БСП пак в атака срещу новия дълг, вика Борисов в НС

Социалистите свикват и протест срещу тегленето на новия заем
Обновена: 18 фев 2015 10:03 | 18 фев 2015 09:45,
29
БСП пак в атака срещу новия дълг, вика Борисов в НС
Снимка: архив, Reuters

БСП направи пореден опит да осуети тегленето на новия дълг от 16 млрд. лв. Депутатите от левицата поискаха точката за ратифициране на договора да бъде оттеглена от дневния ред на Народното събрание.

Още по темата
„Резултатът от гласуването във външната комисия на новия дълг миналата седмица беше подменен“, обвини депутатът от БСП Валери Жаблянов. Той припомни, че гласовете са били девет на девет и проектът за ратификация е бил отхвърлен. Затова той няма как да попадне в дневния ред. Колегата му Филип Попов обвини ГЕРБ, че са фалшифицирали резултатите от заседанието.

Шефката на външната комисия Джема Грозданова обаче репликира и обяви, че докладът е бил приет. „Питайте Патриотите, г-н Ангелов ме подведе, че г-н Богданов е бил на заседанието“, обясни тя. Именно заради това един от гласовете против беше отменен след заседанието и проектът беше приет.

Мая Манолова поиска отпадането от седмичната програма на ратифицирането на договора за дилърство и агентство, защото това не са международни договори, подлежащи на ратификация от парламента. „Ако в двата договора беше посочено ясно какви комисиони ще плати българската държава, може би можеше да бъде гласувано това проекторешение в парламента“, обясни още депутатката.

Тя обвини финансовия министър Владислав Горанов, че с тези договори иска да избяга от политическа и наказателна отговорност за загробването на държавата. „Това, че Горанов нарушава законите, не значи, че парламентът трябва да му даде индулгенция“, каза още Манолова.

Междувременно БСП издейства председателският съвет на парламента да покани премиера Бойко Борисов на дебатите по дълга. Социалистите свикват и протестен митинг срещу тегленото на новия заем пред парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е просто- влезте в minfin.bg/bg/statistics/1 и вижте данните за дълга; 2млр. лв главница за погасяване до 1г. и още 3.6млр.лв. до 5г., тези кредити са финансирани с лихви м/у 6 - 8% лихва а сега ще се рефинансират под 3% лихва. Я кажете дали е добре или не?1?Няма начин да не се тегли нов заем, защото трябва да се погасят стари задължения... Да заявяват се 16млр.лв. по условията и се теглят колкото е неоходимо от тази сума, никой не е казал. че че се усвоява цялата сума 16млр
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бсп умряЯвно си много *** бе Сайче. Тук става въпрос за пари а не за ГЕРБ,БСП,ДПС т.н.. Някой ще с облажат яката, а някой *** ще плащат не само те но и поколенията му.Това в момента е точно тръгване по стъпките на Гърция.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди години когато " юпитата" на Симеончо предоговориха дълга от долари в евро ,маса икономисти говориха че това е в ущърб на България.Е кой ги чу ,нали юпитата идваха от Европата. Е натовариха България с допълнителен дълг от 1,5 милиарда евро но какво от това някой осъден или наказан имаше ли ? Някой хора си взеха комисионите и си свиркат ,а ние плащаме.Така че сега с този кредит е същото. Някой хора ще си обогатят но не само ние но и нашите внуци е правнуци ще плащат.
21
6
 
5
 
! Отговори
бсп умря преди 9 години
ЩОМ БСП КАЗВА НЕ, ЗНАЧИ Е ПРАВИЛНО.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като отидете пред НС да не забравите да приберете и де що видите по улиците,иначе ще бъдете по-малко от пръстите на ръцете.Не, че ще бъдете много повече де.Това не е като драскат тук с по десет различни профила.
19
5
 
13
 
! Отговори
Kromuel преди 9 години
Ако вземат този дълг и няма никакви последствия, направо да закриват държавата:(
18
2
 
16
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
проблем няма в тегленето на заем, ако е обмислен прецизно и се използва разумно по предназначение. Проблема е, че заема ще отиде не по предназначение, по разни политически машинации, неясни програми, далавери и присвоявания .... това е проблема. А цената, цената е още дълги години нищета, безработица, ..... пропадане още по-дълбоко в бездната.
17
3
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
А ГЕРБ какво направи? Все някой друг ви е оцапал гащите, все някой друг ер виновен за собствената ви алчност и некадърност.
16
20
 
15
 
! Отговори
ДЕТСКИ до 3-то преди 9 години
БСП ЛИЦЕМЕРНО Е СРЕЩУ НОВИЯ ДЪЛГ, НО ЛУКАВО СИ МЪЛЧИ ЗА ПРИЧИНИТЕ > ТЕ СА МНОГО НО-НАЙ-ЗНАЧИМАТА Е " СОЦИАЛНАТА ИЗДРЪЖКА И ИЗХРАНВАНЕ НА 2,5 МИЛИОНА ***,КОИТО НЕ РАБОТЯТ, НЕ ПЛАЩАТ НИЩО И НЕПРЕКЪСНАТО РАЖДАТ ДЕЦА "
15
3
 
23
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Не бе, не сте разбрали. Тези 16 милиарда са помощта, която Джон Кери обеща за България... под формата на дългове :-)
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво викаше Баце 2014г.? Че един милиард заем, ще ни вкара в гръцкия сценарий. А тия 16 милиарда в чий сценарий ще ни вкарат? Май в Сомалийския.....
13
1
 
18
 
! Отговори
Ушев Цецо преди 9 години
Матриала на мълчи! Заем трябва се тегли да мога да си санирам безплатно, със заем изтеглен за ваша сметка 7-те апартамента.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заема е и за да се плаща на *** като бой Кольо да лъжат по форумите.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 милиарда да теглят... Така се прави в 21 век...
10
9
 
28
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
То ако гласувахте с акъл, нямаше да изберете крадливата мутра Баце.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Кол/о И децата разбраха за какво е този заем.Не е за техните бащи и майки.И ти го знаеш, но тъй ти е изгодно да си баеш
8
10
 
32
 
! Отговори
Българче преди 9 години
Всички на протеста пред НС от 11:00 часа - да изметем терористите и българоубийците, които искат да ни загробят с нов 16 милиарден заем, който ще откраднат!
7
5
 
31
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Какво ще правим с този велик министърпедседател Бойко,акъла не ми го побира!Ще цъфваме ли,ще вързваме ли,не знам!
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма БСП, няма ГЕРБ. Има един овчедуш, *** народ, който не разбира света. Готов да гласува за тоя или оня, без да си напрегне мозъка за да прозре нещата. Ако някой му обещае малко аванта, тича на жълтите павета. А след това, "кой ми с.а в гащите"
5
35
 
7
 
! Отговори
бай кольо преди 9 години
Еййй тез комунисти мръсни не разбраха ли защо се тегли този заям,ми да се погасят техните задължения,и квото остане да дръпне малко държавата напред,светът е целия обкръжен от заеми,така се работи и живее,няма страна в света без заем,няма,а то нашето е нищо,теглиш,плащаш,теглиш,плащаш и така докато свят светува