Цирк: БСП "показа" новата КЕВР преди да я изберат

Деветимата оградени номинирани станаха и избрани
Обновена: 2 апр 2015 16:20 | 2 апр 2015 14:52,
16
Цирк: БСП "показа" новата КЕВР преди да я изберат
Снимка: Dnes.bg

Изборът на членове на новата Комисия по водно и енергийно регулиране се превърна в поредния цирк в парламента.

БСП обвиниха мнозинството в сделка и раздадоха списък хората, които ще бъдат избрани в регулатора преди самото гласуване.

В листчето, копирано многократно, някой надлежно бе оградил имената на деветимата кандидати, които ще бъдат избрани. Вотът след по-малко от час потвърди списъка.

Членовете на КЕВР, които за първи път бяха избрани от парламента, са освен шефа Иван Иванов, предложените от ГЕРБ Евгения Харитонова и Светла Петрова, Димитър Кочков, издигнат от БСП, Ремзи Осман, предложен от ДПС, Александър Йорданов и Владко Владимиров, номинирани от ПФ, Валентин Петков от квотата на Реформаторите и Георги Златев, издигнат от БДЦ.

Циркът обаче стана пълен, когато БСП обяви, че изтегля своите номинации за членове на КЕВР, но ГЕРБ не й даде да го направи. Дори напротив, мнозинството избра почти единодушно единият от кандидатите на социалистите – Димитър Кочков. Той обаче не се закле. Затова и ГЕРБ, и БСП са категорични, че ще е нужен нов избор на член на комисията, защото този е недействителен.

"Различните лобита в БСП не можаха да се разберат и заради това се стигна до тази ситуация", коментира цирка шефът на енергийната комисия Делян Добрев.

Според него в червените редици не могли да се разберат Еленко Божков или Димитър Кочев да бъде избран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Иван Иванов човека зад Костов който продаде Тецовете на американците и още му ядем попарата.Е честито ви граждани прететендиращи за морал и справедливост.Спомняте ли си го зам. председателя на ДСБ и помощник на Костов,ако не си го припомнете.
10
3
 
12
 
! Отговори
tankist преди 9 години
по случайност вторник на обед на улица солунска дама над средна възраст кресливо честитеше на някой по телефона новия шев на кевр иван иванов.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази КЕВР в клуб на пенсионера ли се превръща?
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За добруването на бедния народ-да му намалят сметките- политиците на циркаджии станаха ! Браво,гордеем се с вас !
7
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи това депутатите на ГЕРБ са такива чугунени зомбита, че няма накъде. И умрял човек ще изберат, стига кака Цеца да им нареди.
6
7
 
31
 
! Отговори
ууууууууу преди 9 години
Добре че пуснаха метрото до Терминал-2. С този състав просто трябва да си хванем първия самолет и на където ни видят очите
5
6
 
12
 
! Отговори
г преди 9 години
Не можахме да се отървеме от Тодорова. Сега и ток и парно и вода ще станат космически. Дано се продъни
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я сега да да видим дали ще има действия от прокуратурата, както ЕС заръча. Това е предварително нагласен конкурс и всички гласували за замесени в схемата.
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е меко казано скандално и показателно на какъв принцип се избират членове на ръководни позиции у нас и изобщо не се хващайте за това кой е направил разкритието, защото е било час преди избора и след това всичко е станало както е написано.
2
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цирк дьо ГЕРБ.
1
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гърбавите толкова им е потенциала. Защо сега комунистите ги гаврят, не мога да разбера. Да се присмиваш на *** не е хубаво!