Премиерски благодарности за днешния вот от Facebook

Борисов видя акт на стабилност, а не подкрепа за ГЕРБ
Обновена: 25 фев 2015 21:32 | 25 фев 2015 18:40, Александър Попов
292
Премиерски благодарности за днешния вот от Facebook
Снимка: Булфото, архив

След като днес не присъства в Народното събрание по време на гласуването на договора на правителството за дилърство с четири банки за взимането на заем в размер на 8 милиарда евро до 2017 година, Бойко Борисов изрази своята благодарност в социалната мрежа Facebook.

"Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг. В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита.

Още по темата

След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно", написа Борисов.

По рано днес парламентът прие окончателно ратификацията. На второ четене тя беше подкрепена от 159 депутати от ГЕРБ, РБ, ДПС и АБВ, „против“ гласуваха 48 от БСП и „Атака“, а 11 от ПФ „се въздържаха“.

Основният мотив на правителство да иска нов дълг е нуждата от погасяването на стари задължения.

БСП пък призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху приетата от парламента ратификация.

"Имате основание да наложете вето върху този срамен и позорен заем. Направете го, защото в него няма икономически растеж и яснота. Ако не го направите, ще се обърнем към КС“, предупреди Мая Манолова.

"Първо ще се опитаме да ангажираме президента да спазва конституцията и да наложи вето, а след това ще стигнем и до КС, разбира се, при условие че има народни представители, които се противопоставят на това противоконституционно приемане на закона за ратификация", каза пък лидерът на БСП Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
3
 
! Отговори
Да ви тъпчат преди 9 години
в територията България мутрата и шайката му го разбирам, ама във фейсбук, който си е отделна държава, да го търпите, това не го разбирам.
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твърдо съм решил само заради това *** ще се махна!!!
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано ви приседнат! И да ги плаща, който ги взима!
163
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахах, голям демагоге ей, признавам му го! Ми много ясно, че не поема "и лев нов дълг" нали гласуват заем в размер на 8 милиарда евро!
162
4
 
6
 
! Отговори
До 238 преди 9 години
Буда добре се оправя с краденето от всичко, особено на магистралите. Там няма контрол и поръчките са на свои фирми. А за контрабандата в която му помага Цецо Ушето също е ненадминат. В купуването на корпоративния вот също както се видя и вчера и на депутати. Нищо у нас не става без пари. За протестите срещу Орешарски плати 80 милиона и честни протести повече няма да има. Така остава на власт но за сметка на нормалния ни живот от който ни лишава обричайки ни на бедност и безизходица.
161
7
 
4
 
! Отговори
До Жоро преди 9 години
Харесваш ли Буда или не си е твой избор. Но което е обективно за "строителството" на лицето са многото приказки и внушения, че ТОЙ строи. За твое съжаление Станишев построил 114 км повече от него. Само че лицето НС всеки 10 км режеше ленти. А за евр.програми, спряха ги за безумната корупция на ГЕРБ но поради мудните процедури стана при Ореха. За съжаление това което любимеца ти ограби от народа е ненадминато, 4 милиарда. Сега започна второ действие на грабежа. С какво ти подобри живота лицето?
160
3
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
stavate smeshni sas zlobata si!!! ne razbrahte li che tova ne e nov zaem, a pokrivane na star zaem ,vzet ot "oresharski",koito ne e 1 000 000 000lv,kakto se opitvate da vtalpite na naivnite horica.bsp i ataka ne misliat za naroda,a samo kak da saboriat vlastta i te da ia zagrabiat.tozi dalg na Oresharski beshe tochno za tova
159
3
 
6
 
! Отговори
иван преди 9 години
До Жороправ си жоре, я както знаеш няма бивши комунисти. отидоха в герб всички!
158
11
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Първо прочете добре за какво е този дълг и после коментирайте!На комунисти не вярвам никога!Не вярвам на никого, но се надявам на Борисов, само той построи много неща за последните 25 години - кой друг строи?
157
10
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Като дойде на власт Бойко - плащат ни евросредства по програми, а като падне от власт и Европа врътва кранчето - това се случи два пъти, не ви ли говори нещо?Това е доверие, което е заслужил пред хора, извън жалката ни държавичка.Като дойдат комунисти и депесари и финансирането спира веднага ...
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързо, много бързо трябва да се махаме от това подобие на държава!!!!
155
0
 
4
 
! Отговори
до 235 преди 9 години
До АнонименДаже и да е вярно това което казваш, пак се оправя по-добре от твоите интелигентни учени полиглоти! ФАКТ! Срам и позор за тях!
154
4
 
7
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.Управляващата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен по вина на държавата от 2 години и вчера ми отказаха социална парична помощт като безработен.Освен да ям през зимата сняг а през лятото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО тази корумпирана мафиотска милионерска ***-ОСТАВКА ОСТАВ
153
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиква ,как спа след заробването на матряла си.
152
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина ме е срам, че съм българин!!! Покажете ми държава на която премиера да е бил агент на службите, член на комунистическа партия, бандит от групировка, ограбил народа си с милиарди, обрал 2 банки, обградил се с кохорти неграмотници и пазванти, станал верен слуга на Америка и с всяко действие загробващ народа си! Да не говорим за неграмотността и незнанието на поне един чужд език.
151
1
 
13
 
! Отговори
до 180 преди 9 години
Ей, болен мозък, ние не сме Гърция. И никога няма да бъдем. През последните години сме се доказали, че се нагъзваме на всеки, който го поиска от нас, затова и няма кой да се погрижи за нас. Един вид к*вата на Европа. Всеки минава, свършва си работата и си заминава. Пък ние да се спасяваме.
150
11
 
4
 
! Отговори
Светльо преди 9 години
Айде да ви светна! БСП-ари, атакисти, и тем подобни путинисти, радвайте се че приеха заема! Иначе оставка, нови избори, и вашите мили партийки, барабар с азбуката и цензорите щяхте да изпаднете от парламента! Сега се радвайте, че още сте в играта!
149
1
 
1
 
! Отговори
до 219 преди 9 години
До АнонименХа ха, сериозно ли бе? Ще има ли кой да ти държи подпалката? Смешници!
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма, наистина няма толкова *** народ като нашия!!! От тук ще плащате и ще виете защото тока ще ви го вдигнат още, парното също! Вчера го казаха! БУДА и свитата му ще забогатеят още и вие бездушни души ще си останете не само най-простите но и най-бедните. Ще се гърчите в бедността и отчаянието в допълнение с *** и разрухата. Ще ходите без зъби с оръфани дрехи и с угаснал поглед загубили напълно достойнството си.
147
5
 
6
 
! Отговори
До БСП преди 9 години
Не ви ли е срам един много *** маймун да ви направи на ***? Нали сте образовани и учени, нали управлявате 3 пъти и какво направихте? Оставихте един нагъл *** да ви направи на нищо! Имахте уникалния шанс да покажете на хората, че работите за тях. Къде е образования Станишев който носи основна вина *** от ГЕРБ да ви направят за смях. Така България твърдо се запъти към нищото, към емиграция, бедност и изчезване. Жалко, много жалко за българите докато Борисов направи народа си на майм