Разправия във властта: Кой е най-натовец?

Николай Ненчев към ГЕРБ: Аз съм вашият министър!
20 юли 2016 17:37,
36
Разправия във властта: Кой е най-натовец?
Снимка: БТА, архив

Напрежение избухна в управляващото мнозинство по темата кой е истинският гарант за евроатлантическата ориентация на България. 

В серия интервюта ключови представители на ДСБ, начело с лидера им Радан Кънев, обявиха публично, че това са само военният министър Николай Ненчев и външният Даниел Митов. Това възмути депутатите от ГЕРБ, които спешно организираха изслушване на министъра на отбраната в парламента. 

Избраниците на Борисов прекъснаха заседанието на Народното събрание и се събраха на извънреда среща на групата. На нея поканиха и военния министър. 

По време на нея депутатите попитали Ненчев той ли е единственият гарант на евроатлантизма у нас. И не са ли това правителството и мнозинството в парламента? 

"Попитахме го той споделя ли всички тези неща.  Гарантът за евроатлантическата ориентация кой е? Не е ли мнозинството? И ГЕРБ заедно с партньорите от РБ, когато са ни помагали?", обясни след срещата шефът на военната комисия в парламента Валентин Радев. 

Пред депутатите от ГЕРБ Ненчев започнал с благодарност за подкрепата и им казал: "Аз съм вашият министър, ако продължавате да ме подкрепяте". 

Пред репортерите военният министър обясни, че няма никакво разминаване с премиера относно политиката на кабинета. "Всичко онова, което съм поискал в сферата на отбраната, съм го получил, включително и увеличаване на бюджета за отбрана", каза Ненчев. 

На депутатите от ГЕРБ обяснил, че са постигнали заедно много в сферата на отбраната. "Използвах случая да благодаря на групата на ГЕРБ за подкрепата, която съм получавал, на депутатите от военната комисия, за всичко онова, което правим България да е ясен и предвидим член на пакта", каза още военният министър. 

Той беше категоричен, че ГЕРБ и кабинетът са гарантите за евроатлантическата ориентация и отиде в стаята на РБ, за да се обясни с Радан Кънев за изказванията му. 

След срещата Кънев обясни, че с Ненчев са говорили за кандидат-президента на РБ. Иначе той беше категоричен, че реакцията на мнозинството показва, че Борисов е разбрал, че е направил гаф. "Борисов подрони доверието на НАТО към страната ни с изказвания, свързани с черноморския басейн. Изказвания, които рухнаха драматично", каза лидерът на ДСБ. 

Той обясни, че не е разговарял с премиера, но пък Борисов му е пратил поздравителен sms за преизбирането му начело на ДСБ. 

Според Кънев разговорът за натовската ориентация не е свързан с Ненчев и депутатите от ГЕРБ, а е между него и Борисов. На въпроса как приема това, че Ненчев хем обяснява, че е негов министър, хем, че е на ГЕРБ, Кънев отвърна, че няма негови министри. 

"Фактът, че неговите министри са лоялни към него, е добре известен и това е добре за държавата. Това че той не е лоялен към тях е зле за държавата", каза още лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безмозъчни
25
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сега младите да си обяснят какво означава народен сьд а не след 50 години да им обясняват как след 1944бил избит цвета на нацията като днешния цвят от вишни--------
24
0
 
19
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Тези разправии, по-точно натягане са аналог на поведението на колегите им от началото на 2-а Световна война, кой е по-най-верен на Райха! Същите мизерници!!
23
0
 
20
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
"Ако питаш за патриоти,ний сме хасъл патриоти!" Бай ***
22
3
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
След изказване на пишман-демократ трябва да се използва тълковен речник, за да се разбере, какво е искал да каже. Да, Бойко Борисов каза, че е добре, Черно море да бъде демилитаризирана зона. Такова мнение за продажници като Радан Кънев, естествено, че е недопустимо. Но така мисли не само Бойко Борисов, така мисли и мнозинството от българския народ. Не ни трябват чужди кораби край бреговете ни, и чужди моряци по пристанищата ни - кой ще ги озаптява и каква работа имат тук.
21
4
 
22
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ТАЗИ ЕСЕН НАТОВЦИТЕ ЩЕ СЕ БРОЯТ НА ПРЬСТИТЕ НА ЕДНАТА РЬКА----СВЯТ ЩЕ ИМ СЕ ЗАВИЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА
20
2
 
29
 
! Отговори
Анета преди 7 години
Абе хора, ние да не сме по-прости от чужденците!?Г-жо Фандъкова, г-да кметове в цялата страна, дайте ни разрешения за митинги на които да подкрепим мира в Черно море и региона. Нека всички се обединим - гербери, бесепари, сини и жълти. Всички искаме мир! Нека великата мисъл "Съединението прави силата" е водеща днес, нека забравим партийната си принадлежност в името на мира!
19
2
 
22
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
Миролюбеци, да излезем на площадите и да защитим мира и демитализирано Черно море е страхотна, но... нали знаеш че у нашенско митинги се правят само ако фондация Америка за българия е платила или ако американския посланик е отишъл в СУ! Иначе пич нема стачка. Българето е просто! И бомби да му фърлат на главата пак ше спи. А ти искаш да излязат с плакати за мир, демитализирано Черно море и т.н. Откъде такива смелчаци?
18
2
 
25
 
! Отговори
Миролюбец преди 7 години
Аз не разбрах с какво Бате вбеси Раданчо!Радането каза че е "гаф" факта че ЦЕЛИЯ народ иска МИР в България и демитализирана зона в Черно море. А какво да искаме? Война ли бре Радане. Кой българин иска война! Не виждате ли какво стана с делфините? Защо не свържете смъртта им с учението в Черно море? И тома без война! И един въпрос - защо всички българи не сме на площадите да подкрепим демитализирана зона Черно море!? Защо хората излизат за глупости на площадите но не и за МИР! Да защитим мира!
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БрейййНатовският опит за Военен преврат в Турция явно е постигнал това което е целял а то е сплашване на страните членки съюзници в РегионътЩе се сбият за това кой се г.ъз.и По добре тия наши ЕвроатлатициХххххххххх
16
1
 
26
 
! Отговори
SMQH преди 7 години
С тези двамата + Плевнелиев , ставаме за СМЯх пред Света .
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунев умишлено е пропуснал най големият Български Натовец и РейнджърГ_н Плевнелиев ;-)))
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трогателно е отколешното българско желание да засмуче. Поредния господар.
13
1
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Анацефалите от ГЕРБ се обидили на кръглия хибриден *** и се възмутили безутешно.
12
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
И двамцата са един дол дренки, но тоя отляво трябва да го изселим. Демонократ лай-нян
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естественият ход на нещата /или както се вика "дъ уинд оф чейндж"/ - преди се хвалеха кой е по-варшавскодоговорец, сега - кой е по-натовец... иначе са си едни и същи!
10
3
 
40
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
да се хвалиш че си натовец е все едно да се хвалиш ,че си нацист или сатанист!натовската пета колона са побъркани ненормалници и заплаха за България!
9
2
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
нато какво помага на турците гледа как се избива наи грамотната яаст от обществото ядат и пиятв брюксел и размахват прьстче да не се врьща смьртното наказание ами ердоган си го вьрне тихомьлкоми кои знае колко народ е избит
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евроатланическият сeлянин си присади коса, а на Радан му капат керемидите, значи евроатлантическият селянин с присадената коса е по-голям атлантик!
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разправия във властта: Кой е най-ибрик.