 преди 9 години
нали сме в договор с нато, викаш?хайде *** сега и го обясни на гръцките и турски кипърци, които си гледат къщите през крив макарон и 10 км военна зона на оон по средата на острова. защото и се са съюзници в нато, *** нато се утрепа да помага за разрешение на конфликта, нали?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'...Доц. д-р Орхан Исмаилов, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към .. разузнавателните служби на БНА, става заместник-министър на отбраната.'Да ви го преведа ли на обикновен език? Реджеп Ердоган каза, че партия Свобода и Достойнство са неговите хора в България. Член на тази партия с пълен достъп до досиетата на военните разузнавачи и контра-разузнавачи става зам. министър на отбраната. Дали няма леекичък повод за притеснение?
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие от Патриотичен фронт нали бяхте против двете турски партии: ДПС и Народна партия свобода и достойнство, сега защо влязохте в коалиция с НПСД? Предатели и теркофили сте вие ПФ.
28
0
 
3
 
! Отговори
до 31 българин преди 9 години
къде видя етническо напрежение ти пък? министърът на културата се казва вежди рашидов, човек, който покани турски продуценти да снимат смесени турско-български филми у нас. човекът си милее за родината и наистина се старае да направи нещо за културата, създаде българския лувър. някой случайно да е бил против? съвсем друг е въпросът, когато чужд премиер идва и казва: дал и исмаилов ще бъдат представителите на турците в българия. сещай се ако нетаняху или путин направи същото, какъв ще е ефектът.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не, истината е, че ако се казваше сезгин, орхан, мурад или ибрям и беше от сдс или дсб или герб, никой нямаше наистина да го забележи. обаче дал и исмаилов са бивши членове на дпс, както и всичките им членове. РБ сами си избраха коалиционния партньор, вместо да приемат кадърни и можещи турци. и всъщност, като в дпс има типове като бисеров, пеевски и данчо ментата, това прави ли ги подходящи за министри или шефове на данс? етнически ли беше протестът срещу пеевски или беше срещу мафията дпс?
26
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
Ако наистина са патриоти - няма да се занимават и дреболии. Нали сме с договор с Нато?!къде е проблема?Няма по - страшно от това да се създава етническо напрежение! Длъжни сте да опазите гражданския мир!Те са част от коренното население на тази държава! Демократично е да имат и равни права!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПФ имаха сериозни търкания (меко казано) с партията на Касим Дал и Корман Исмалиов далеч, далеч преди тези избори! Още когато Реджеп Ердоган каза, че не ДПС, а това са 'неговите хора в *** в момента'. Тук категорично не става дума за етнос, а за нещо доста по-сериозно - освен Вежди Рашидов има и други с различен, вкл. и турски етнически произход и никой и дума не е обелил за това, нали?
24
0
 
6
 
! Отговори
скъпи читатели :) преди 9 години
става въпрос за 'народна партия свобода и достойнство', и факта, че техен кандидат е бил сложен за заместник-министър, а не за етническия му произход! не чух ПФ нещо да са казали на Вежди Рашидов или някой от другите (които вече си заеха позициите), защото са от друг етнос. И статията като че ли далеч не предава точната информация - думите на ПФ са: 'ние сме против тази партия'.
23
5
 
3
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Ако се казваше Огнян или Иван....със ,сигурност нямаше да го забелязват даже!!!! Но нали е Орхан, и веднага се почна!!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Грабители преди 9 години
Всъщност назначението на Депутатите трябва да се прави с конкурс и с тестове за интелигентност!!!Тогава нито Орхан щеше да е там, нито Валери, нито пък...... и да не изброявам...Разни странни хора са в Парламента...Не може разни Селяци, само защото са нагли, да получават заплата от Парламета.Пътят е - изпити и конкурси.. Гласуването е фалш и грабене на пари в големи количества!
21
3
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Нищо няма да отегли ТОЗ , защото знае , че на следващи избори няма да получи и това което са спечелили.Парите са Важни там
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРУГАРЯ БАЛЕВСКИ Е ПРИГОТВИЛ ПАМУЧЕЦ ДА ПОДКРЕПЯ ТА.АЦИТЕ НА ДРУГАРИТЕ СИ ГЪРБАВИ? САМО ПО ЛЕКИЧКО ГИ ПОДКРЕПЯЙ ДА НЕ СЕ СЧУПЯТ ЯЙЦАТА НА ДРУГАРИТЕ .ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ГОЛЕМ САКАТЛЪК.
19
2
 
2
 
! Отговори
factotum преди 9 години
ОСТАВКА!
18
2
 
1
 
! Отговори
брокер преди 9 години
Букмейкърите трябва да предложат залагания - "Кога ще падне правителството"
17
3
 
2
 
! Отговори
ДО МАЛОУМНИКА 10 преди 9 години
ДО 10-БОЛ НИ СТЕ: НЕ БОЛНИ СТЕ, А БОЛЕН СИ И ***, ПО- *** И ОТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде накъде квота за турци и всякаква ***? Необразовани, български не знаят, мързеливи, освен тютюн и далавери с него, друго не могат.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб се готвят да продават бдж за жълти стотинки и за ктб няма виновни за грабежа на века кво ме интересува койщее министър кат герберската шайка се готви за яко лапане и крадене
14
2
 
6
 
! Отговори
Баце до12-тия преди 9 години
До добра новинаСимеонов не е първият в този парламент ! Първи и единствен за сега който размаза словесно Борисов от трибуната бе В.Енчев за което бе порицан но изтрезняха в бързо . Сега ако се приеме новият изборен закон ще имаме първите що годе нормални избори . Аз лично чакам да разбера кой ще носи вината за разсипването на държавния резерв и военно времените запаси ? Всички военно полеви болници у нас се изнесоха в Турция още 1999 г при голямото земетресение