Вотът в Бургас: Димитър Николов отнесе всички!*

Досегашният кмет спечели с категоричните 84%
Обновена: 25 окт 2015 19:38 | 25 окт 2015 18:45, Екип на Dnes.bg
13
Вотът в Бургас: Димитър Николов отнесе всички!*
Снимка: Flickr

Димитър Николов от ГЕРБ печели убедително местните избори в Бургас с впечатляващите 83.7%, според първите социологически резултати от вота. Така той печели трети мандат в морския град.

Втори в кметската надпревара е кандидатът на НФСБ Бойко Миразчийски с 6% от гласовете.

На трето място се нарежда кандидатът на БСП Евгений Мосинов с 5.5%

"Бургазлии гласуваха за това градът да се развива с позитивизъм", така коментира убедителния си успех на вота Николов. По думите му резултатът не е изненадващ, предвид направеното през последните 4 години.

Николов обеща: от утре се захваща за работа. Като първа цел, пред себе си той постави административна реформа.

В Бургас общинския съвет ще бъде доминиран от ГЕРБ, които събраха 54,7%. Втора сила ще бъдат БСП, които събраха 7.2% от гласовете. С малка разлика са и Реформаторите, които събраха - 7%. Четвърта сила в общинския съвет ще бъдат НФСб, които събраха 6.3% от гласовете.

Кандидатурата на досегашния кмет на Бургас Димитър Николов беше отново издигната от ГЕРБ и той спечели на първи тур изборите през 2011 г. Той успява да спечели 70,86 % от гласовете на избирателите, не без подкрепата и на десет десни формации, които застанаха зад него. Тогава с него се състезаваше настоящият лидер на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

*Информацията е актулна към 19.38ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
Столичанка в Бургас преди 8 години
Поздрави на г-н Николов! Най-добрият кмет в България! Съжалявам, че не съм жител на Бургас и не можех да гласувам. Иначе и моят глас щеше да е за него.Той е първият кмет, който събори гето. Единственият, който премахна уличните кучета. Осигури за децата места в детските градини, оправи парковете и детските площадки. Ремонтира повечето улици и обезопаси много от пешеходните пътеки. Тези, които не са гласували за него, не са живели в други градове и не могат да оценят направеното до сега
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЮРУШ къде е бе ВОЛЕНЕ
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бургазлии случиха на кмет.Димитър Николов е изключителен човек и кмет.Познавам го от времето на студентските ми години беше ми преподавател.Пожелавам му да се пенсионира в кметството.
5
3
 
11
 
! Отговори
калейчо преди 8 години
...Николов..само 85%...БеСиПе..5.5%.....Има ли какво да се коментира след такъв бой????!!!БРАВО КМЕТЕ-БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ...А КАКТО Е ВИДНО...НИЕ БУРГАЗЛИИ СМЕ ЗАД ТЕБ!!!ЧЕСТИТА РАЗМАЗВАЩА ПОБЕДА!!!!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тез резултати са направо несериозно
3
2
 
17
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
малко са, очаквах 95% за Митко, другия път повече!
2
3
 
7
 
! Отговори
kfhdhgs преди 8 години
Браво???
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бургас