Борисов да се обади, имаме телефони! После ще решим!

Патриотите искат премиерът лично да им каже решението си за Исмаилов
Обновена: 26 ное 2014 10:01 | 26 ное 2014 10:01,
71
Борисов да се обади, имаме телефони! После ще решим!
Валери Симеонов Снимка: БТА

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че в коалицията чакат премиера Бойко Борисов лично да им каже решението си ще оттегли ли Орхан Исмаилов. Вчера лидерът на ГЕРБ им отговори чрез в. „Преса“, че няма да освободи зам.-министъра на отбраната.

„Не е нужно да имаме среща, той може да се обади, имаме телефони, може да прати отговор чрез вицепремиера“, каза Симеонов в парламента.

Още по темата
Той обясни и че не приемат отговор през пресата.

„Ние не сме поставили исканията си чрез пресата, отидохме в неговия кабинет и разговаряхме“, обясни лидерът на НФСБ.

Симеонов съобщи и че едва след като се получи отговорът на Борисов, може да се чака решение дали Патриотите ще оттеглят подкрепата си за кабинета. Преди това обаче трябва да заседава консултативен съвет между 14-те партии в коалицията, политически съвет на НФСБ, ръководството на ВМРО, както и ръководството на ПФ.

Симеонов съобщи, че днес предстои и среща между Патриотите и военния министър. В петък те разговаряли и с партньорите от Реформаторския блок. „Изложихме нашите аргументи, че в никакъв случай позицията ни не бива да се приема като атака срещу човек с друг етнос“, каза лидерът на НФСБ. Той отново обясни, че протестират срещу това, че Исмаилов е политическо назначение и е свързан тясно с ДПС.

„Не сме против неговия етнос. Иначе щяхме да искаме оставката и на Вежди Рашидов. Извинявайте, съседите на баба ми са турци, двете деца израснаха вкъщи. И се казват Джамал и Атидже“, обясни още Валери Симеонов.

Според него все още имало няколко възможни изхода от скандала. Сред тях били Исмаилов сам да се оттегли, да бъде оттеглен от Реформаторите или да бъде освободен от премиера или военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
12. Хапчетата ги дай на твоите хора.Аз съм далеч от БГ.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов отстъпва за зам. министрите, вероятно срещу обещания за подкрепа от ДПС, но този път грешката ще е много голяма. Затова ли гласувахме, питат се и най-горещите привърженици на ГЕРБ
23
7
 
4
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Сега кажи, че си против партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, никой не ти вярва. В момента с тях управляваш и в същото време ги плюеш, за да имитираш някакъв патриотизъм и национализъм.
22
10
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Агентите на КГБ нямат право да дават наставление на армия която е част от НАТО !Агентите на КГБ трябва да са в затвора че са доносничили в полза на вражеска Русия.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да им прати смс.винету винаги си е бил мишка.ту си маха гащите ту си ги слага.не може да му се вярва.толкова нерешителен министър-председател в нашата история няма.коалиция после пристига дол-няма коалиция.литна си дол има коалиция.не трябваше да позволяваме правителство боко2 на никаква цена.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И оти ги ручихме жабетата? ДПС уж е "вън от политиката", а всъщност отново ще командва парада! В буквалния смисъл!
19
2
 
1
 
! Отговори
antoaneta.ardashes преди 9 години
Ще му изсмучете ли информацията от мозъка?
18
9
 
20
 
! Отговори
Соц преди 9 години
*** патриотите нЕма що. Единственият свестен човек там е Велизар Енчев !! Айде разваляйте бардака и да ходим на избори и българския народ да внимава какво избира, да не ми натресат пак Бойко !?!?
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗа да направиш компромис трябва да си имал принципи. Колкото до правителството - не се крепи на тази или онази партийна тоалетна хартия. Има си началници в Брюксел, Вашингтон, Анкара - те решават. А съдбата на употребените салфетки е винаги една и съща.
16
6
 
7
 
! Отговори
GFR преди 9 години
БОРИСОФ ИСКАМ ТЕ ПИЯН ОТ ШТАСТИЕ ЗА КОЛЕДА !
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само се перчите, но ще клекнете, само и само да сте във властта!
14
2
 
1
 
! Отговори
marsian преди 9 години
До GFRЕ па оти да бегам ...
13
10
 
17
 
! Отговори
nnnn преди 9 години
Жалко, че Валери Симеонов попари надеждите на толкова много хора, поредният спукан балон, Бавно ,но сигурно се самоубива този патриотичен фронт!Само Велизар Енчев отстоява себе си!
12
10
 
15
 
! Отговори
Ц.Чачева преди 9 години
ПФ е първата парламентарна група която ще се разпадне. Бат Бойко има опит в тези работи.
11
2
 
4
 
! Отговори
GFR преди 9 години
До marsianБЕГИ НА МАРС УДИ БРЕИНИ !
10
7
 
5
 
! Отговори
marsian преди 9 години
До Tea_marian***yahooЗначи ,освен Орхан и Борисов е предавал секретна информация.България,страната на конспирациите.Хахахаха.Хапчетатаааа.
9
5
 
7
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ПОЖАРНАТА И ФРОНТА СА ВАШТО КАЦО ДУРО !КАПИШ ?
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми щом ще има 10 зам министри мюсулмани значи коалицията не е четворна, а петорна
7
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може едно назначение, и то на зам. министър да клати правителството. По добре Симеонов да направи компромис, и друг път тези проблеми да не се решават на ниво медии.
6
4
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Болен ли си?!