Конфликти тресат ГЕРБ и коалицията, убедени са в БСП

Социалистите твърдо няма да подкрепят рокадите в кабинета
Обновена: 5 мар 2015 16:26 | 5 мар 2015 16:10,
33
Конфликти тресат ГЕРБ и коалицията, убедени са в БСП
Снимка: БТА

В управляващата коалиция и в ГЕРБ очевидно има конфликти, неразбирателство и липса на координация. Това обявиха от БСП в коментар на подадената от вътрешния министър Веселин Вучков оставка и решението на Борисов да назначи нов - вицепремиера Румяна Бъчварова.

Още по темата
Социалистите обявиха, че няма да подкрепят рокадите в кабинета, защото са опозиция, а отговорността за структурата на правителството трябва да е на управляващите.

„Не би трябвало да търсим дълбок смисъл в действията на определени министри и на премиера, очевидно става дума за за сериозен проблем и конфликт в рамките на управляващата коалиция и в рамките на самия ГЕРБ“, каза депутатът от БСП Кристин Вигенин.

Той и още двама социалисти – Жельо Бойчев и Чавдар Георгиев, участваха в консултациите, свикани от президента, с партиите в Народното събрание.

Вигенин допълни, че от оставките става ясно, че в ГЕРБ и мнозинството няма взаимодействие.

„БСП като опозиция няма пряко отношение към това кой ще е министърът, не смятаме да подкрепяме каквито и да е кадрови и други решения, те са отговорност на управляващото мнозинство“, каза още той.

Въпросът за рокадите във властта и бъдещите назначения на шефове на служби обаче не е бил тема на разговорите с държавния глава, стана ясно след срещата.

По време на нея социалистите са повдигнали темата за изтегления нов дълг от 16 милиарда лева и за санкциите срещу и от Русия заради войната в Украйна.

И пред държавния глава социалистите обявиха, че заемът е сключен в противоречие с Конституцията, закона за държавния дълг и решение на правителството. „Не сме очаквали толкова светкавично президентът да ратифицира закона, това не е отговорна държавна позиция“, каза Чавдар Георгиев. Той отново обясни, че тегленето на заема е риск, който крие опасности за страната.

Пред президента БСП са обявили и безпокойството си от това, че не се предприемат мерки за компенсация и подкрепа на предприятията и производителите, пострадали от санкциите на Русия. „Преките загуби за страната ни от тях за миналата година са около 50 милиона долара“, обясни Вигенин.

Той разясни отново тезата на БСП, че заедно с други държави-членки на ЕС България може да инициира отпадането на санкциите, още повече че и САЩ са признали, че те не са постигнали очаквания ефект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
adn преди 9 години
Гладна кокошка просо сънува. Осем години, почивка.
27
2
 
6
 
! Отговори
За румънците и .... преди 9 години
Ако дойдат румънски прокурори и съдии да работят в България, тия мошеници ще бъдат осъдени и разстреляни.Ще чакаме ли румънците, ще чакаме ли ПАК НЯКОЙ ДРУГ да ни свърши работата?
26
3
 
2
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Ха-ха-ха. БСП - какво беше това?
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недейте говори за бойко тиквата ще му се дигна кръвното пак ще иде у болница.
24
4
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
И ПАЗИТЕЛЯ НА ВАЗЕЛИНА ВАГЕНИН ГО ТРЕСАТ...НО ТОЙ СИ ДАВА ДЕ..СРАМНОТО Е ЧЕ СТОЯТ ПОД ПОРТРЕТИТЕ НА РОДОЛЮБЦИ А СА ПРОСТО ЕДНИ *** И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ..ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
23
7
 
13
 
! Отговори
Бъдещето ни: мираж преди 9 години
Премиера употреби публично израза " да ме хванат за .....шлифера " / разбирай за х-я /.Е! Как може лице заемащо такъв важен пост да употребява гаменски изрази на публично място? Лицето Росен, натикано в президентския стол, ни срами по света с необразоваността и простотията си / бърка даже държавите и столиците им в Европа /.Е, питам аз: След като първите хора в държавата ни са простаци, гамени, неуки и измамници, какво бъдеще чака нас и децата ни?Питам:..................
22
7
 
12
 
! Отговори
БСПар преди 9 години
Разочарован съм от вас. Вие вече не ме представлявате. Не може да се водят преговори с един президент ,който на националният ни празник не спомена подвига на хилядите руски войници загинали за освобождението ни.Легитимирате един президент предател,един президент защитаващ чужди ,а не българските интереси.Хората няма да ви простят.Аз също.Вече съм бивш БСпар
21
5
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
да но без доказани мутри като боко
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ КЛАТЯТ И ТРЕСАТ БСП
19
10
 
5
 
! Отговори
кали преди 9 години
Задължително е ГЕРБ И БСП да се обединят в името на просперитета и престижа на българската държава !!!
18
5
 
10
 
! Отговори
Не съм от БСП преди 9 години
Лай-о до лай-о. Начело с ***-ата Росенчо.
17
8
 
13
 
! Отговори
в духа на 15 преди 9 години
бойко за пореден път показа че не става за нищо, освен да пилее чужди пари и да сее разруха
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Плевнелиев е най-неинтелигентния държавен глава в света?Да -> +Не -> -
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българина никога няма да живеекато бял човек
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога ще вдигат заплатите ни интересува
13
11
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Бойко и този път показа, че никой не може да му извива ръцете или да го дърпа за "шлифера", освен Н.В.- НАРОДА!
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога да вземе милиардите е обещавал повече, отколкото може да даде.
11
12
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
БСП е в незавидната роля "да ходят след КОЧА и да се молят, дано падне онова което се клати" отзад!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мизерия тресе България-това е по-правилното заглавие
9
7
 
7
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Между другото аз се настроих силно отрицателно срещу този Вучков. Имам случай, на светофара пресичам и моя "приятелка" ми вика "внимавай!" и ми показва в другата посока. Вече не я возя. Такива *** само дето гледат да отклонят вниманието и да те разсеят само и само да ги забележат . . . Може да е добър специалист обаче да отклонява вниманието в сублимния момент. Аз ги дисквалифицирам.