Няма конспирация в подкрепата на ДСБ за Плевнелиев!

Това е начало на разговор, който се потиска от месеци, изтъкна Кънев
15 май 2016 20:45,
79
Няма конспирация в подкрепата на ДСБ за Плевнелиев!
Снимка: Архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев увери, че не трябва да се търсят конспиративни теории в призива десните партии да подкрепят за нов мандат Росен Плевнелиев като независим кандидат. Кънев посочи, че в това предложение "няма втори план".

"Не става дума за номинация, няма как една партия да номинира действащия президент. Това е инициатива, не е оферта между партия и държавен глава. Това е начало на разговор, който се потиска вече много месеци между партиите в център и в дясно, в цялото проевропейско политическо пространство", изтъкна тъмносиният лидер по bTV.

Още по темата

"Росен Плевнелиев е ключовият гарант на геополитическата ни ориентация, той е почти единственият човек, с когото западните лидери говорят с радост и приемат безрезеврно. Вътре в страната през целия си мандат на практика е единственият високопоставен овластен държавник, който безусловно защитава независимостта на съдебната система както от политически, така и от мафиотски натиск", каза Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ призна, че с държавния глава не са се чували, преди ДСБ да обяви, че събира подкрепа за нов негов мандат, но са разменили реплики след това.

"Изразих моите гаранции, че става дума за 100% искрена подкрепа без всякакви втори планове", посочи Кънев, като допълни, че Плевнелиев е реагирал много позитивно, с благодарност.

Той коментира и думите си от октомври миналата година, че сериозно обмисля да се кандидатира за президент.

"През октомври казах, че призовавам да се направят вътрешни избори в дясно, така че да се издигне един кандидат", уточни той. По думите му обаче за това вече е късно и към настоящия момент би било абсурд. Затова и сега предлага друг вариант.

Според него има тежък конфликт вътре в ГЕРБ, където "нещата тръгват малко всеки срещу всеки".

"Това е униформена партия, тя е изградена върху структурите на МВР, там отношенията на лоялност и доверие са характерните за МВР и има съответните затворени граници. Да искаме да помогнем на някой в ГЕРБ, не можем, и да искаме да им попречим, не можем", каза Радан Кънев.

Всички в момента са разделени, в парламента цари хаос. Намираме се в кризисна ситуация, която изисква смели решения, посочи Кънев.

"Защо да бързаме за предсрочни избори? Виждам бързане в ГЕРБ, това ме тревожи, защото това е бягство от отговорност", коментира още Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Консерватор преди 8 години
Какво стана? Вече четири/4/ дни цяла България/политици, анализатори, социолози ,политолози, новинари, журналисти, вестници, списания, телевизия и интернет, врачки и баячки/ коментират и анализират казаното от Радан Кънев.Той/Кънев/ ги ошашави всичките.Какво казал? Защо го казал?Как го казал? Каква цел преследва?За кого е казаното? Срещо кого е казаното? Пълен шах за цялата политическа класа.
44
0
 
2
 
! Отговори
Просто и ясно преди 8 години
Какво се правят от ГЕРБ на озадачени. Всяка партия има моралното право да изрази публично своята политическа позиция. Затова не е нужно да пита президента и останалите партии дали са съгласни !Партията ДСБ даде анализ/оценка на изминаващия мандат на Президента Плевнелиев. Определи го за сравнително успешен, особено по евроатлантическа линия. Предложи, да има общ кандидат с подобен профил. Ако бъде издигнат Плевнелиев - ДСБ ще го подкрепи.Просто и ясно. Но не за комплексари и селски тарикати.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Радане не предложи авера си Костов, а предлагаш Плевела? Да не сте интимна двойка, защото половинката на Плевела за пет години не се появи? С каква корупция се е борил Плевела? Ако Дилма Русев е за гонене нашия е 100 пъти по-виновен от нея. Кои западни лидери приемат Плевела тези ли , които ни колонизираха и ограбиха. Само за последната година от членството в ЕС сме на 150 милиона долара на минус. Западняците обичат управници -продажници. Справка -Украйна.Как иначе ще продават стоките си?
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Радане, таранкоолу, вие луди ли сте ,бе ? Как ще подкрепяте нещото , което не става за нищо ?
41
1
 
3
 
! Отговори
Глупан Мънев преди 8 години
Има ли нужда да се коментира изобщо Радан Кънев .Той сам по себе си е абсурд .Опозицинер във властта . Стана за смях на всички.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номинират за президент най-слабата личност за да може после да им слугува и изпълнява заповедите им.Жалко за България.Много политици слугуват на чужди интереси ,а това се нарича Национално предателство.
39
2
 
2
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Аз друго не мога да разбера.Да излезеш и публично да кажеш ,че подкрепяш някой си щото твоя процент бил малък и нямало шанс.Е ,каква партия си ти тогава.Каква политика ,какви ценности . Дребни търговци в храма на демокрацията.
38
3
 
2
 
! Отговори
седесар преди 8 години
Няма кураж това момче .......Бойко го полза да вземе пак властта и да ликвидира всякаква десница в БГ .И този глупчо му помогна .И той като Обама ,бори се с въображаеми врагове - *** ..... и тн .А истината е ,че ако им *** то той и командира ги направиха. По собствените му думи .Това са жалки сталинисти от ДС пробили през мембраната на синя София и настанили се пак срещу свободата на словото както родата му от ДС преди 89 г .
37
2
 
4
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
***-дружинката от рано се е активизирала! Или сте още от нощната смяна? Айде драскайте, че няма да има пица иначе...!
36
5
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Чудел съм се дали всъщност някои от идеите на Радан не са лоши. Вече знам- никога и за нищо на света не бих го подкрепил или харесал. Доста глупаво решение, но то каквото сам си направиш....
35
5
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Някой задавал ли си е въпроса, от къде костов има толкова пари, да потдържа вдичко това, толкова много години?
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така де! Каква конспирация! Искаме си американската *** Плюнко и това си е. Пък вие си недоволствайте.
33
5
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Забравих да добавя - дсб (костов), освен че разби десните сили в България, помогна и на първанов да спечели втори мандат, издигайки за кандидат президент един дядо на преклонна възраст.Костов и дсб никога не са били дясна партия, а са поредния троянски кон, с който масква дирижира събитията в България.Не случайно дсб са първи плювачи срещу герб, използвайки платени драскачи по форумите и професионални протестъри в лицето на протестна мрежа. Някой задавал ли си е въпроса от къде костов има...
32
7
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Сега целта е дсб да предизвика по ранната кандидатура на Плевнелиев, за да могат да се активира цялата компроматна машина срещу него.
31
6
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Ha всички им е ясно, че има конспирация и целта е дескредитиране на президента. Той е трън в учите на масква и ще направят всичко възможно да го отстранят от власт.Проблема им в момента, че той още не е обявил дали ще се кандидатира за втори мандат и компроматната война не може да стартира.Затова масква използват приятелчетата се от ДСБ, които им продадоха лукойл, бетонирайки енергийния им монопол в страната, после разбиха СДС, което доведе на власт тройната коалиция и сергейчо.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дълбока, дълбока по дълбоко......
29
5
 
5
 
! Отговори
обаче преди 8 години
Разговорът е за ДСБ.От месеци хората не искат Радан Кънев .
28
5
 
1
 
! Отговори
ха! преди 8 години
Няма конспирацияСамо обичайната некоректност
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунев, излез и кажи завряният зет какво мисли!
26
8
 
8
 
! Отговори
:+ преди 8 години
Радан е лузърът на 2016. Секс снимчиците, сега и тази уникална глупост. ДСБ вече не съществува. Тиквата постигна целта си - дясното е мъртво. Остава само неговата бутафорна партийка.