Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!

Премиерът с коментар за кадруванията на Реформаторите
1 апр 2015 15:30,
78
Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов даде публичност на поредната си житейска мъдрост. Този път тя се оказа взаимствана от дядо му. "С чужди коне трудно се оре", каза Борисов по време на традиционния блиц контрол в парламента, докато отговаряше на Мая Манолова на въпрос за зачестили кадрувания на Реформаторите.

Премиерът припомни, че министрите сами назначават хората в екипа си. "Това е правилно според мен. С чужди коне трудно се оре, казваше дядо ми навремето. Затова всеки един от министрите носи своята персонална отговорност", каза Борисов.

Мая Манолова нарече политическите уволнения: "масова кадрова разправа на присъдружните на ГЕРБ партии. Може би защото твърде дълго бяха на диета, на пост и молитва 12 години. Но сега наваксват", допълни тя.

Борисов призна, че трудно се управлява и взимат решения в такава сложна коалиция като сегашната. Той каза и че е обяснил на министрите от всички партии да бъдат внимателни и да не сменят хора, които са професионалисти. В същото време той бил подложен на упреци от страна на своите депутати, че ГЕРБ не сменя хора. Имало и протести срещу някои назначения.

"Сигурно има назначения, които са най-добрите. Ако някъде има партийно уволнение на кадърен човек, ви моля да ме извините. Поемам ангажимента да направя всичко възможно да не се случва", каза Борисов.

Манолова използва случая, за да обяви няколко истории на уволнени жени след идването на ГЕРБ на власт.

"Уволненията не се спират - чистачка, шофьор, дърводелец, перачка, технически персонал. И тъй като се уморихме да броим уволнения, тук в парламента са дошли няколко души с разсипани съдби", каза тя.

Лявото острие разказа за жена с две висши образования, едното от които ядрена енергетика, работила като чистачка в Напоителни системи в Дупница, но уволнена от новото ръководство на ГЕРБ. Борисов прояви интерес и се срещна с уволнената жена и с още потърпевши жени от подобни истории и се ангажира да реши проблема на част от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Заради Борисов сме обречени на смърт !!! Той е разрешил в България да живеят ислямистите и американците !!!! Има и други като него за голямо съжаление !!!
51
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 9 години
като чистачката е с две висши по ядрена енергетика, това с какво я прави по-квалифицирана и подходяща за чистачка от баба пена с недоизкаран 9-ти клас? може баба пена да чисти по-добре и в тоя случай висшистката гори. и аз съм с две висши и не се бутам да ставам чистач.
50
1
 
0
 
! Отговори
Буууумммммм преди 9 години
Да му се връща на тиквуня стореното от него на Чакъра.Боже отърви България от простака - мафиот бойко Методиев Борисов!
49
1
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
Бяха ***, прасета, овци.... сега се появиха и коне. Ами така е като ни управлява оранготан
48
1
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
А ти кога ще поемеш своята отговорност и да подадеш оставка на цялото правителство...
47
3
 
5
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!--------------------Погледнато от друг ъгъл на казаното! Кой си го може, си го може! С чужди или със свои, с волове или с коне все тая - изорава! *** на плямпалото, т.с некадърника ББ всичко му пречи и служи за оправдание!!! пп. Реколта нема да има! Ща гладуваме, т.с затъваме!
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До коменнтар 56 ---- Не е вярно. Американците орат с нашите магарета твърде добре.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОНЕТЕ дръжте ме (чистачка, шофьор, дърводелец, перачка, технически персонал) ЩЕ ПАДНА от :)Ако това са КОНЕТЕ дребна ми ТИКВО то ти си направо малка кратунка.
44
5
 
4
 
! Отговори
Превод на БГ преди 9 години
С чужди слуги трудно се управлява.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГОГО ""САМО БОЙКО""ОТ БИСТРИЦА как сте с тока драги ми смехурко или пишеш в паузата когато ИМА ток? :)Скоро ще плащаш 5 тунка на пост за ТОК, да те видя с хвалбите на ТИКВАТА.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този хайванин не спря да да реве вееее! Целият свят му е крив
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ДЕДА ТИ Е БИЛ УМЕН КОЛКОТО ТЕБ. ТИ НА НЕГО СИ СЕ ФЪРЛИЛ. С КОН ДА ОРЕШ ВСЕ ЕДНО В ДНЕШНО ВРЕМЕ ДА ОРЕШ С БЕНЗИНОВ ТРАКТОР.
40
2
 
7
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До цвъкНе е гении, а далавераджия! Ако представата ни за генни се покрива с хитрец на дребно, т.с селският тарикат тогава може да си правдив!пп. селявдурът от снимката, както и дедото се срамуват от земеделският труд, от физическата работа и действително се имат за уникални! Земята се обработва само от селяни за тех и е срамен труд, нищо че принч Чарлс е градинар и има собсвено стопанство, нищо че ако не се лъжа един от синовете на Фердинант е по образование агроном,...
39
2
 
6
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Нема ;ъ псувате началнико, оти палим патрулката и шъ въ окошара.*** он не е учил у Софийскио за държавнико ,а в Симеоново за джандар и пазвантин.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То пък Боцката един орач, видяхме го в издание Боко-1. Тенисче, мачле, "правене на политика", тип махленски клюки, сръдни и закани, после за разнообразие полет над Родината и пак така. Какво да искаме от такива "управници" - един от тях спял на паркинЗите, другият пазил паркинЗи, трагедия. Сега пак се почна с "велики" замисли, толкова велики, колкото парички трябва да се у(при)своят!
37
1
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Вчера минах от там и видях пукнатината. Лепили я с дзифт ?!
36
3
 
6
 
! Отговори
цвък преди 9 години
бате, гений си !!!!!
35
3
 
8
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!-----------------Образи от детството на ББ! :))) Не се ли е орало с волове, а конете -били са нещо като последен модел автомобил ако съотнесем към 21-век! Комай и дедото е бил тарикат като внукът! Нямал собствени коне / не е бил заможен/, но пък тарикат, щот с чужди коне щел да оре /неумеел и непознавал конете! Тарикатлък и изхвърляне - явно е наследствено за ББ!!!пп. иначе партньорите си ББ има желание да ги ползва, а и ги третира като ***! :
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това "Борисов на деня" може да го направите като отделна рубрика. Повече мат'риал има от конфликта в Украйна.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе, Баце, сега прочетох в Дневник, че се е появила 15 метрова пукнатина на магистрала Струма, лот 1 до Дупница. Отсечката била построена по времето на първия ти кабинет, пусната в експлоатация пред година и осем месеца... Ех, Борисов, Борисов, само трошиш напразно народни и европейски пари... За нищо не ставаш! Една гола фукня си ти!