Депутатите ни: Европа да спре с либералната си политика!

"Това е политическа атака срещу свободата и тя изисква твърди мерки"
32
Депутатите ни: Европа да спре с либералната си политика!
Снимка: БТА, архив

След кървавия атентат във френския град Ница, при който загинаха над 80 души, депутатите призоваха Европа да се концентрира върху сигурността, защото заплаха номер едно за страните от стария континент сега е тероризмът.

Пряка заплаха за България от терористични актове няма, но Европа трябва да спре с либералната си политика, смята съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Още по темата

"Няма как да не кажем, че западното общество е много неподготвено, то е сериозно сегрегирано", коментира той.

Според него това трагично събитие показва грозното, уродливо лице на тероризма и на сбърканото служене на исляма.

"Европа трябва да спре с тая сбъркана политика на мултикултурализъм, либерализъм и псевдодемокрация. Трябва най-сетне да се преодолее това робуване на либерални шаблони и да погледне сериозно на вътрешните си проблеми", коментира Симеонов.

Той смята, че едва ли атентатите в Европа ще спрат, ако се преодолеят военните конфликти в Източна Европа, защото по правило атентаторите винаги са с гражданство на страни от ЕС от няколко поколения.

Патриотът настоя, че у нас няма пряка заплаха, защото българското общество е толерантно и в доста по-висока степен е приобщило различните етноси за разлика от западните държави, които години наред са провеждали "лицемерна, двулична политика по отношение на расите".

Лидерът на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев е убеден, че нито страната, нито датата са избрани случайно.

"Това е политическа атака срещу свободата и ако имаме нещо, което да отбраняваме с всички сили, това е свободата да бъдем част от Европа и да живеем без насилие, сигурността е обща тема и това трябва да го разбере Европа“, коментира той.

Реформаторът призова за повече сътрудничество между страните в ЕС в борбата срещу тероризма.

"Има един национален егоизъм при споделяне на информация на службите, а не може да си единно пространство на движение на хора, на пари, а да не си единно пространство на сигурност", упрекна той.

Кънев смята, че независимо, че Великобритания взе решение да напусне ЕС, страната трябва да остане част от зоната за обща сигурност, защото нейните служби разполагат с много информация.

Михо Михов от АБВ смята, че тероризмът в момента е заплахата за Европа и това трябва ясно да се каже.

"Редно е да преподредим заплахите за Европа и да ги поставим в диагноза, че най-голямата заплаха е тероризмът, което изисква политическа оценка и твърди мерки. Урбанизацията на Европа, която се засилва, също е причина и строителите на ЕС ще трябва да преоценят критериите за приемането на нови членове", отбеляза Михов.

Той смята, че България не е закъсняла с предприемането на мерки, а законът за тероризма се приема навреме.

Според Валентин Радев от ГЕРБ най-голямата опасност особено при нас са спящите клетки.

"Кой знае къде цъкат такива бомби, така че ограничаването на правата ни в Закона за тероризма е цената, която ще платим за нашата сигурност", коментира той.

Янко Янков от ДПС предупреди, че светът започва да генерира много сериозно противопоставяне, а зад него стоят основно икономически интереси.

"За съжаление се използва религията като най-ефективна форма на противопоставяне. Радикалният ислям е политика, той не е религията, но това масово движение на хора заедно с тези, които наистина имат нужда, се използва, за да да влязат и хора, които обслужват съвсем други интереси, които генерират престъпност", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ЛЕЛЕ АКО НАИСТИНА ВСИЧКИ СА ПО МЕСТАТА СИ КАКТО НА СНИМКАТА СЕ СЕЩАМ САМО ЗА ЕДНО. ПРЕДСТОИ ТРИМЕСЕЧНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ. ИНАЧЕ Е АБСУРД ВСИЧКИ ДА СА В ПАРЛАМЕНТА.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писали са го в "протоколи на ционските мъдреци",още преди повече от век,но гоите нито желаят да четат,нито да мислят - ще създадат такъв терор в света,че гоите сами ще поискат твърдата ръка и богоизбраните ще им я поднесат.А след това ще установят повсеместен терор.Ето,вече се започва,сами да си поискаме "твърдата ръка" и нашите са едни от първите,които я искат.А трябва повсеместно изчистване от света на този источник на повсеместен тероризъм -"богоизбраните" и техния връх,ционистите!
25
0
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Той Владимир Владимирович ви го каза, обръщайки се към САЩ и Западът на асамблеята на ООН през октомври 2015 - " Погледнете само какво причинихте на света с вашата политика на двойните стандарти ! "
24
0
 
2
 
! Отговори
Dino преди 7 години
Da se obiavi isliama za chovekoneanavistna religiia I vsichki ,koito jelaiat da go izpoviadvat,da badat izgoneni ot Evropa.Grajdanstvoto niama znachenie.
23
0
 
6
 
! Отговори
едва ли само това преди 7 години
До Анонимен 24Не мисля, че явлението може да бъде обяснено с наличието или липсата на "Чуждестранен легион". Причините са другаде, но европейските лидери не искат да се замисля за това. По-лесно е при всеки подобен случай да се дрънкат безсмислени лакардии и да се ронят крокодилски сълзи. На тях им е лесно - пазят ги като писани яйца и нищо не ги застрашава. Загиват обикновени хора, деца!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е европейските лидери, които имат самочуствието на големи държавници, най-после да си осъзнаят отговорностите и задълженията към собствените държава и народи!!! Те са длъжни да ги защитят адекватно - нещо, което очевидно не могат, но най-лошото е, че не искат да го направят. И се чудя на търпението и бездействието на френските граждани от френски произход.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Да, но....... А пропо, питам се защо подобни актове няма например в Германия или Дания....!?...Германия и Дания нямат "Чуждестранен легион"...Хитлеристките изстъпления са малко по-назад в годините, а и от тях пострадаха предимно европейските народи. Пък и съвременна Германия е коренно различна от райха.
20
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Абе тия нашите *** се изкараха големи специалисти - нямало заплаха. Та тия *** се изкараха по - големи специалисти от французите и белгииците. Дано не съм рав
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва всички да приемем исляма да забрадим жените, да пуснем бради, да се обрежем тогава всичко ще е наред :)
18
0
 
13
 
! Отговори
RRR преди 7 години
Светът неумолимо се променя динамично пред очите ни. Единствената причина България да се размине с подобни терористични трагедии е безинтереса (за сега) на радикалните ислямисти към нас. Бедна ми е фантазията нашите служби каква подготовка биха имали. Демотивирани служители в системата, ниско квалифицирани, некомпетентни, мързеливи, без компютри и принтер хартия, да не говорим за съвременни кибер умения или разузнавателни техники (дори да има такива, те обслужват по-скоро нечии неясни интереси).
17
1
 
7
 
! Отговори
Да, но.... преди 7 години
Наистина трябва да спре!!!! Твърде снисходително се отнасяме към всякаква ***, която се влачи към Европа! Но, за съжаление, истината е малко по-друга! Извършителите на атентатите в Лондон, Париж, Брюксел са все местни хора. Второ и трето поколение на лица, отдавна живеещи в тези страни или пришълци от техни бивши доминиони. Явно някой целенасочено им промива мозъците и хваща декиш. А пропо, питам се защо подобни актове няма например в Германия или Дания....!?
16
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Най-висока цена се плаща за политическата форма на глупостта, либерализма. Единствено може да се поспори дали е глупост или психично заболяване.
15
1
 
19
 
! Отговори
Методи Христов преди 7 години
Тоя камион е трябвало да влезе в нашия парламент па да върти ,да върти докато свърши горивото
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега,както седмици наред пуликуваха снимката на удавеното сирийче и призоваваха да не спираме потока от нещастни мюсюлмани към Европа,да публикуват сега и снимките на прегазените десетки френски деца.Обаче няма да ги публикуват! Кой казва, че няма заговор срещу Европа?Очевиден е заговора-първо да не спира преселението на милиони мюсюлмани към Европа по въздух,суша и вода,а после да ги радикализират и да сменят християнската цивилизация с тяхната. Водим война за оцеляване,а не ни го казват!
13
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ЕТО ИДВА МОМЕНТА ОТНОВО ДА УБЕДЯТ СВЕТА, ЧЕ ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА БЪДАТ ЧИПИРАНИ И ВЕРОЯТНО НЯМА ДА СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА. ЩЕ БЪДАТ ПРЕДОТВРАТЯВАНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. А ЗАЩО ТОВА ДА НЕ Е ДЕЛО НА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ С ТАЗИ ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ - ЧИПИРАНЕТО И УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК КАТО ЗОМБИ. ОТДАВНА СА СИ ПОСТАВИЛИ КАТО ЦЕЛ - УЕПРАВЛЕНИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН - Т.Е. БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА ИЗПЪЛНЯВАЩИ САМО КОМАНДИ НА ГОСДПОДАРИТЕ НА СВЕТА.
12
0
 
13
 
! Отговори
льошо преди 7 години
До Анонимен Това е най-голямата опасност. Под предлог, че се борят с тероризма, да сложат чатала на врата на собствените си граждани. Не че липсват сигнали, че точно това им е целта.
11
0
 
11
 
! Отговори
извън пиара преди 7 години
Хора, лансирани заради подкрепата си за глобализма, се обявяват против мулти-култи политиката? На това му се вика шизоидно поведение. Въпреки това реакциите им в случая са полезни. ЕК малко трудно ще спре с тази политика, след като отделя точно 3 пъти повече средства за настаняването на мигранти, отколкото отделя за всичките си прехвалени еврофондове. Става ли ясно коя е основната функция на ЕК?
10
0
 
19
 
! Отговори
Z световна война преди 7 години
Виждаме пълния провал на днешните европейски политици-Меркел,Оланд,Камерън.Не успяха да интегрират Европа,докараха ни тероризъм на главите и на всичкото отгоре приемат джихадисти по-лесно от източноевропейци...Пропиляха времето на 3 поколения!Сега трябва да се започва отначало,но ще бъде по друг начин,с други политици...
9
1
 
18
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Много по лесно щяхме да се отбраняваме с оная армия от преди 30 години. С Кльона на границата.С граничарите с АК47. А сега понастоящем с голото ду *** на плевнята
8
11
 
8
 
! Отговори
философ български преди 7 години
Може ли празна червена кратуна непознаваща и неразбираща демократичните принципи и свободата ,да се обажда и да дава акъл как се изгражда общество свободно и демократично.За да бъде днешна Франция такава ,колко революции се случиха,та някакви вероятно милиционери да дават акъл,след като са добри единствено в манипулаците и крупните измами