Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!

140 афганистанци вече са изведени от България, скоро още 200
200
Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

България ще настоява за потвърждаване ангажимента за прилагане на договореностите с Турция. Това казва министър-председателят в оставка Бойко Борисов при представянето на българската позиция за предстоящото заседание на Европейския съвет.

Пред министрите на редовното заседание на Министерския съвет днес той посочва, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

"Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", коментира Борисов, според стенограмата.

Зам.-вътрешният министър Филип Гунев информира, че "колкото ние успяваме да спрем на границата, горе-долу те също толкова предотвратяват да влязат".

Борисов посочва и че споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани.

"Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони”, подчертава министър-председателят.

Борисов посочва също, че вече 140 афганистански граждани са изведени от България, на други 200 афганистанското посолство подготвя документите за обратното им връщане.

"Така че, на базата на европейското споразумение и след нашия разговор с премиера на Афганистан, на практика всички рискови групи биват извеждани от България. Повтарям – по международно признатия ред, спазвайки всички конвенции, директиви, разпоредби и с абсолютно изведен приоритет спазване на правата на човека", казва министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
Турция помага на ИД преди 7 години
Турция помага на ИД (или до скоро им помагаше) също. Почти всичките джихадисти от Европа през Турция минаха за Сирия. Това са то Турците имаха шанс да се включат в касапница и те станаха касапите. Да се минира границата с Турция, и граничните войски да се увеличат многократно. Бойко ни предава на Турците тихомълком.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция и след 1 000 години , определени от Дейвид Камерън , няма да бъде приета в ЕС . На Турция и липсва Филосовското разбиране на въпроса . А реално погледнато Турция си е добре и без Европа .
118
2
 
8
 
! Отговори
Без Бойко По-добре преди 7 години
Турция има имперски амбиции, и са си главорези по култура. Какъв ЕС за тях? Бърборко луди ли е? Турция е 99% Мюсюлманска държава-това е доказателство, че това е държава вампир. Или приемаш Исляма или ятагана. Да се минира границата с Турция, и да се прати войска от 20хил граничари да я пазят. Бърборко да не говори от името на България защото не прави това, което народа иска, а това което ердоган ефенди му каже. Ние трябва да си стоим максимум неутрални, а не да подкрепяме Турция за ЕС.
117
2
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
toi 6te sa6titava turzia;ot kogo?nali si e k-va i podai-gasez.
116
3
 
11
 
! Отговори
?? преди 7 години
А,какво ще направим,ако в един момент ,Турция се врътне и откаже да "ни помага за бежанците"?
115
3
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Кризата има много просто решение, и ефикасно. Миниране на границата, и възстановяване на Гранични Войски, с устава им от преди 1989-та. Ха да видим, дали ЕС би ни критикувал за това решение, след като по този начин ще пазим и тения з-а-дник?А ЕС е пословичен с двойните си стандарти, когато нещо е в ползаза центъра му, а не за периферията...Бас държа, че дума няма да кажат-външна граница сме.Виж, ако стимулираме производство и икономика, ще ревнат като бити гейчета-нерегламентирана помощ било.
114
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С камили ли ги връщате защото аз работя на летище и не съм видя да носите 200 броя афганистанци освен ако сте ги върнали с кораб
113
4
 
22
 
! Отговори
Абе.., преди 7 години
Що ли ми се струва,че Боцо ефенди вече се е обрязал?Нещо много гъсто го раздава с Ердоган.То не беА метани,то не бе комшолук,то не беА ходатайства пред ЕС.Обрязването при мюсюлманите си е религиозна традиция,ама нашичкия да не си е сменил религията?Така като го гледам,поту рите и фе са много ще му тичкат.Остава само да си пусне брадица ..и е готов султан.И службата му в интерес на Турция против България е в ход тъй,че вече можем да сменим името на България с БОЦОРИСТАН. Божееее,опази!!!!!!!!!!!!
112
3
 
11
 
! Отговори
той преди 7 години
да се провери има ли връзка на това което говори с мозъка ,прекъсната е връзката ТОТАЛНО
111
2
 
15
 
! Отговори
Хюго Бос до Иван преди 7 години
Забърши си пяната от уста, много хвърка. На вас българомразците и феновете на ансдола много ви се идка да измезнем, но напук на вас ще останем тук. По- скоро вас няма да ви има. И както го пусне кво- македонците удържаха границата си, а ги баха напънали башибозук от хиляди. Щом те могат и ние можем. Но с продажници като теб вече не съм убеден...
110
2
 
21
 
! Отговори
Булгар-будала преди 7 години
Нормално... Главатаря на трафикантите на бежанци си защитава доставчика.Нека не забравяме, че това е актуалния бизнес, много по-доходоносен от наркотиците дори...
109
4
 
25
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
Чудя се Борисов защо не си сложи фес и да приеме исляма. Човек трябва да е сляп за да не вижда какво става в Турция, там си е истинска диктатура и да подкрепяш Ердоган трябва да си мръднал централно. България трябва да се стегне и да си пази границата като едно време, а не да се моли на Ердоган.
108
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не ги снимахте като ги качвахте на Самолета.А като отваряте пътища и метро всички се снимате и покказвате по всички Медии
107
14
 
6
 
! Отговори
PD преди 7 години
Не че очаквам да разберете, ама да кажа де.Турция е добре да бъде буфер на саудитско арабския прочит на ислама. Иначе ние ставаме такъв. Към Турция е добре, да се играе на принципа на тоягата и моркова. Тоягата е европейски ценности, моркова безвизов режим. С Турция е добре да се търгува, Европа не обича да воюва. И вси1ко това е в синхрон с европейската позиция.Всякакви крайни националистически тенденции, водят до разделение в на ЕО и държавите по периферията са уязвими.НАТО няма да ни защити
106
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 113Борисов е Държавник от най висока степенБа си държавника, спря всички проекти от национално значение , издъни се с кухата лейка Кръсталинката, сега се отказа от членство на България в съвета за сигурност,,,, абе ти добре ли си?
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 123ще ви се изясни , защо Борисов го харесват хоратаИ ти ли си от про стите дето се обичкате?
104
4
 
12
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Другарю 123 Всичко е по-добре от подметката Плевелка , която герберастите си го избрахте, по-смешен и от Бобко.
103
2
 
26
 
! Отговори
Божеее.., преди 7 години
Тоя гноен цирей Борисов ,лепнал се на тялото на българската държава разнесе гнойна зараза върху цялата нация и горката ни родина.Народът го изрита показно,като му показа колко го "харесва",а ДЕформаторите отново ще ни го натрапят за премиер.Е, няма такава наглост.Тия са по-страшни и от чумата.Категорично доказват как се управлява *** народ на инат.Братя и сестри! Нека на следващите избори покажем на тези убийци как изглежда затвора отвътре доживот,ако искате да ни има!!!
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,даааа помагат ни,вместо да пуснат всички,пускат по малко,има-няма по 100-200 човека на нощ.Ако не са сърбите да ни ги върнат,така и няма да расберем приблизително колко са влезли.
101
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари , изчакайте няколко седмици за да видите вашия Президент др. Радев и др. Нинова колко пари струват . Тогава ще ви се изясни , защо Борисов го харесват хората .