Проблем с полета на Борисов, самолетът кръжа над София

Премиерът ще лети по-късно за Брюксел с друг самолет*
Обновена: 12 фев 2015 08:28 | 11 фев 2015 20:26,
475
Проблем с полета на Борисов, самолетът кръжа над София
Снимка: архив, Булфото

Правителственият самолет, който трябваше да откара премиера Бойко Борисов в Брюксел за срещата на евролидерите, имаше проблем с колесника и кръжа над София над час, потвърдиха от правителствената пресслужба.

Самолетът на Борисов вече е кацнал благополучно на Летище София.

Още по темата
"След няколко неуспешни захождания, всичко е наред", съобщи пред bTV шефката на пресцентъра Севделина Арнаудова и благодари за професионализма на пилотите. По думите й всички на борда са запазили хладнокръвие.

Арнаудова каза още, че „Фалкон“-ът е технически неизправен и премиерът ще излети малко по-късно с „Еърбъс“-а.

При излитането на самолета единият колесник не се е прибрал. Той обаче не можа да кацне веднага, защото е бил пълен с гориво. За да кацне безопасно машината, е било необходимо да се изразходи известно количество от горивото.

В правителствения самолет освен премиера Борисов са били и шефката на кабинета Анджелина Тотева, както и охраната му.

"24 часа". съобщава, че по време на инцидента премиерът Борисов ободрявал останалите, като им разказвал смешки и поддържал духа им. Вероятно премиерът и придружаващите го ще отлетят след няколко часа.

Утре в Брюксел държавните и прaвителствени ръководители на държавите-членки на ЕС ще обсъдят темите за борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

Очаква се приемането на изявление, насочено към защита на основните общоевропейски ценности и противодействие на тероризма с три основни акцента – сигурност на гражданите, превенция срещу радикализацията и сътрудничество с международните партньори.

Предвижда се в рамките на заседанието да се проведе дискусия за Икономическия и паричен съюз, с фокус върху причините за неговото създаване и развитие, анализ на причините и последиците от икономическата и финансова криза, както и изграждането на визия за следващите десет години.

*Информацията е обновена към 21.03 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, де този късмет дето го имаха поляците.....
232
5
 
4
 
! Отговори
Честито преди 9 години
Днес.бг, защо не пишете за Осришо бе??Няма ли нещо "превъзходен", "разби", "срази" и т.н.?ХА-ХА-ХАКакто казах, вече сме на статус Първикръг Неминалов.
231
3
 
31
 
! Отговори
Жана преди 9 години
Ей немаме си късмет и тва си е!
230
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На гол ***- строшен самолет"--нова българска поговорка.Баси излагацията!
229
1
 
11
 
! Отговори
кикикики преди 9 години
отразяването на новината не е пропорциоално на одобрението към мутрата - 15% от имащите право на глас за него пък само с него ни занимавате
228
2
 
3
 
! Отговори
димо преди 9 години
Наскоро стана ясно ,че и срещу Желю Желев е имало опит за покушение. Кой има възможност да ги прави тези работи? Кой има интерес самолета в който пътува Б.Борисов да катастрофира?
227
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко като го знаем колко е смел, дано му е стигнала тоалетната хартия ))))))))))))
226
8
 
4
 
! Отговори
putin преди 9 години
До АнонименЗАЩО СИ АНОНИМЕН , " ДРУГАРЮ" ? Така ерудиран , знаещ , можещ !!! ДАЛИ НЕ СИ РУМЕН ПЕТКОВ или просто си излязъл от *** му ?! Или просто така са те учили ? НАМАЛИ ТЕМПОТО, СТИГА СИ СЕ ПЕНИЛ. ОТДАВНА НИКОЙ НЯМА НУЖДА ОТ ТВОИТЕ ФЕЛДФЕБЕЛСКИ УМОРАЗСЪЖДЕНИЯ. СМЪРДИ..
225
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво толкова голямо значение има как е кацнал някакъв си самолет? Само защото бб е бил в него ли? Ами уведомете там роднините му, нас не ни интересува!
224
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Aнонимен 337Герберaст резaн тук се пише нa кирилицa, a Сидеров винaги ще е зaд Борисов, шибaйки го в дебелия пърделник
223
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали Боко за миг е усетил, че е смъртен? И дали сега вече се има за безсмъртен. Докъде може да стигне пазач на селско диктаторче, подкрепян неистово от хора с дървени глави.
222
1
 
24
 
! Отговори
xzz преди 9 години
Този път кръжене, следващия падане като ютия.
221
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету го е страх само от уликите,с които разполага ДПС за него.Иначе е смел,особено като тегли заеми.
220
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе никой не поставя въпроса защо нашите управници на бедна България трябва да ползват правителствени Боинги и Фалкони, след като премиери и крале на далеч по-богати от нас страни си летят с редовните линии?! В техните страни някои от министрите ходят на работа с колело, а тук им сменяме випавтопарка през две години!! Докога?
219
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жив е бащицата, само малко кръвно, ама в правителствена ще го оправятДа му мислят обикновените българи, които всеки ден ходят на работа с два пъти по високо кръвно и нямат пари за лекарства
218
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са по същество хора, на които винаги са им диктували всичко от Запад и които никога не са поставяли интереса на България пред интереса на Запада. Голяма част от тях са на хранилка на ЦРУ и не крият това. А днешният ни премиер дори парадира с този факт - когато преди няколко години се върна от посещение в САЩ, гордо обяви - "Аз съм човекът на ЦРУ в България". Парадоксално, но резултатът не беше бой с камъни и пръти. Този човек беше официално избран цели два пъти за министър-председател и днес държавата ни съвсем официално се управлява от ЦРУ.
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много шум за нищо
216
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
G-n Premier Bog da vi pazi, a Volen ibrika zad vas, kato kuche da lasi!
215
4
 
11
 
! Отговори
химио преди 9 години
Кaто не се е прибрaл единия колесник, aко товa е пречкa зa полет, зaщо се кръжaли, вместо дa пуснaт другия и веднaгa дa кaцнaт?Тупaли сa бело яко нaведнъж и Бaце тебеширa се върнaл зa още
214
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега като се започне една чалга заради присъствието на високия гост на борда, мама миа! Жив да го оплачеш.