Радан Кънев още се надява Вучков да размисли

"Ако обаче министърът се смени, трябва да се засили реформаторското в кабинета"
Обновена: 4 мар 2015 16:35 | 4 мар 2015 16:16, Камелия Цветанова
47
Радан Кънев още се надява Вучков да размисли
Радан Кънев и Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Въпреки че вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че не е склонен да размисли и да се откаже от подадената си оставка, лидерът на ДСБ Радан Кънев отново призна, че се надява Вучков до промени мнението си.

Още по темата
„В сектор „Сигурност“ се свършиха много хубави неща и има да се върши още. И това, което стана с КТБ, беше свързано със сериозен пробив в националната сигурност и изисква секторът да бъде стабилен и да продължи да се реформира. Смяната на министъра в такъв момент не е добра, да се надяваме, че има път към запазване на персоналния състав в МВР“, коментира той след политически консултации между парламентарната група на РБ и президента Росен Плевневиев.

Инициативата за срещата е на държавния глава, който вече проведе консултации с ПФ и АБВ, а „Атака“ не се отзова на поканата му.

Според Кънев обаче, ако все пак се стигне до смяната на министъра, то тогава „трябва да се засили реформаторското“ в кабинета.

Въпреки че от стенограмата на правителственото заседание стана ясно, че оставката на Вучков е заради отказа да бъде сменен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, Реформаторът коментира, че няма заявка от премиера Бойко Борисов, че е готов да се лиши от вътрешния министър заради Лазаров.

По думите на Кънев на срещата с президента са били обсъдени промените в сектора и е била дадена взаимна висока оценка на МВР по отношение на реформите.

Като успехи са били отчетени и промените в Закона за МВР, приети от парламента, както и законопроектите в сектор „Сигурност“, подготвяни от МВР.

Реформаторите дадоха положителна оценка на заявката на премиера Бойко Борисов, който по-рано съобщи, че България ще иска да размрази проекта за газопровод „Набуко“ в частта му, която засяга страната ни.

Според Радан Кънев това ще доведе до по-голяма енергийна независимост.

Както по време на консултациите с останалите парламентарни групи, така и днес тема на разговора е била актуалната ситуация с управлението на страната.

Обсъдени са и нужните стратегически и по-спешни реформи, които управлението предприема.

Радан Кънев посочи като пример за такава решимостта на управляващите за провеждане на правосъдна реформа.

Според него има добри решения, които са свързани с конституционна промяна, но ако няма съгласие в парламента, могат да се предприемат други промени, за които не се налага изменение на основния закон.

„Обсъдихме и финансите, в това число и финансовите регулатори. Поговорихме и за съдбата на обезлюдените и изостаналите райони в страната и възможностите за тяхното развитие“, информира още той.

На срещата е обсъдена и визията на президента какво трябва да се направи до 2018 г., когато България ще председателства ЕС.

„Трябва да направим нужното да сме в Шенген, да сме в чакалнята на еврозоната, да сме част от европейския банков и от европейския енергиен съюз. Според нас едно такова усилие е от изключително значение“, каза съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА, С ТАЗИ ОСТАВКА АТАНАС АТАНАСОВ (ГНОМА) Е БЕСЕН, ОБЪРКАН И ТЪЖЕН. СЕГА ТОЙ Е НА ХОД ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И АКО ИМА ДОСТОЙНСТВО ЩЕ ГО НАПРАВИ.
25
1
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До edinЕла да го цунеш. Нарочен си да дуеш и ще дуеш.
24
2
 
1
 
! Отговори
5678 преди 9 години
Дано да се откаже, страхотен човек изглежда!
23
3
 
10
 
! Отговори
избориииии преди 9 години
Радане , докато Писанчев и този Лазаров не си идат , Реформаторите нямат работа в този кабинет . Излизане от коалицията и нови избори , защото ако тези двамата остана пак ще има 35хил. всеки ден по жълтите павета . Хората не понасят органично Пеевски-Местан и няма да се съгласят тези антибългари да командват !!!
22
5
 
1
 
! Отговори
edin преди 9 години
Ка-***-ес-ес/бе-ка-***!!!
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как мухльото президент спи спокойно след всички глупости които говори и върши ,как всички унищожители на България през последните 25 години живеят весело и широко.Това са хора без капка съвест ,без грам морал или някакво чувство в главата и как минават пред портретите на Ботев ,Левски и другите велики българи отдали живота си за да я има тази държава и този народ!?
20
2
 
5
 
! Отговори
надежда преди 9 години
то и аз се надявам пастирката да се осъзнае и да напусне поста, на който бе спуснат с парашут, ама не се получава нещо...А колкото да Вучков цялата дандания отново показа че е направен закон за МВР, който цели единствено да бъдат сменени двама души/Лазаров и Писанчев/ !! Все пак това е напредък от времето на царя , когато закони бяха променяни заради 1 човек / за да може Лучано да е министър без да има висше образование/, ама и така всичките приказки че няма да има чистки увиснаха..
19
2
 
12
 
! Отговори
81309 преди 9 години
ПОЧНА СЕ! БУТНАХА ПЪРВАТА ПЛОЧКА ОТ ДОМИНОТО.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българинили непоправим мошенник
17
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Струва ми се, че г-н Радан Кънев е непоправим оптимист...
16
15
 
5
 
! Отговори
Мк преди 9 години
Платените паляци са много активни пода тази статия...То бива плюене ама чак път толкова...поне се аргументирайте защо са по-лоши от рааботодателите ви от ДПС ис БСП.
15
2
 
19
 
! Отговори
tangra преди 9 години
Предлагам да реформират още едни 16 Милиарда
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАДАН Е ДЪРВЕН ФИЛОСОФ
13
3
 
14
 
! Отговори
Бас съй ......... преди 9 години
***-- Руско сниман пак пред портрета на Ботев.Срам за тоз народ, срам.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резил!
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рамадан Къни.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от ляво на дясно Рамадан Кънчооглу и Ремзи Плевнялъ
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков не е типичният нагъл и *** гербераст, който никога не се съмнява че е абониран за Истината, перчи се и хвали постоянно, а когато не може да се отрича да казва, че виновни са ония лошите и предишните. Не прилича на дон Цецон! Търпя простотии, поста е отговорен, писна му и се оттегли.
8
3
 
10
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Радан е пълен либераст и слуга на чужди господари ,трябва да го уважавате и да не го плюете!
7
2
 
17
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Тия кат земат да мислят и ми призлява!