Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов – ДПС"!

Местан: Спекулациите за това са обидни и за нас, и за премиера
Обновена: 5 мар 2015 13:54 | 5 мар 2015 12:36,
120
Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов – ДПС"!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Назначаването на Румяна Бъчварова за вътрешен министър и решението на премиера да поиска оставката на шефа на ДАНС и главния секретар на МВР свалят внушенията за задкулисни отношения между Борисов и ДПС. Така лидерът на движението Лютви Местан коментира изявлението на министър-председателя от днес, с което той обяви, че ще назначи вицето си за вътрешен министър и ще уволни шефовете на двете служби.

Още по темата
„Днешното решение на министър-председателя е ярко доказателство, че подобно задкулисие има само в главите на анализаторите и наши политически опоненти, които крият собствената си политическа немощ зад паравана ДПС“, каза Лютви Местан.

Той допълни, че спекулациите по тази тема са били обидни както за партията му, така и за самия Борисов.

Местан нарече нелепи и абсурдни упоритите внушения за задкулисие и „за това кой кого държи и за какво го държи“.

Лидерът на ДПС обясни и че партията му ще гласува против предложените от Борисов промени, защото е опозиция.

„ДПС е опозиция на кабинета на Борисов и естествено, че ще гласува против персоналните промени в кабинета“, каза Местан. В същото време той обяви, че партията му ще разчита, че идеята за гражданско начало в МВР с назначаването на Бъчварова ще се реализира.

Лидерът на ДПС направи коментара си след почти двучасови разговори с президента Росен Плевнелиев в рамките на консултациите, които държавният глава започна с партиите в парламента. По време на срещата Местан е обяснил на президента, че в партиите зад кабинета има такива на самоцелна деконструкция.

„Изразихме силната си резервираност, че управлението ще е на реформите, поради причината, че самата формула на властта генерира нестабилност и невъзможност за постигане на съгласие“, каза лидерът на ДПС.

По време на срещата си с Плевнелиев представителите на движението са обсъдили и заплахите, свързани с кризата в Украйна и с Ислямска държава. Местан обясни, че ДПС смята, че в тази ситуация България трябва да се държи като реален член на ЕС и НАТО. “Много бих искал да разбера дали тази ясна теза е теза на всички партии, които стоят зад кабинета „Борисов 2““, каза лидерът на партията.

Местан обясни и че ДПС е много по-надеждна бариера срещу Ислямска държава от телените огради по границата. „ДПС със своя либерален, национален, европейски, светски характер, се явява много по-надеждна цивилизационна бариера срещу радикални идеи и бацили в българското общество, отколкото телената ограда“, каза той и предупреди: „В този смисъл несъразмерните атаки срещу ДПС, идеите за изтръгване на ДПС от обществено-политическия живот са в крещящо противоречие с националните интереси“.

Лютви Местан отново повтори тезата на партията си, че е против идеята на президента за задължително гласуване. Той поиска съдействие от държавния глава за премахване на някои дискриминационни текстове от Изборния кодекс. От години ДПС иска да падне забраната за гласуване на майчин език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
17
 
! Отговори
Mahir преди 9 години
Евала на ДПС! Това е единствената трезво мислеща партия в парламента! ДПС е единствената либерална и мисляща за българските граждани партия в България!
91
0
 
19
 
! Отговори
ЛУКАВ+ГЛУПАВ преди 9 години
ДОГАН ПОНЕ Е УМЕН, А АГЕНТ ПАВЕЛ Е САМО ЛУКАВ. СТРАННО ЛИ Е ЧЕ АГЕНТ БУДА И АГЕНТ ПАВЕЛ СЕ РАЗБИРАТ ТОЛКОВА ДОБРЕ? ТЕ СА ПРОДУКТ НА ЕДНИ СЪЩИ ЗАДКУЛИСНИ КУКЛОВОДИ. КОЙ ЩЕ ИМ ПОИСКА ОСТАВКИТЕ, ОБАЧЕ. ТЕ СА ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА. АМИ ЦЕЦОУ?
90
1
 
24
 
! Отговори
Стария туч преди 9 години
Паднало съмнението ли ?Паднало , ама друг път !Борисов бе произведен в "Генерал" по предложение на Ахмед Доган !Указа подписа Първанов!Няма никакво задкулисие , просто анти ДПС говоренето е поредната шашма на Борисов !Но.....как гласува ДПС?Борисов ги плюе , а те му гласуват сериозния дълг и ......всички съмнителни решения на НС!И какво излиза ДПС ги хулят и плюят , те викат дъжд вали и нежна песен гали ушите ни !Борисов винаги играе коварно , измамник от класа !И само как звучи "Аз спасявам"
89
0
 
21
 
! Отговори
истината преди 9 години
Коварните фесове въртят Боко-*** на малкия си пръст!Тъпия пожарникар прави метани на *** за да се задържи на върха,но интересното тепърва предстои.А вие хора,стойте си по домовете и позволявайте да ви мушкат,*** сте и без друго не ставате за нищо друго.
88
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Svetla Drashkova ДПС е противоконституционна партия , възхвалява туркия ,такиви фесове нямат място в Българския парламент
87
4
 
20
 
! Отговори
Svetla Drashkova преди 9 години
Да видим до кога ще изпеят останалите партии, че ДПС е виновно за това или за онова. Да видим до кога ще се оправдават, вместо да водят градивна политика. Да видим...
86
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ винаги разчита на ДПС в тежки моменти.
85
1
 
19
 
! Отговори
shalvar motika преди 9 години
neka da imame referendumi po 7-8 pati v godinata po vajnite jiteiski temi v RBG! bg grajdani i bg seliani da kazvat na referendumite koe, kakvo, koga, kolko, kak, zasto, koi... :))))))))))))))a koito s kogoto si iska, da se obediniava, celuva, pregrasta i deca da si proizvejda kato moje :))))).... mir, lubov, radost da ima v RBG!
84
1
 
20
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Кой бе тоя Местан?
83
3
 
22
 
! Отговори
Докога? преди 9 години
За мен задкулисието в тая страна е тъй наречената "Протестна мрежа". В последните няколко години те кадруват правителствата на България. Това е абсолютно непрозрачна група хора, тъмни субекти за които никой нищо не знае. нито им зная биографиите, нито с какво се занимават и издържат. Абсолютно анонимни типове за които никой никога не е гласувал на избори, втори център на властта в държавата. При това неизбираем от нас. Това ако не е тъмно задкулисие здраве му кажи.
82
0
 
24
 
! Отговори
Бай Кольо преди 9 години
Абе Местанчо,нещо твърденията ти,че сте бариера срещу радикалния ислям издишат - поразро ви се по-надълбоко в дейността на твоите хора и ще се убедиш,че е така...И стига с тоя майчин език! Майчиният език е за в къщи,а официалният език в РЕПУБЛУКА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН - БЪЛГАРСКИЯТ!А колкото до ограниченията - трябва да се наложат още,защото вие работите единствено и само за ислямизацията на България - 500 години стигат!
81
0
 
24
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Павле,ревеше като вдовица за х...,преди да се тегли 16 милиарда заем.Пророни крокодилски сълзи ,Павле,за малцинствата и за възродителния процес.Дадоха ти парички от заема и млъкно,като п..... в нови ***.Циницно е,но си предсказуем,лош шахматист си.
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мър-мър, пис-ПОС пак е котьо във метрото.
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом няма зависимосТи, айди Сечкова в ефир!нал' тъй?
78
1
 
25
 
! Отговори
БГ преди 9 години
КОЙ ЛИКВИДИРА СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСКО ЧРЕЗ ЛИКВ.СЪВЕТИ СДС.ДПС,КОЙ ЛИКВИДИРА ПРОМИШЛЕНОСТТА ЧРЕЗ "преватизацията"ДПС.СДС.КОЙ ЛИКВИДИРА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ КОМБИНАЦИИ СЬС сдс,бсп ,ндсв ДПС.КОЙ ПРЕМЕСТИ ЮЖЕН ПОТОК,ТУРСКИ ПОТОК Д П Ской гласува 16 млд дълг ДПС.През всичките 25 години вижте как маневрира ДПС,КАТО ЧЕ ЛИ СЕ КОМОНДВА ОТ ЕДНО МЕСТО.нашите политици или не виждаха или се правят че не виждат,но ДОКАЗАХА,че са ПОТУРНАЦИ.Нямам нищо против трудолюбивите български граждани ,другите.
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще поживеем ,ще видим !!!
76
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
няма задкуллисие ..те ее вече са си мъж и жена ..търси се мъж засега
75
4
 
30
 
! Отговори
Гоблин преди 9 години
Това говорене не спря ли вече? За всичко са виновни ДПС ли? Огледайте се малко мили млади хора. Не прикривайте проблемите на България с АнтиДПС говоренето. г-н Борисов да си подава оставката, вижда се много ясно, че това правителство абсолютно никаква работа не върши, а само реве и пъшка.. Оставка!
74
2
 
19
 
! Отговори
ха хаахх преди 9 години
До АМА ХУБАВА ЖЕНА!!!
73
1
 
28
 
! Отговори
Teodor преди 9 години
Тия що си мислят, че доматите ги ядем с колците?!