Още пари и почивен ден заради ада в "Арена Армеец"

ЦИК е готова да прати още сътрудници на ОИК - София
10
Още пари и почивен ден заради ада в "Арена Армеец"
Снимка: Булфото

Централната избирателна комисия предлага членовете на СИК до получат по още един почивен ден за удължената си работа, свързана с предаването на изборните книжа, каза Цветозар Томов, член и говорител на ЦИК, цитиран от БТА.

Още по темата

Предложението е за платен почивен ден да се брои и 27 октомври, вторник. Причината за това е ада, които преживяват хората от секционните избирателни комисии, които чакат часове наред в зала "Арена Армеец", за да предадат бюлетините и книжата на ОИК.

Централната избирателна комисия предлага на членовете на ОИК и СИК да се осигури допълнително възнаграждение. Тези две предложения обаче трябва да минат на съгласуване и с други държавни институции, добави Томов.

ЦИК е готова да осигури сътрудници на Общинската избирателна комисия в София за по-бързо обработване на книжата, допълни Томов.

Ще търсим начин за облекчаване на процедурата по обработката на протоколите от изборите, но сме ограничени от законовата рамка и от тридневния срок, в който трябва да се обявят резултатите, каза още той.

Омбудсманът Мая Манолава пък апелира към ЦИК и ОИК да създадат хуманно и нормално отношение към представителите на СИК.

"Смятам за наложително ЦИК да подпомогне с допълнителни експерти работата на ОИК – София. До колкото разбрах ОИК е отказала помощ от ЦИК с експерти. Според мен това трябва да се промени. Трябват хора, които са обучени и са работили в изборите, с каквито разполага ЦИК да бъдат включени в процеса на приемане на протоколите и на всички изборни книжа и чували с бюлетини", заяви тя пред Фокус.

Според нея случващото се  в "Арена Армеец" граничи с нарушаване на основни човешки права на хората, които са ангажирани в изборния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ЧленТретиОтТричленка преди 8 години
ВЪТРЕ Е НЕЩО НЕВИЖДАНО! Дори и за българските стандарти!!!...
9
0
 
3
 
! Отговори
Първо преди 8 години
Първо трябва да пуснат хората на свобода, после е всичко останало.
8
0
 
2
 
! Отговори
АЛО преди 8 години
Някой да пусне сигнал в ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА. Защо си траят тия хора? Една камара служители има на общини, които са ги пратили да правят по 30 часа смяна, което е напълно незаконно!ПУСНЕТЕ ИМ СИГНАЛ!
7
0
 
3
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
Липсата на всякаква Изборна кампания недвусмислено подсказа, на какви"манипулирани и предварително купени" избори ще станем свидетели !Те за пореден път доказаха в каква държава живеем, управлявана от мутренско -милиционерска мафия, от която на практика отърване . . .НЯМА!!!Тези хора не биха предали властта си доброволно, без да бъдат принудени да го направят с външен натиск и сила !Но не виждам кой ще го направи от нас след като "цвета на нацията", отдавна е извънпределите на страната !
6
2
 
5
 
! Отговори
boc преди 8 години
Драги сънародници, кога ще прогледнете?Видяхте ясно как се организират и провеждат избори по ГЕРБЕРСКИ!Те не могат да организират едни избори, а тръгнали държава да управляват!Явно са способни само да усвояват (КРАДАТ) еврофондове и всичко построено от Лилянка и Бойко, започва да се ремонтира още на следващия месец след прерязване на лентичките!ПРОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИ!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Допълнителни възнаграждения на ОИК и СИК - с други думи на тези от СИК по 50-ина лева, а на ОИК вероятно по 500 лева, за ЦИК не ми се мисли. Значи за пари ревали, затова не си вършат работата тези от ОИК и ЦИК.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още пари и почивен ден заради ада в "Арена Армеец"Ще се продадат ли за няколко сребърника подкуп?
3
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Направо да ги...пенсионират хорицата.Те повечето от тях са пенсионери,ама заради...стреса,да ги минат към максималната за момента...пенсия,не се знай колко ще изкарат(платена обява-предложение от пенсионерите в Кривунделово)
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отпуската лесно ще я уредят за държавните и общински служители (чиновниците). Пита се как ще го уредят с останалите, които бачкат в частния сектор (за да имат чиновниците заплати и привилегии)?!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изведете хората