Местан видя вътрешен проблем на кабинета в оставката на Вучков

Лидерът на ДПС отказа да каже дали Лазаров трябва да остане главен секретар на МВР
Обновена: 4 мар 2015 13:26 | 4 мар 2015 12:25, Камелия Цветанова
29
Местан видя вътрешен проблем на кабинета в оставката на Вучков
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

За лидера на ДПС Лютви Местан оставката на МВР шефа Веселин Вучков е вътрешен проблем на кабинета.

Още по темата
„Право на министъра е да си подаде оставката и е право на премиера да я приеме или да не я приеме“, заяви той.

Местан отказа да коментира дали Лазаров трябва да запази поста си, както и да каже според него дали оставката на Вучков е сигнал за нестабилност на правителството с аргумента, че не знае мотивите на силовия министър.

„По тези теми трябва да се се говори отговорно, а отговорното говорене е информираното говорене“, лаконично каза той.

Съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов отказаха коментар по темета, защото не са запознати с мотивите на Вучков.

Каракачанов само допусна, че вероятно причината са промените в Закона за МВР, според които главният секретар ще се назначава от президента по предложение на МС, и искането на Вучков за смяна на Лазаров.

„Тази оставка може и да не се състои“, коментира народният представител от ПГ „Български демократичен център“ Росен Петров. „Това е работа на изпълнителната власт, която трябва да вземе решение. Именно за това променихме Закона за МВР – премиерът да предлага, президентът да назначава“, заяви Петров.

Според него всичко трябва да приключи бързо и благополучн,  за да не търпят службите повече трусове.

„Не мога да дам оценка за работата на главния секретар, но виждаме, че идват разнопосочни  сигнали, визирам случая в Лясковец, по който имаше проверка, която установи невиновност на главния секретар. От друга страна, познавам  вътрешния министър в оставка, който е преподавател в школата в Симеоново, която съм завършил. Всички са специалисти, познавам ги много добре, мисля, че може да се намери някакъв изход, който да не е в ущърб на цялата система за сигурност“, допълни Росен Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
До гербадбия преди 9 години
Преди да започнеш да мислиш за кого да гласуваш, помисли си колко пъти си видял Местан (или представител на ДПС) при честванията на 3-ти Март и освобождението на България от турско робство!!!
16
4
 
3
 
! Отговори
гербаджия преди 9 години
Местан и ДПС , определено ми харесват!Много се колебая за кого да гласувам на следващите избори.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тия глупости бе хора ,оставката разклащала правителството.То ако е така какво остава с целите и задачите.Абсолютна глупост,това са много сериозни неща и подобни неща не само не бива да се коментират ами и да не се и мислат.Иначе всичко изглежда несериозно и като детска игра.Държава означава много ,а България още повече ,така че по сериозно с управлението на държавата.
14
1
 
1
 
! Отговори
малина преди 9 години
А пък Местан черногледия все му се привижда нестабилност,защото иска да е така че да може да се намести отнова там от където народа го игнорира.Само ,че аз неискам да го виждам повече на ,,почетното"далавераджииско място .Да си мълчи ако иска все пак уважение и признателност ако е заслужил разбира се.
13
0
 
0
 
! Отговори
Саща преди 9 години
Абсолютна грешка на Борисов,когато някой иска да промени нещо в тази държава трябва да има подкрепа ,а не да бързат с уволнения това си е *** работа ,да се назначават на път и посред път все нови и нови лица и после с лека ръка да се освобождават ,това не е сериозно поведение, а поведение на неуравновесен човек като Борисов който постоянно се колебае,иначе уважавам усилията които прави за държавата и качествата му но нека да преспи и тогава да реши.Да не бърза с исказвания и крайни решени
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак изплува този ханзир. Пак търси нещо в копанята.
11
2
 
6
 
! Отговори
Бай Цало преди 9 години
Той Местан да не види дебели я край на тоягата.
10
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 9 години
Хайде сега всички от ЮРУШ да защитават словестните еквилибристики на везир Местан! Спонсорът от предишното НС на ЮРУШ се изказа и е редно "патриотите" да плюят по кабинета!Да живее България!
9
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
СЛЕД ВИЗИТАТА НА ШЕРИФА НА ФБР--ОСТАВКА НА ВУЧКОВ--ТОВА Е И ЖЕЛАНИЕТО НА РБ СЛЕДВАТ ОЩЕ ОСТАВКИТЕ НА ЛАЗАРОВ НА ХОРА ОТ КТБ , НА МФ И БНБ--ДПС СЬЩО ИСКА
8
5
 
10
 
! Отговори
ДПС без П ДС преди 9 години
По тези теми трябва да се се говори отговорно, а отговорното говорене е информираното говорене, лаконично каза той.Айде стига с тая словесна еквилибристика и празни думи. Ако не знаеш какво да кажеш агент Павел , по-добре не казвай нищо!
7
7
 
21
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Предлагам, Октай Енимехмедов за шеф на НСО !
6
6
 
25
 
! Отговори
vas преди 9 години
Гн Местан, тук няма пари, така, че замълчи!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оставката на Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков силно разклащане на правителството.
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя гном що не се скрие
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕЗ 1991: ТАМ, КЪДЕТО Е СТЪПИЛ БОТУШЪТ НА АЛЬОША, ДРУГО, ОСВЕН РОБСТВО, ХОРАТА НЕ СА УЗНАВАЛИ в. Демокрация,4 март 1991
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Местане иначе ще те сменим с Хафъзов.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами сега какво ще кажат на Господаря, който дойде за да им даде новите заповеди ?