Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Държавата ни губи благодарение на подобни измамници !!! ,, Който краде отива в затвора" !!! МОШЕННИЦИ ТАКИВА !!!
394
0
 
1
 
! Отговори
до баба Янука преди 9 години
Бабе, аз го написах коментара за това, че децата на България ще плащат тези дългове и съм с икономическо образование. Изненадан съм, че човек с твоята ''компетенция ''подлагаш тази истина под съмнение. Тук не се коментира как се разпределят световните сили и към кого да се ориентираме, а нужни ли са 16 МИЛИАРДА нов дълг при 10% лихва както разбрахме и за какво. За да продължава политическото превъзходство на определени хора. Кой според теб ще го плаща, ако не българчетата?
393
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дадохме коледни,а сега и великденски !На кой бе чоджум,на кой ги даде ,на пенсионери ли по 1 лев увеличение,на майки те с деца ли,на ученици и студенти ли .или си ги раздадохте на вас в парламента,че и заплатите си вдигнахте с хиляди,че и колите си сменихте за хиляди,че за цветя,вода и кафета в парламента харчите за хиляди,сега и за великденско увеличение говориш пак с хиляди за вас естествено.вие сте изедници и Българоубийци това сте вие политиците.
392
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Катастрофата есе случи много отдавна
391
0
 
14
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Верно, ли!?Ще ,фалира!?Ама ,извинете ,вие ,къде я видяхте ,тази държава!?
390
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аууу, ами сега ако 200-килограмовият *** се разстрои и пак вдигне кръвното, какво ще правим. Вай, вай, вай ...в
389
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ПРИ ФАЛИТ НА ДЬРЖАВАТА СЕ НАЗНАЧАВА НАРОДЕН СЬД --ОБВИНЯЕМИТЕ ЩЕ СА ВСИЧКИ УПРАЛЯВАЛИ БЬЛГАРИЯ ОТ 1989 ДО СЕГА---А ТЕ СА ЕДНИ И СЬЩИ ---РАБОТА ЗА ПРОКУРОРА НА РЕПУБЛИКА БЬЛГАРИЯ АМА ТООЙЙ---Е НАЗНАЧЕН----ТАКА ЧЕ НЕМА ДА ИМА ФАЛИТ---КРАЖБИТЕ ПРОДЬЛЖАВАТ---НАРОДА СПИ
388
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бан ЯнукаТеб като те чета с най- малко две нулеви образования по икономика и финанси.Как ще коментираш изявлението на проф. Христина Вучева. Или още ни ви са спуснали опорните точки.
387
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Поп преди 9 години
Не мога да коментирам и давам съвети по въпроси с икономиката, но едно е абсолютно сигурно а то е , че от 70 години няма нищо ново в така наречената "Република",освен от все по-големи алчни, неграмотни бездарници начело на "Народа".Явно наистина има значение как , кой и закаво ни "освобождава".
386
0
 
11
 
! Отговори
seira преди 9 години
"ДРУГАРЯТ" БОРИСОВ ПО ПОВОД НА НОВИЯ ЗАЕМ:Я, ЧЕ ГО ВЗЕМЕМ, ВИЕ ЧЕ ГО ВРЪЩАТЕ!!!
385
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2016 г. предстоят плащания на емисии, които са емитирани през предходните години, но тяхната сума не възлиза на повече от 200 милиона лева, т.е. задълженията са много малко.През 2017 г. има една голяма сума. Тя идва от един заем, който беше взет по времето, когато Симеон Дянков беше финансов министър /2009 - февруари 2013 г./. Става дума за 950 милиона евро или грубо казано около 2 милиарда лева. Имаме 4,6 милиарда падеж през 2015 г., 200 милиона - през 2016 г., 2 милиарда лева 2017 г. Това са падежите, които дължим през този 3-годишен период. Всичко останало са краткосрочни емисии, кои
384
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проф. Христина Вучева: България има задължение да плати дълга, който беше взет в края на декември 2014 г. Този кредит е краткосрочен и беше взет, за да се отпусне заем на Фонда за гарантиране на влоговете. Този заем е с кратък период и трябва да се плати през 2015 г. Той е най-голям, в левове сумата е 3 милиарда.Освен него имаме още два краткосрочни заема, взети също от това правителство през декември 2014 г. Техните падежи също са през 2015 г. Те са изтеглени на вътрешния пазар, но са деноминирани в евро. Всеки от тях е за по 400 милиона евро или общо 800 милиона евро /т.е. около 1,6 милиарда
383
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се смееш ли, да плачеш ли... Големия политик, бащата на българите, мистър по-по-най, великия бивш кмет, повелителя на българите - Бойко фалира държавата! Е нали беше много успешно управлението?? :))) Сега пък фалит... Дано най-накрая кратуните, които гласуваха за пожарникаря се усетят колко са кухи! Дано!
382
10
 
6
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
А Мая реве, защото е на хранилка от Москва, то е ясно. Натовско ще е оръжието и влиянието примирете се. Аз лично не ги харесвм янките но пред болшевишката *** определено са по - малкото зло.
381
9
 
4
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
Хора без икономическо образование не е добре да коментират темата със заема. Излезе кюстендилката да ви каже колко страшно щяло да стане, как правнуците ви щели да плащат и подобни популистки приказки. Разберете най-накрая: България одавна не е независима държава а и скоро (или никога) няма да бъде. Сега въпросът е в чия сянка да застанем - на янките, на болшевиките или на германските евреи. Светът става дву и триполюсен време е всеки да направи своя избор. Такава е темата със заема...
380
2
 
10
 
! Отговори
драго преди 9 години
Тиквата е некадърен управник това се знае от знаещите отдавна.Сега той си го призна и за незнаещите българи.Но признавам той е велик манипулатор и сигурен съм че ще купи който е необходимо в парламента за да дръпне тези парички да делнат комисионните милиончета и да им остане и по някое милиардче на година за харчлък,че вижте как са се наредили все изборни години.Оставка до изборите за президент няма да подаде ако ще и на к-р да го въртят.В момента в който кратуната не е в политиката БГ тръгва!
379
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега вече е ясно та ясно, защо беше цялата работа с пенсионните фондове и защо занимаваха народа с червей, да си мине тихичко гласуването на 16 МИЛИАРДА нов дълг. Кой ще го връща? Да създаваме повече деца да плащат дълговете ВИ?
378
0
 
12
 
! Отговори
иван преди 9 години
Не разбирам тиквата защо само за 3 години напред взема кредити.Щом комисионните им за 16 млрд. са 160 млн. ако главната тиква на републиката и малките тиквички крадливи герберчета около него вземат авансово заемите за примерно 30 години напред пак ще ги докарат до милиард-милиард и половина евра примерно пустите комисионни.И имам въпрос към всички българи?Добре де тези заеми само ще ги рефинансираме още 20 години ли?Да изберем това правителство което може да връща главници без нови заеми.ОСТАВКА
377
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Бойко НАТО ще фалира ако не вземеш дълг който ти заповядват от задокияна...
376
2
 
12
 
! Отговори
иво преди 9 години
*** крадлива банкянска кратуна?